Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Nuri Ergin'e müebbet

        Kamuoyunda Karagümrük Çetesi olarak bilinen suç örgütünün elebaşı olduğu belirtilen Nuri Ergin, şarkıcı Adnan Şenses'in işyerinin kurşunlanmasının da aralarında olduğu çeşitli suçlardan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

        İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Uğur Balıkçıoğlu ile başka suçtan tutuklu olan Nuri Ergin katıldı. Tutuksuz sanık Ali Serhat Yıldırım da duruşmada hazır bulundu. Son sözü sorulan Nuri Ergin, "Saygılarımı sunuyorum, vereceğiniz karara saygı duyuyorum" dedi.

        Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Nuri Ergin'in 'Emre Çakır'ın tasarlayarak öldürülmesini azmettirmek' suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, mağdur Adnan Şenses'in işyerinin 13 Ekim 2005 tarihinde kurşunlanmasını azmettirmek' suçlarından da 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Ergin'in verilen ceza miktarı ve cezanın niteliği dikkate alınarak tutuklanmasına hükmetti.

        Tutuklu sanık Ahmet Uğur Balıkçıoğlu da Emre Çakır'ı tasarlayarak öldürmek suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Mahkeme, sanığa 'örgüte üye olmak, mağdur Adnan Şenses'in işyerinin kurşunlanması, ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından da 2 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verdi.

        Tutuksuz sanık Avukat Ali Serhat Yıldırım'ın 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, mağdur Adnan Şenses'in işyerinin kurşunlanmasına yardım etmek, Emre Çakır'ın tasarlayarak öldürülmesine yardım etmek' suçlarından 13,5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

        'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, insanlığa karşı suç işlemek ve ruhsatsız silah taşımak' suçlarından beraatine karar verilen sanık Nurettin Ergin'e tehdit suçundan 5 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz sanıklar Soner Ergin, Zeynel Ergin ve Yaşar Ceylan hakkında ise beraat kararı çıktı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ