Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Stoltenberg: Türkiye ile YPG şartı üzerinde çalışıyoruz

        NATO liderler zirvesi için İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, oturumların başlangıcından önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la, NATO'nun güvenlik planlarına ilişkin görüştüklerini dile getiren Stoltenberg, Ankara'nın güney müttefiklerineyönelik planda terör örgütü YPG/PKK'nın 'tehdit' olarak sayılmasına yönelik talebi üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

        Ankara, ABD yönetiminin YPG'nin 'tehdit' olarak sınıflandırılmasına karşı çıkması üzerine NATO'nun Baltık ülkeleri ve Polonya'ya yönelik güvenlik planına onay vermemişti.

        REKLAM

        MACRON'A TEPKİ

        Stoltenberg, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "NATO'nun beyin ölümünü yaşıyoruz" şeklindeki sözlerine bir kez daha tepki gösterdi.

        İttifakın modern sorunlara hızla adapte olduğunu vurgulayan Stoltenberg, "NATO çevik, aktif ve hızla adapte oluyor" diye konuştu.

        Stoltenberg ABD Başkanı Donald Trump'ın, Avrupalı müttefiklerin NATO bütçesineaz katkıda bulunduklarına yönelik eleştirisine ise, "Avrupa müttefikleri ve Kanada 2016'dan bu yana ittifak bütçesine 130 milyar dolar aktardı" şeklinde cevap verdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ