Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Diğer Çağla Büyükakçay: "Arda benim için çok özel" - Tenis Haberleri

        Özel davet ile yer aldığı Katar Açık turnuvasında ilk turda dünya 74 numarası Lucie Hradecka’yı yendikten sonra 2. turda dünya 12 numarası Lucie Safarova ile karşılaşan temsilcimiz Çağla Büyükakçay, rakibini set kaptırmadan yenmiş ve kariyerinin en büyük galibiyetini elde etmişti.

        Bu galibiyetle aynı zamanda Türk tenis tarihine geçen Büyükakçay, 3. turda Dünya 10 numarası Roberta Vinci’ye elense de, kazandığı bu kritik maçlarla sıralamada 33 basamak birden ilerlemiş olacak ve 128 numaraya çıkacak.

        ARDA TURAN TWITTER'DAN TEBRİK ETMİŞTİ

        Özellikle Safarova galibiyetinin ardından çok kişiden tebrik mesajı alan, twitter üzerinden milli futbolcumuz Arda Turan’ın da “Bravo sana, kariyerinde hep kazanacağın büyük maçların başlangıcı bu olsun. Şimdi sıra ilk 10’da. Onlar korksun” mesajıyla destek verdiği Büyükakçay, bu cümlelerin kendisi için çok değerli olduğunu dile getirdi.

        "ARDA İLE ÇOK İYİ ARKADAŞIZ"

        sportstv’de yayınlanan Center Court programında konuşan milli tenisçimiz, ‘Arda ile zaten çok iyi arkadaşız. Arda tenisi çok seviyor, birçok turnuvayı da yerinde izliyor. Ayrıca Rafael Nadal ile araları çok iyi. Arda’nın hepimize verdiği destek çok önemli. O, her şeyden önce Türk sporunun gelişmesi için uğraşıyor ve bunu herkese gösteriyor. Bu yüzden yazdığı cümleler benim için çok özeldi. Şunu net olarak söyleyebilirim ki; hayallerin nasıl gerçekleştirileceğini Arda Turan’dan öğrendik. Hiçkimse O’nun buralara geleceğini tahmin edemezdi. Kendisi benim için de bir rol model. Ben de uluslararası düzeyde bir sporcuyum ve elbette dünya yıldızı olmak istiyorum. Halihazırda dünya yıldızı konumuna gelmiş Arda Turan’ın bizlere verdiği bu destek bu yüzden çok özel’ ifadelerini kullandı.

        Çağla Büyükakçay, sezonun devamında koruması gereken herhangi bir puan olmadığı için sıralamada daha hızlı ilerleyebileceğini ve istikrarını koruması durumunda ilk 100’e rahatlıkla girebileceğini sözlerine ekledi. (Hürriyet)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ