Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Zorlu seri yarın bitiyor! - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek Beşiktaş, bu mücadeleyle zorlu serisini tamamlamış olacak.

        Süper Lig'in yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadelesini sürdüren siyah-beyazlı takım, özellikle son dönemde yoğun bir maç temposu içine girdi. 24 Ekim tarihinde Mersin İdmanyurdu karşılaşmasıyla zorlu dönemece giren ve son 11 günde 4 maça çıkan ''Kara Kartallar'', Gençlerbirliği karşısında 14 günde 5. mücadelesini yapacak.

        Son 11 günde ligde Mersin İdmanyurdu, Fenerbahçe ve Sivasspor ile karşılaşan ve UEFA Avrupa Ligi'nde de Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibiyle karşı karşıya gelen Beşiktaş, 14. gününde 5 maçını yarın Gençlerbirliği ile oynayacak.

        11 GÜNDE 3 GALİBİYET, 1 BERABERLİK

        Beşiktaş, 11 günde oynadığı 4 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak yoğun tempo içinde taraftarlarını sevindirmeyi başardı.

        Bu süreçte ligde 3 maç yapan siyah-beyazlı ekip, 2 galibiyet ve 1 beraberlikle 7 puan aldı. Ligin yanı sıra Avrupa'da mücadelesini sürdüren siyah-beyazlı takım, bu kulvarda da 1 galibiyet elde etti ve gruptaki iddiasını sürdürdü.

        Siyah-beyazlı takım, 11 günde oynadığı 4 karşılaşmada rakip filelere 7 gol atarken, kalesinde ise 3 gol gördü.

        Beşiktaş'ın son 11 günde yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

        24 Ekim: Mersin İdmanyurdu-Beşiktaş: 0-1

        27 Ekim: Beşiktaş-Fenerbahçe.......: 2-2

        30 Ekim: Beşiktaş-Sivasspor........: 3-1

        3 Kasım: Beşiktaş-Dinamo Kiev......: 1-0

        4'TE 4. SON ANDA KAÇTI

        Beşiktaş, sıkıştırılmış maç takviminde 4'te 4 yapmayı son anda kaçırdı.

        Bu sezon son dakikalarda zaman zaman konsantrasyonunu kaybeden ''Kara Kartallar'', Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynadığı derbi karşılaşmasında 88. dakikada Cristian'ın golüne engel olamayınca sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı ve 11 günde 4 galibiyet alma fırsatını kaçırdı.

        DİNLENME FIRSATI BULACAKLAR

        İki kulvarda mücadele eden Beşiktaş'ta son karşılaşmalarda futbolcuların yorgunluğu belirgin bir şekilde ortaya çıktı.

        Üst üste maçlar yapmak zorunda kalan siyah-beyazlı ekibin futbolcuları, bu süreçte mücadele ettikleri maçların son dakikalarında büyük zorluklar yaşadılar.

        Beşiktaş, yarın Gençlerbirliği ile yapacağı karşılaşmanın ardından uzun bir aradan sonra dinlenme fırsatı bulacak. A Milli Takım'ın 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Hırvatistan ile 11 ve 15 Kasım tarihlerinde yapacağı play-off maçları nedeniyle lige ara verilmesi böylece en çok siyah-beyazlı takıma yarayacak.

        24 Ekim'de başladığı zorlu yolculuğu 6 Kasım'da tamamlayacak ''Kara Kartallar'', bu sayede temposunu düşürecek.

        DERBİ MAÇINA DİNLENEREK ÇIKACAK

        Gençlerbirliği maçının ardından 14 günlük zorlu süreci tamamlayacak Beşiktaş, Galatasaray ile yapacağı derbi karşılaşmasına ise dinlenerek çıkma fırsatı bulacak.

        Siyah-beyazlı takım, milli takım arası sonrası 13 gün maç yapmama fırsatına sahip olacak. Beşiktaş, 20 Kasım Pazar günü Fiyapı İnönü Stadı'nda ezeli rakibiyle yapacağı karşılaşmaya daha diri çıkma şansına sahip olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ