Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Gaziantepspor Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep - Beşiktaş maçı - Beşiktaş Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de 71 puanla liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş, sezonun bitmesine son bir hafta kala Gaziantepspor'a konuk olacak. Şampiyonluk mücadelesinde Medipol Başakşehir'le kıyasıya yarışan Beşiktaş, bu maçtan galibiyetle ayrılarak şampiyonluğunu ilan etmek istiyor. Peki, Gaziantepspor - Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda, ne zaman başlayacak? Karşılaşmanın detayları Haberturk.com'da...

        GAZİANTEPSPOR - BEŞİKTAŞ MAÇI SAAT KAÇTA, NE ZAMAN?

        Sezonun bitmesine son bir hafta kala şampiyonluk yarışında Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş, deplasmandan 3 puanla ayrılarak şampiyonluğunu ilan etmek istiyor. Gaziantepspor - Beşiktaş maçı 28 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da başlayacak. Gazianitep Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma beIN Sports kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        REKLAM

        Karşılaşmada Mete Kalkavan düdük çalacak. Kalkavan'ın yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve Esat Sancaktar yapacakken mücadelenin dördüncü hakemi ise Suat Arslanboğa olacak.

        BEŞİKTAŞ İLE GAZİANTEPSPOR 62. MAÇA ÇIKIYOR

        Lider Beşiktaş ile küme düşmesi kesinleşen Gaziantepspor, lig tarihinde bugün 62. kez karşı karşıya gelecek.

        İki takım arasında 1979-1980 sezonunda başlayan rekabette 61 lig maçı yapıldı. Siyah-beyazlılar, bu maçların 31ini kazandı, 11ini yitirdi, 19 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

        Kazanması durumunda bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek Beşiktaşın 98 golüne, Gaziantepspor 50 golle karşılık verdi.

        Sezonun ilk yarısında İstanbulda yapılan müsabakayı Beşiktaş 1-0 kazandı.

        GAZİANTEPSPOR 8 MAÇTIR KAZANAMIYOR

        Gaziantepspor, Süper Ligde Beşiktaşı 8 maçtır yenemiyor.

        Rakibi karşısında ligdeki son galibiyetini 2012-2013 sezonunun ilk yarısında evinde 3-2lik skorla alan kırmızı-siyahlı ekip, daha sonraki 8 randevuda 6 kez yenildi, 2 kez berabere kaldı.

        EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

        Beşiktaş, lig tarihinde Gaziantepspor karşısında en farklı skorlu galibiyetlerini 1996-1997 sezonunda İstanbuldaki maçta 5-1, geçen sezon da Gaziantep ve İstanbulda 4-0lık skorlarla aldı.

        Gaziantepspor ise rakibi karşısında en fazla 2 farklı skorlu galibiyetler alabildi.

        Bu arada, iki takım arasındaki en gollü maç 1995-1996 sezonunda İstanbulda oynandı ve Beşiktaşın 5-3 kazandığı karşılaşmada futbolseverler toplam 8 gol izledi.

        GAZİANTEP'TEKİ MAÇLAR

        Beşiktaş ile Gaziantepspor arasında Gaziantepte yapılan lig maçlarında galibiyet sayısı bakımından siyah-beyazlı ekibin iki farkla üstünlüğü bulunuyor.

        Gaziantepteki 30 maçta siyah-beyazlılar 10, kırmızı-siyahlılar 8 galibiyet aldı, 12 maç da berabere sonuçlandı.

        Siyah-beyazlılar, son 3 maçı kazandığı Gaziantep deplasmanında toplam 30 gol attı, ev sahibi ekip 23 kez gol sevinci yaşadı.

        SON 10 MAÇ

        Beşiktaş ile Gaziantepspor arasında yapılan son 10 lig maçının sonuçları şöyle:

        2011-2012 Beşiktaş-Gaziantepspor 3 - 2

        2012-2013 Gaziantepspor-Beşiktaş 3 - 2

        Beşiktaş-Gaziantepspor 1 - 1

        2013-2014 Beşiktaş-Gaziantepspor 2 - 0

        Gaziantepspor - Beşiktaş 1 - 2

        2014-2015 Gaziantepspor - Beşiktaş 0 - 1

        Beşiktaş - Gaziantepspor 1 - 1 (Ankarada oynandı)

        2015-2016 Gaziantepspor - Beşiktaş 0 - 4

        Beşiktaş - Gaziantepspor 4 - 0

        2016-2017 Beşiktaş - Gaziantepspor 1 - 0

        BEŞİKTAŞ TAM KADRO HAZIRLANDI

        Beşiktaş, kendisi açısından büyük önem taşıyan Gaziantepspor maçına tam kadro hazırlanma fırsatı buldu.

        Son haftalarda performans düşüklüğü yaşayan Atiba Hutchinson da hafta içi gerçekleştirilen antrenmanlarda yeniden formasına kavuşmak için çalıştı. Siyah-beyazlı oyuncular, hafta boyunca neşeli antrenmanlarla Gaziantepspor maçına hazırlandı.

        BÜYÜK BİR TARAFTAR DESTEĞİ OLACAK

        Siyah-beyazlı takımı şampiyonluk maçında taraftarı yalnız bırakmayacak.

        Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulunun talebiyle Gaziantepsporun yöneticileri, maç için siyah-beyazlı taraftarlara stadın tamamını açtı. Bu gelişmenin ardından İstanbulun yanı sıra Gaziantep ve çevresinden 30 bine yakın taraftarın yarınki karşılaşmada Beşiktaşa destek vermesi bekleniyor.

        3 OYUNCU SINIRDA

        Beşiktaşta Gaziantepspor karşılaşması öncesi 3 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.

        Siyah-beyazlılarda üçer sarı kartı bulunan Atiba Hutchinson, Atınç Nukan ve Necip Uysal, yarınki karşılaşmada da aynı durumla karşılaşırsa ligin son haftasındaki Osmanlıspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

        ÜST ÜSTE İKİNCİ ŞAMPİYONLUK OLACAK

        Beşiktaş, mutlu sona ulaşması halinde üst üste ikinci kez şampiyonluğunu ilan edecek.

        Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde geçen sezon Fenerbahçenin önünde şampiyon olan siyah-beyazlı takım, 2016-2017de ise Medipol Başakşehir ile girdiği zirve yarışını başarılı bir şekilde tamamlamak için bugün Gaziantepspor'un karşısına çıkacak. Beşiktaş, ligin 33. haftasında şampiyonluğunu ilan ederse üst üste ikinci kez kupayı müzesine götürecek.

        3. YILDIZ GELEBİLİR

        Siyah-beyazlı takım, şampiyon olduğu takdirde formasında 3 yıldız olacak.

        Ligde şu ana dek 14 kez şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş, Gaziantepspor maçında 15. şampiyonluğunu elde etmeye çalışacak. Beşiktaş, olası şampiyonluğunda tarihinde ilk kez yerli teknik adam yönetiminde formasına yıldız takacak.

        TFF kriterleri gereği, Süper Ligde her beş şampiyonluğun ardından takımlar formalarına bir yıldız ekliyor.

        ŞENOL GÜNEŞ TARİHE GEÇECEK

        Siyah-beyazlı takım, ligin 33. haftasında şampiyonluğunu ilan ettiği takdirde teknik direktörü Şenol Güneş de kulüp tarihine geçecek.

        Geçen sezon Beşiktaşı şampiyonluğa taşıyan Güneş, takımının bu sezon da aynı başarıyı göstermesi durumunda siyah-beyazlı ekibi üst üste şampiyon yapan ilk yerli teknik direktör olacak. Şenol Güneş ayrıca Beşiktaşı üst üste ikinci kez Şampiyonlar Ligine taşıyan ilk çalıştırıcı unvanını da alacak.

        1959 sezonundan beri 12 şampiyonluğun 10unu yabancı teknik adamlarla kazanan Beşiktaş, 3. kez yerli bir teknik direktörle şampiyonluğa hazırlanıyor. Mustafa Denizli, 2008-2009da siyah-beyazlı ekibe bu sevinci yaşatırken, Şenol Güneş geçen sezon aynı başarıya ulaştı.

        Beşiktaşın, 1959da başlayan Süper Ligde 12 şampiyonluğu bulunuyor. Ancak Beşiktaşın, 1959da başlayan ligden önceki 2 şampiyonluğunun, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu kararıyla lig şampiyonluğuna eklenmesiyle siyah-beyazlıların kupa sayısı 14 olarak tescillendi.

        24 SEZONLUK HASRET BİTECEK

        Şenol Güneş, takımının şampiyonluğu durumunda 24 sezonluk hasreti de sonlandıracak.

        Tarihinde son üst üste şampiyonluk sevincini 1991-1992de yaşayan Beşiktaş, 24 sezon aranın ardından aynı başarıyı yakalamaya çok yakın.

        FİKRET ORMAN DA SEBA'DAN SONRA İLKİ BAŞARACAK

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı takımın Spor Toto Süper Ligin 33. haftasında Gaziantepsporu yenerek şampiyonluğunu ilan etmesi halinde kulübün efsane başkanı Süleyman Sebadan sonra bir ilki gerçekleştirecek.

        Siyah-beyazlılar mutlu sona ulaşırsa Fikret Orman, Süleyman Sebanın ardından üst üste şampiyonluk yaşayan başkan olarak kulüp tarihine geçecek.

        NECİP UYSAL'IN 3. ŞAMPİYONLUĞU OLACAK

        Beşiktaş, bugün şampiyonluğunu ilan etmesi halinde siyah-beyazlı takımın altyapısında yetişen Necip Uysal, üçüncü kez bu sevinci yaşayacak.

        Siyah-beyazlı takımın 2008-2009da şampiyon olduğu kadroda da yer alan Necip, geçen sezonun ardından 2016-2017de de şampiyonluğu kaldıran takımda yer alma fırsatı bulacak.

        2008-2009daki kadroda da bulunan Atınç Nukan ise altyapısından yetiştiği Beşiktaşta bu sefer kiralık olarak forma giyerek şampiyonluk görecek. Siyah-beyazlı takımda Andreas Beck, Atiba Hutchinson, Cenk Tosun, Dusko Tosic, Luiz Rhodolfo, Marcelo Guedes, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Tolgay Arslan ve Tolga Zengin de ikişer kez şampiyonluğu kutlamak için bugün forma bekleyecek.

        Siyah-beyazlı takımda 2014-2015 sezonunda forma giyen Demba Ba, geçen sezon Antalyasporda kiralık olarak oynayan Ömer Şişmanoğlu ve transferinin ardından İspanyaya kiralık olarak giden Aras Özbiliz de ilk şampiyonluk yaşayacak futbolcular olacak.

        Beşiktaşa sezon başında transfer olan Adriano Correia, Anderson Talisca, Caner Erkin, Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan Gönül, Gökhan İnler ve Vincent Aboubakar da siyah-beyazlı formayla ilk şampiyonluklarını yaşayacak.

        Devre arasında kadroya dahil edilen Ryan Babel ile Matej Mitrovic de kısa sürede şampiyonluk sevincine ortak olmaya çalışacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ