Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Grand Slams Serena Willams, Sharapova'yı eledi - Tenis Haberleri

        Avustralya Açık’ta tek bayanların ‘erken finali’ olarak adlandırılan eşleşmesinde sonuç yine değişmedi, Serena Williams geçen sezon finalde yendiği Maria Shaparova’yı iki sette geçerek adını yarı finale yazdırdı.

        ABD’li raket karşısında adeta ‘makus talih’ yaşayan Rus yıldız, böylece rakibine karşı üst üste 18. kez yenilirken Serena da Sharapova’ya toplam 21 maçta 19. kez üstünlük kurmuş oldu. Serena’yı sadece 12 yıl önce 2004’te oynadığı iki maçta yenebilen Sharapova, bu zaferleri Wimbledon finali ile WTA sezon sonu turnuvası finalinde elde etmişti.

        13 ACE, 31 WİNNER

        Melbourne’de 6 kupa kazanan Serena, 9 “ace” yaptığı ve rakibinin 3 katından fazla (19-6) puan vuruşuna (winner) imza attığı ilk seti 6-4 aldı. Sharapova’nın etkisiz servis kullandığı 2. seti de 6-1 alan 34 yaşındaki raket, 1,5 saatte 31 winner ve 13 ace ile korttan iki sette galip ayrıldı. Serena’nın yarı finaldeki rakibi ise çeyrekte Navarro’yu 6-1, 6-3 yenen Agnieszka Radwanska oldu.

        NOLE VE MAJESTE YARIDA BULUŞTU

        Melbourne’de tek erkeklerin beklenen eşleşmesi Novak Djokovic - Roger Federer yarı finalde kozlarını paylaşacak. Çeyrek finallerde Federer, son 2 yıldır yarı finalde elenen Çek Berdych’i 7-6, 6-2, 6-4’lük setlerle geçerek 4 kez şampiyonluk yaşadığı turnuvada 12. kez yarı finale yükseldi. Bir numaralı seribaşı Djokovic de Nishikori’yi 6-3, 6-2 ve 6-4 yenerek Federer ile eşleşti. Turnuvada bugün Murray-Ferrer, Raonic- Monfils, Kerber-Victoria Azarenka ve Johanna Konta-Zhang Shuai çeyrek final maçları oynanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ