Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Volkan Demirel, Benfica karşısında Fenerbahçe formasıyla 62'nci Avrupa kupası maçına çıkıp, Avrupa'da en çok forma giyen oyuncu olarak kulüp tarihine geçti. - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel, Benfica maçıyla Avrupa kupalarında 62. maçına çıkarak, sarı-lacivertli ekibin Avrupa kupalarında en çok forma giyen futbolcusu oldu.

        Volkan, bu sezonun ilk yarısında Fenerbahçe ile yollarını ayıran Alex'i geride bırakarak bu unvanın tek sahibi oldu. Alex, 8 yıllık süreçte sarı-lacivertli takımla 61 Avrupa kupası maçına çıkıp, 15 gol atmıştı.

        Sarı-lacivertli ekibin milli kalecisi, 62 maçlık performansıyla aynı zamanda mevcut kadrodaki futbolcular Kuyt (89 maç) ve Krasic'ten (64 maç) sonra Avrupa tecrübesi en fazla olan üçüncü futbolcu durumunda. Volkan'ın ardından dördüncü sırayı alan Meireles 61 maça çıktı.

        Fenerbahçe'ye transfer edildiği 2002-2003 sezonundan bu yana, sarı-lacivertli formayla Süper Lig'de 11 sezonda 243 maça çıkan Volkan Demirel, Türkiye Kupası'nda da 25 maç oynadı.

        Volkan Demirel maçın ardından şunları söyledi:

        "Takım arkadaşlarımı, hocamı ve Fenerbahçeli herkesi kutluyorum. Bizi küçük gören ve yenilmeyen bir takımı yendik. Ama Türklerin neler yapabileceğini bugün de biz gösterdik. Osmanlı'dan bu yana neler yapabileceğimizi gösterdik. İnandığımız zaman bizi yenebilecek takım yok. Rövanşta da çok iyi oynayarak finale kalmayı düşünüyoruz, inşallah da bu düşündüğümüzü yapabileceğiz. Finale gitmekle kalmayıp bu kupayı alacağız. Bize inanmayanlar ve bizi Avrupa'ya göndermeyenler şu an ne diyordur bilmiyorum ama ben önemsiyorum. Finalde elimizden gelen her şeyi yaparak kupayı Türkiye'ye getireceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ