Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fenerbahçe Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta hangi kanalda? FB BJK derbi maçı ne zaman? Muhtemel 11 - Fenerbahçe Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 13. haftası çekişmeli geçen bir derbiye sahne olacak. Ligde liderlik için yarışan Beşiktaş ile Fenerbahçe bir üst sıraya yükselmek için kıyasıya mücadele edecek. Peki Fenerbahçe-Beşiktaş derbi maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte karşılaşma hakkında tüm detaylar...

        FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Son şampiyon Beşiktaş, ligin 13. haftasında Kadıköy'de Fenerbahçe'ye konuk olacak. Fenerbahçe-Beşiktaş maçı 03 Aralık Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak. Ülker Stadyumu'nda Hüseyin Göçek'in yöneteceği mücadele Lig TV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Göçek'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kemal Yılmaz yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Tolga Özkalfa olacak.

        FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'İ

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, iki hafta önceki Galatasaray derbisine göre kadroda tek değişiklikle takımını Beşiktaş karşısına çıkartmayı planlıyor.

        Advocaat'ın, Galatasaray maçında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Mehmet Topal'ı, Beşiktaş derbisinde ilk 11'de sahaya sürmesi bekleniyor.

        Fenerbahçe'nin Beşiktaş derbisindeki muhtemel 11'i şöyle:

        Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Moussa Sow ve Robin van Persie.

        BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL 11'İ

        Beşiktaş'ın Fenerbahçe derbisine şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:

        Fabricio, Beck, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun, Aboubakar.

        SADECE OLCAY ŞAHAN'IN GOLLERİ VAR

        Fenerbahçe ile zorlu bir derbi maça çıkacak Beşiktaş'ta mevcut kadroda sadece Olcay Şahan'ın sarı-lacivertli takıma golleri bulunuyor.

        Siyah-beyazlılarda, Necip Uysal ile en fazla Fenerbahçe derbisi oynayan Olcay, iki kez bu rakibe karşı gol sevinci yaşadı.

        Olcay dışında Beşiktaş'ın mevcut kadrosunda bulunan oyuncular, atacakları gollerle Fenerbahçe karşısında ilkini yaşamayı hedefleyecek.

        ÜÇ OYUNCU KART SINIRINDA

        Beşiktaş'ta derbi maç öncesi üç oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

        Beşiktaş'ta üçer sarı kartı bulunan Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ve Marcelo Guedes, Fenerbahçe mücadelesinde sarı kart görürse cezalı duruma düşecek ve 14. haftada Bursaspor ile oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

        FENERBAHÇE GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

        Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında bugün konuk edeceği Beşiktaş'ı yenerek galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

        Süper Lig'de son 5 maçını kazanarak iyi bir performans ortaya koyan sarı-lacivertliler, şampiyonluk yolundaki rakibi Beşiktaş'ı Kadıköy'de ağırlayacak. Ligde ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 4 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe, derbiden galibiyetle ayrılarak rakibiyle arasındaki farkı 1'e düşürmek için mücadele edecek.

        Tarihinin en kötü sezon başlangıcını yaparak 3 maçta sadece 1 puan alabilen sarı-lacivertliler, son 9 haftada elde ettiği 7 galibiyet ve 2 beraberlik sonrası 24 puanla haftaya lider Medipol Başakşehir'in 6 puan gerisinde 3. sırada girdi.

        Fenerbahçe'nin sahasında yaklaşık 12 yıldır yenilmediği Beşiktaş'ı misafir edeceği derbi, Ülker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy ile Kemal Yılmaz yapacak. Maçın 4. hakemi ise Tolga Özkalfa olacak.

        LENS'İN DURUMU BELİRSİZ

        Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Jeremain Lens'in durumu, maç saatinde netleşecek.

        Hollanda Milli Takımı'nın 9 Kasım'da Belçika ile oynadığı özel maçta sakatlanan Lens, son iki antrenmanda takımla çalıştı. Üç haftadır forma giyemeyen Lens'in 18 kişilik maç kadrosunda olup olmayacağına, sağlık heyeti ve teknik ekip karar verecek.

        FENERBAHÇE'NİN GOL SİLAHLARI FORMDA

        Fenerbahçe, derbi maçta golcü futbolcularının son haftalarda gösterdiği performansa güveniyor.

        Son 4 haftada rakip fileleri 15 kez havalandıran Fenerbahçe, 28 golle Süper Lig'in en skorer takımı konumunda bulunuyor.

        Geride kalan 12 haftanın 3'ünde rakiplerine beşer gol atmayı başaran sarı-lacivertlilerde özellikle forvetler Robin van Persie ile Moussa Sow ön plana çıkıyor.

        Takımın ligde 6 golle en skorer futbolcusu Van Persie, son 4 maçta rakip fileleri 5 kez havalandırdı. Galatasaray derbisinde de takımının iki golünü kaydeden Hollandalı futbolcu, Beşiktaş karşısında da sarı-lacivertlilerin önemli kozlarından biri olacak.

        Geçen hafta Çaykur Rizespor karşısında Süper Lig'in ilk "hat-trick"ini yapan Sow da performansıyla göz dolduruyor. Bugüne dek oynadığı 7 Beşiktaş derbisini de boş geçmeyen ve 8 gol atan Senegalli futbolcu, derbide takımının gol umutlarından biri olmak için forma bekleyecek.

        SKRTEL CEZA SINIRINDA

        Fenerbahçe'nin Slovak stoperi Skrtel, Beşiktaş derbisinde sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek.

        Spor Toto Süper Lig'de bütün maçlarda ilk 11'de sahaya çıkan ve 3 sarı kartı bulunan Skrtel, derbide de kart görmesi durumunda 14. haftadaki Antalyaspor deplasmanında forma giyemeyecek.

        İSMAİL KÖYBAŞI ESKİ TAKIMINA KARŞI YOK

        Fenerbahçe'de durumu belirsiz olan Lens'in dışında tek eksik futbolcu İsmail Köybaşı olacak.

        Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk haftasında Gençlerbirliği karşısında kırmızı kart gören İsmail Köybaşı, cezalı duruma düştü. İsmail, gördüğü bu kırmızı kart nedeniyle sezon başında ayrıldığı eski takımı Beşiktaş'a karşı ilk kez forma giyme şansını da kaçırdı.

        DERBİDE TRİBÜNLER DOLACAK

        Fenerbahçeli taraftarlar, derbi maça yoğun ilgi gösterdi.

        Derbi biletlerinin tamamına yakınını tüketen sarı-lacivertli futbolseverler, Galatasaray derbisinden sonra Beşiktaş maçında da tribünleri dolduracak.

        BEŞİKTAŞ SAVUNMASINDA PROBLEM

        Bu sezon resmi maçlarda namağlup yoluna devam eden Beşiktaş, savunmada son dönemlerde büyük sıkıntı yaşıyor.

        Siyah-beyazlı takım, ligde en az gol yiyen takımlar arasında yer alsa da son 7 resmi karşılaşmada kalesini gole kapatamadı. Son olarak Antalyaspor ile yaptığı mücadeleyi gol yemeden tamamlayan Beşiktaş, son 7 karşılaşmada kalesinde 9 gol gördü.

        Siyah-beyazlı ekip, son 4 lig karşılaşmasında ise 4 gol yedi.

        TOSIC OYNAYABİLİR

        Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle Medipol Başakşehir karşısında kadroda yer almayan Dusko Tosic, hazır duruma geldi.

        Sezon başından itibarın ortaya koyduğu performansla dikkatleri çeken Tosic, sarı kart cezası nedeniyle Trabzonspor maçında forma giyemezken, sakatlığı sonrası Adanaspor ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarını kaçırmıştı.

        Tosic'in sakatlığında Adanaspor ve Medipol Başakşehir maçlarında Atınç Nukan'a görev veren teknik direktör Şenol Güneş'in, bugünkü karşılaşmada tecrübeli oyuncuyu sahaya sürmesi bekleniyor.

        BEŞİKTAŞ RAHAT GOL BULUYOR

        Beşiktaş, savunmada sıkıntı yaşasa da gol atmakta zorlanmadı.

        Bu sezonki tüm resmi maçlarda rakip fileleri havalandırmayı bilen siyah-beyazlı takım, toplam 35 gol kaydetti.

        Süper Lig'de 24 gol bulan Beşiktaşlı futbolcular, Şampiyonlar Ligi'nde 9 ve Türkiye Kupası'nda 2 kez gol sevinci yaşadı.

        BEŞİKTAŞ SON 2 MAÇTA İLK YARILARI KÖTÜ OYNADI

        Siyah-beyazlı ekip, son iki önemli karşılaşmasına kötü başlamanın sıkıntısını yaşadı.

        Şampiyonlar Ligi'nde sahasında Benfica ile yaptığı maçın ilk yarısını 3-0 geride kapayan Beşiktaş, ikinci yarıdaki iyi oyunuyla mücadeleyi 3-3 berabere tamamlayarak bir puan almasını bildi. Siyah-beyazlı ekip, Süper Lig'de Medipol Başakşehir ile evinde yaptığı mücadelenin ilk yarısında da kötü bir performans ortaya koydu. Medipol Başakşehir, mücadelenin ilk yarısını 1-0 önde geçerken, Beşiktaş, ikinci yarıda bulduğu golle 1-1 berabere kalarak yine beraberliği kurtarabildi.

        Bu arada Türkiye Kupası'nda Darıca Gençlerbirliği ile oynadığı maçın ilk yarısını 0-0 berabere tamamlayan Beşiktaş, ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 2-1 yenebildi.

        CENK TOSUN, SİFTAH PEŞİNDE

        Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında 3 Aralık Cumartesi günü Fenerbahçe ile yapacağı karşılaşmada siyah-beyazlı futbolcu Cenk Tosun, bir ilki yaşamayı hedefleyecek.

        Süper Lig kariyerine 2010-2011'de Gaziantepspor'a transfer olarak başlayan Cenk, 7. sezonunu yaşadığı ligde Fenerbahçe'ye şu ana dek gol atmayı başaramadı.

        Gaziantepspor formasıyla ilk sezonunda Fenerbahçe'ye karşı bir kez görev alan Cenk Tosun, diğer 3 sezonda ikişer kez şans bulmasına rağmen gol sevinci yaşayamadı.

        2014-2015'te Beşiktaş'a transfer olarak Süper Lig'deki kariyerini sürdüren Cenk, ilk sezonunda Fenerbahçe maçlarında şans bulamadı. Siyah-beyazlı formayla ilk Fenerbahçe derbilerine geçen sezon çıkan Cenk, yine fileleri havalandıramadı.

        Teknik direktör Şenol Güneş'in 3 Aralık Cumartesi günkü maçta görev vermesi beklenen siyah-beyazlı oyuncu, gol bularak Fenerbahçe karşısında ilk sevincini yaşamak istiyor.

        DERBİNİN ANAHTARI İLK GOL

        Derbi öncesi iki takım arasında oynanan son 21 karşılaşmada ilk golü atan takım sadece 2 kez yenildi.

        Rekabette 19u Süper Lig, biri TFF Süper Kupa, biri de Türkiye Kupası olmak üzere son 21 randevuda öne geçen takım sahadan 2 kez mağlup ayrıldı.

        Bu karşılaşmalarda skorda öne geçen taraf 15 kez kazandı, 4 kez berabere kaldı. Bu süre içinde sadece 2011-2012 sezonu Süper Final Şampiyonluk Grubunda Kadıköyde yapılan maçta Beşiktaş, Egemen Korkmazın golüyle öne geçmesine rağmen, Stoch ve Egemen Korkmazın kendi kalesine attığı gollerle 2-1 yenildi. 2012-2013 sezonunda BJK İnönü Stadındaki son derbide ise Sow ile öne geçen Fenerbahçe, Olcay Şahanın santrası bile yapılmayan son saniye golüyle 3-2 mağlup oldu.

        FENERBAHÇE 14, BEŞİKTAŞ 7 MAÇTA ÖNE GEÇTİ

        İki takım arasındaki son 21 karşılaşmada Fenerbahçe 14, Beşiktaş 7 maçta ilk golü atarak öne geçti.

        Sarı-lacivertliler öne geçtikleri maçların 11ini kazandı, birinde yenildi, 2sinde berabere kaldı. Siyah-beyazlılar ise öne geçtikleri derbilerin 4ünü kazandı, 2 kez eşitliği bozamadı, bir kez de puansız ayrıldı.

        VOLKAN DEMİREL BU SEZON MAÇ KAÇIRMADI

        Volkan Demirel, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de maç kaçırmayarak teknik direktör Dick Advocaat'ın en güvendiği isimlerin başında geldi.

        Sezon başında bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Monaco maçlarında forma giyemeyen tecrübeli file bekçisi, ligde 12 haftanın tamamında doksanar dakika sahada kaldı.

        Sezona istediği gibi başlayamayan Volkan, son haftalarda ise formunu yükseltti. Ligde 11 gol yiyen Volkan Demirel, geride kalan 12 haftanın sadece 3'ünde kalesini gole kapatabildi.

        İlk 7 haftanın tamamında gol yiyen Volkan, son 5 haftada ise kalesinde sadece 2 gol gördü.

        Beşiktaş karşısında takımının önemli isimlerinden biri olması beklenen tecrübeli kaleci, Kadıköy'deki son 2 lig maçında (Kardemir Karabükspor ve Galatasaray) ise gol yemedi.

        FENERBAHÇE'NİN GOL SİLAHI VAN PERSİE VE SOW

        Spor Toto Süper Ligin 13. haftasında 3 Aralık Cumartesi günü sahasında Beşiktaşı ağırlayacak Fenerbahçede gol umutları olarak Robin van Persie ile Moussa Sow ön plana çıkıyor.

        Sarı-lacivertli takım, bu sezon Süper Ligde yaptığı 12 maçta 28 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü. Fenerbahçeli futbolcular, bu karşılaşmaların 10unda rakip fileleri havalandırırken, iki müsabakada gol atma başarısı gösteremedi.

        Süper Ligin ilk 12 haftasında Fenerbahçede 12 futbolcu gol sevinci yaşadı. Bu futbolculardan Hollandalı Van Persie 6, Senegalli Sow 4, Nijeryalı Emmanuel Emenike ile Faslı Aatif Chahechouhe ise üçer golle ön plana çıkan isimler oldu. Bu futbolcuları ikişer gollü İsmail Köybaşı, Ozan Tufan ve Josef de Souza takip etti.

        Fenerbahçede Alper Potuk, Jeremain Lens, Simon Kjaer, Mehmet Topal ve Martin Skrtel de birer kez gol sevinci yaşadı. Sarı-lacivertlilerin bir golünü de Akhisar Belediyespor kalecisi Fatih Öztürk, kendi kalesine attı.

        Fenerbahçede bu sezon skora katkı veren futbolcular ve attıkları gol sayıları şöyle:

        Futbolcu Maç İlk 11 Süre (Dk.) Gol
        Robin van Persie 10 6 587 6
        Moussa Sow 8 4 413 4
        Aatif Chahechouhe 5 3 303 3
        Emmanuel Emenike 10 7 632 3
        İsmail Köybaşı 5 2 215 2
        Ozan Tufan 6 6 443 2
        Josef de Souza 10 10 900 2
        Jeremain Lens 6 6 461 1
        Alper Potuk 10 6 571 1
        Simon Kjaer 10 10 847 1
        Mehmet Topal 9 9 763 1
        Martin Skrtel 12 12 1059 1

        341. RANDEVU

        Fenerbahçe ile Beşiktaş, bugün yapacakları Spor Toto Süper Lig maçıyla 341. kez karşı karşıya gelecek.

        İki ekip arasında 28 Kasım 1924te, Fenerbahçenin 4-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette sarı-lacivertlilerin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 340 maçta Fenerbahçe 129, Beşiktaş 123 galibiyet aldı, 88 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

        Rekabette Fenerbahçenin 468 golüne, Beşiktaş 429 golle karşılık verdi.

        Lig Maçları

        Fenerbahçe ile Beşiktaş, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise 120 kez karşılaştı.

        Ligde geride kalan müsabakalarda Fenerbahçe 45, Beşiktaş 38 galibiyet aldı, iki takım 37 maçta da eşitliği bozamadı.

        Sarı-lacivertlilerin ligdeki 133 golüne, siyah-beyazlılar 131 golle yanıt verdi.

        Geçen sezonun ilk yarısında Beşiktaşın ev sahipliğinde Atatürk Olimpiyat Stadında yapılan derbiyi Beşiktaş 3-2 kazandı, ikinci yarıda Kadıköyde ise gülen taraf 2-0lık skorla Fenerbahçe oldu.

        BEŞİKTAŞ'TAN "FARKLI" TARİFELER

        Beşiktaş, Ülker Stadı'nda Fenerbahçe'ye lig tarihinin en ağır yenilgilerinden bazılarını tattırdı.

        Siyah-beyazlılar, 6 Ocak 1990 tarihinde yapılan lig maçında sahadan 5-1 gibi açık farklı bir skorla galip ayrıldı. Beşiktaş ayrıca, rakibini Kadıköy'de bir kez 4-0, bir kez de 4-1'lik skorlarla yendi.

        Fenerbahçe ise Kadıköy'de rakibini 3 kez 3-0 yenmeyi başardı.

        BEŞİKTAŞ SON 15 MAÇTA 3 KEZ KAZANABİLDİ

        Beşiktaş, Fenerbahçe ile yaptığı son 15 derbiden sadece 3ünü kazanabildi.

        Siyah-beyazlı takım, rekabetteki son 15 maçtan 8ini yitirirken, 4 kez berabere kaldı, rakibine sadece 3 kez üstünlük kurabildi.

        Rekabette tamamı Süper Ligde oynanan son 15 maçın sonucu şöyle:

        Tarih Stat Sonuç (BJK-FB)
        18.04.2010 FB Şükrü Saracoğlu 0 - 1
        19.09.2010 FB Şükrü Saracoğlu 1 - 1
        20.02.2011 BJK İnönü 2 - 4
        27.10.2011 BJK İnönü 2 - 2
        05.02.2012 FB Şükrü Saracoğlu 0 - 2
        29.04.2012 FB Şükrü Saracoğlu 1 - 2
        03.05.2012 BJK İnönü 1 - 0
        07.10.2012 FB Şükrü Saracoğlu 0 - 3
        03.03.2013 BJK İnönü 3 - 2
        30.11.2013 FB Şükrü Saracoğlu 3 - 3
        20.04.2014 Atatürk Olimpiyat 1 - 1
        02.11.2014 Atatürk Olimpiyat 0 - 2
        22.03.2015 FB Şükrü Saracoğlu 0 - 1
        27.09.2015 Atatürk Olimpiyat 3 - 2
        29.02.2016 Ülker 0 - 2

        VAN PERSİE, SOW VE CHAHECHOUHE GÖZ DOLDURUYOR

        Fenerbahçede Robin van Persie, Moussa Sow ve Aatif Chahechouhe, son haftalardaki etkili performansıyla dikkati çekiyor.

        Galatasaray derbisinde attığı 2 golle galibiyetin mimarı olan Van Persie, son 1 ayda rakip filelere 5 gol gönderdi. Hollandalı yıldız, iyi başlayamadığı sezonda 6 golle takımın en golcü oyuncusu durumunda.

        Sezona istediği başlayamayan bir başka yıldız Sow ise geçen hafta oynanan Çaykur Rizespor maçında "hat-trick" yaparak, gol sayısını 4e çıkardı.

        Fenerbahçede ayrıca sezon başında kadroya girmekte zorlanan Chahechouhe da yükselen formuyla ön plana çıktı. Faslı futbolcu, sarı-lacivertlilerin yaptığı son 4 maçın 3ünde birer gol attı.

        Sezon başında transfer edilen ancak Portekizli Vitor Pereiranın ardından teknik direktörlüğe Dick Advocaatın gelmesiyle gözden düşen Chahechouhe, Hollandalı çalıştırıcının son haftalarda kendisine verdiği şansı iyi kullandı.

        BEŞİKTAŞ ÜNVANINI GALİBİYETLE SÜRDÜRMEK İSTİYOR

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Ligin 13. haftasında bugün derbi maçta Fenerbahçenin konuğu olacak.

        Ligde geçen hafta lider Medipol Başakşehir ile sahasında 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı takım, uzun zamandır Kadıköyde yenemediği rakibini mağlup ederek zirvedeki iddiasını sürdürmeye çalışacak.

        Beşiktaş, maçı kazanarak hem rakibiyle puan farkını açmayı hem de lider Medipol Başakşehirin olası mağlubiyetinde liderlik koltuğuna oturmayı hedefliyor.

        İki takım arasındaki mücadele, bugün saat 19.00da Ülker Stadında oynanacak. Mücadeleyi hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

        FENERBAHÇE KADIKÖY'DEKİ SON 13 DERBİYİ KAYBETMEDİ

        Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı evindeki son 13 randevuyu yitirmedi.

        Sarı-lacivertliler, tarihe geçen 17 Nisan 2005'teki 4-3'lük lig mağlubiyetinin ardından Beşiktaş ile Kadıköy'de yaptığı 13 resmi maçı yitirmezken, bu süre içinde 8 kez kazandı, 5 kez de berabere kaldı.

        GOLLERE YABANCI AMBARGOSU

        Sarı-lacivertli ekibin bu sezon rakip filelere gönderdiği gollerin büyük çoğunluğunda yabancı futbolcuların imzası bulunuyor.

        Süper Ligin ilk 12 haftasında 12 oyuncusu gol sevinci yaşayan Fenerbahçede sadece 4 yerli futbolcu bu mutluluğu tattı. Fenerbahçeli futbolcular, bu sezon 28 gol atarken, bu gollerin 6sı yerli oyuncuların ayağından geldi. Fenerbahçede İsmail Köybaşı ile Ozan Tufan ikişer, Mehmet Topal ve Alper Potuk da birer kez gol sevinci yaşadı.

        Sarı-lacivertli yabancı futbolcular ise rakip filelere 21 gol gönderdi.

        REKABETTE SON 21 MAÇ

        Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılan son 21 maçta alınan sonuçlar ve ilk golü atan futbolcular şöyle:

        Tarih Organizasyon Stat Sonuç (BJK-FB) İlk gol
        29.03.2008 Süper Lig BJK İnönü 1-2 Alex (FB)
        29.11.2008 Süper Lig FB Şükrü Saracoğlu 1-2 Selçuk Şahin (FB)
        03.05.2009 Süper Lig BJK İnönü 1-2 Güiza (FB)
        13.05.2009 Türkiye Kupası İzmir Atatürk 4-2 Yusuf Şimşek (BJK)
        02.08.2009 TFF Süper Kupa Atatürk Olimpiyat 0-2 Alex (FB)
        21.11.2009 Süper Lig BJK İnönü 3-0 Fink (BJK)
        18.04.2010 Süper Lig FB Şükrü Saracoğlu 0-1 Alex (FB)
        19.09.2010 Süper Lig FB Şükrü Saracoğlu 1-1 Niang(FB)
        20.02.2011 Süper Lig BJK İnönü 2-4 Necip Uysal (BJK-Kendi kalesine)
        27.10.2011 Süper Lig BJK İnönü 2-2 Simao (BJK)
        05.02.2012 Süper Lig FB Şükrü Saracoğlu 0-2 Yobo (FB)
        29.04.2012 Süper Lig FB Şükrü Saracoğlu 1-2 Egemen Korkmaz (BJK)
        03.05.2012 Süper Lig BJK İnönü 1-0 Almeida (BJK)
        07.10.2012 Süper Lig FB Şükrü Saracoğlu 0-3 Sow (FB)
        03.03.2013 Süper Lig BJK İnönü 3-2 Sow (FB)
        30.11.2013 Süper Lig FB Şükrü Saracoğlu 3-3 Olcay Şahan (BJK)
        20.04.2014 Süper Lig Atatürk Olimpiyat 1-1 Sow (FB)
        02.11.2014 Süper Lig Atatürk Olimpiyat 0-2 Emenike (FB)
        22.03.2015 Süper Lig FB Şükrü Saracoğlu 0-1 Sow (FB)
        27.09.2015 Süper Lig Atatürk Olimpiyat 3-2 Kjaer (FB-Kendi kalesine)
        29.02.2016 Süper Lig Ülker 0-2 Volkan Şen (FB)

        SÜPER LİG'DE GÖZLER DERBİDE

        Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında bugün Fenerbahçe ile Beşiktaş, derbi maçta karşı karşıya gelecek.

        Ligde son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla üst sıralara tırmanan sarı-lacivertli ekip ile namağlup şekilde yoluna devam eden siyah-beyazlı takım, derbi maçta kozlarını paylaşacak.

        Süper Lig'in geride kalan bölümünde Fenerbahçe topladığı 24 puanla üçüncü sırada yer alırken, Beşiktaş ise 28 puanla ikinci sırada bulunuyor.

        Ülker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak müsabakayı, hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

        STADYUM KONUMU

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ