Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Suudi Arabistan Suudi Arabistan - Mısır MAÇ SONUCU - Dünya Kupası maçları - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... SUUDİ ARABİSTAN - MISIR MAÇININDAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        FIFA 2018 Dünya Kupası'nın A Grubu maçında Suudi Arabistan ile Mısır, Volgograd Arena'da karşı karşıya geldi.

        Mısır, 22. dakikada Mohammed Salah'ın golüyle 1-0 öne geçti.

        Suudi Arabistan bu gole, ilk yarının son anlarında Salman'ın penaltıdan attığı golle cevap verdi.

        Suudi Arabistan, 90+4. dakikada Salem'in golüyle mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

        SUUDİ ARABİSTAN: 2 - MISIR: 1

        STAT: Volgograd

        HAKEMLER: Wilmar Roldan, Alexander Guzman, Cristian De la Cruz (Kolombiya)

        SUUDİ ARABİSTAN: Almosailem, Yasser, Motaz, Osama, Alburayk, Hussain, Otayf, Salman, Hatan (Dk. 65 Muhannad), Salem, Fahad (Dk. 79 Yahia)

        MISIR: Al-Hadary, Abdelshafy, Hegazy, Ali Gabr, Fathi, Tarek Hamed, Elneny, Trezeguet (Dk. 81 Kahraba), Abdalla (45+7 Warda), Salah, Marwan (Dk. 64 Ramadan)

        GOLLER: Dk. 22 Salah (Mısır), 45+6 Salman (Penaltıdan), 90+4 Salem (Suudi Arabistan)

        SARI KARTLAR: Dk. 45+5 Ali Gabr, Dk. 86 Fathi (Mısır)

        22. dakikada Mısır golü buldu. Orta sahadan gönderilen uzun topu ceza sahası önünde kontrol eden Salah kalecinin ileri çıktığını görünce meşin yuvarlağı file bekçisi Almosailem'in üzerinden ağlara gönderdi: 0-1

        34. dakikada Salah'ın pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Trezeguet'in vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

        39. dakikada Suudi Arabistan penaltı kazandı. Yasser'in soldan yaptığı ortada top ceza sahası içinde Fathi'nin eline dokununca hakem penaltı noktasını gösterdi. 41. dakikada Fahad'ın penaltı vuruşunda kaleci Al-Hadary meşin yuvarlağın gol olmasına izin vermedi.

        45+6. dakikada Suudi Arabistan'ın beraberlik golü geldi. Karşılaşmada ikinci kez penaltı kazanan Suudi Arabistan takımında topun başına geçen Salman topu filelere gönderdi: 1-1

        Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

        90+4. dakikada Suudi Arabistan galibiyet golünü buldu. Sağdan gelen ortada Otayf'ın pasıyla dar açıda buluşan Salem, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Suudi Arabistan bu golle 2-1 öne geçerken Dünya Kupası'na galibiyetle veda etti.

        SUUDİ ARABİSTAN

        Rusya, Mısır ve Uruguay'ın bulunduğu A Grubu'nda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Suudi Arabistan Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        1996 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 1998 Dünya Kupası'nda İspanya Milli Takımı formasını giyen, 2016 Copa America'yı kazanan Şili Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Juan Antonio Pizzi'nin yönetimindeki Suudi Arabistan, Asya elemelerine 2. turdan başladı.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Filistin, Malezya ve Doğu Timor'un bulunduğu A Grubu'nda yer alan Suudi Arabistan, 8 karşılaşma sonunda 6 galibiyet, 2 beraberlik alarak 20 puanla grubu lider bitirdi ve 3. tura yükseldi.

        Suudi Arabistan, 2. turda gruplardan çıkan 12 takımın 6'şarlı iki grupta mücadele ettiği 3. turda, B Grubu'nda Japonya, Avustralya, BAE, Irak ve Tayland ile yarıştı. 10 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik, 3 yenilgi elde eden Suudi Arabistan, 19 puan toplayarak grubunu 2. sırada tamamladı ve Dünya Kupası'nın yolunu tuttu.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Majed Abdullah, Sami al-Jaber, Mohamed al-Deayea, Mohammed al-Khilaiwi gibi oyuncuların forma giydiği Suudi Arabistan'ın en önemli kozu, ülkesinin El-Nassr Kulübünde oynayan santrafor Muhammad al-Sahlawi olacak.

        Teknik direktör Pizzi, 16 kez fileleri havalandırarak Asya elemelerinin en skoreri olan al-Sahlawi'nin gollerine, Rusya'da da devam etmesini umuyor.

        Suudi Arabistan'ın dikkat edilmesi gereken diğer isimleri ise İspanyol kulüplerinin kadrosunda yer alan Fahad al-Muwallad (Levante), Salem al-Dawsari (Villarreal) ve Yahya al-Shehri (Leganes).

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Suudi Arabistan Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 4 kez katıldı. 1930 ile 1974 yılları arasındaki turnuvalarda yer almayan takım, 1994'e kadar da elemeleri geçemedi.

        ABD 1994'te, Hollanda'ya karşı Suudi Arabistan'ın Dünya Kupası'ndaki ilk golünü atan Fuad Enver, Fas'ı 2-1 yendikleri karşılaşmada ise takımına turnuva tarihindeki ilk galibiyeti getiren golü kaydetti. Son maçında da Belçika'yı mağlup eden Suudi Arabistan, katıldığı ilk Dünya Kupası'nda gruptan çıkmayı başardı. Fakat son 16 karşılaşmasında İsveç'e 3-1 yenilerek elendi.

        Suudi Arabistan'ın Dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1994 - Son 16 turu

        1998 - Grup aşaması

        2002 - Grup aşaması

        2006 - Grup aşaması

        MISIR

        Rusya, Suudi Arabistan ve Uruguay ile A Grubu'nda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Mısır Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Valencia ve Inter gibi Avrupa'nın önemli kulüplerinin yanı sıra 2011-2013 yıllarında da Orduspor'u çalıştıran Arjantinli Hector Cuper'in teknik direktörlüğünü yaptığı Mısır, Afrika elemelerine 2. turdan başladı.

        İki maçlık eleme usulü yapılan turda Çad ile eşleşen Mısır, deplasmanda 1-0 yenildiği rakibini, evinde 4-0 mağlup ederek 3. tura yükseldi.

        E Grubu'nda Uganda, Gana ve Kongo ile mücadele eden "Firavunlar" lakaplı ekip, 6 maçta 4 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle 13 puan topladı ve grubu lider bitirerek Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki 2 Dünya Kupası deneyiminde Abdulrahman Fevzi ve Hossam Hassan'ın akıllarda yer ettiği Mısır, bu sezon Liverpool'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Muhammed Salah'a güveniyor.

        Fakat UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yaşadığı sakatlığı 3 hafta içinde atlatacağı açıklanan Salah'ın, Mısır'ın 15 Haziran'da yapacağı ilk grup maçında takımdaki yerini alıp alamayacağı belirsizliğini koruyor.

        32 golle 38 hafta süren bir İngiltere Premier Lig sezonunda en fazla gol atan futbolcu olan Salah, 5 golle de Afrika elemelerinin en skoreri oldu. Mısır, elemelerin 3. turunda Salah'ın gol attığı 4 maçı da kazandı.

        Teknik direktör Cuper'in kadrosunda, Muhammed Elneny (Arsenal), Ramadan Sobhi (Stoke City), Ahmed Hegazi (West Bromwich), Ahmed Elmohamady'nin (Aston Villa) yanı sıra Kasımpaşa'da forma giyen Trezeguet de bulunuyor.

        Mısırlı kaleci Essam al-Hadary de rekor için gün sayıyor. 45 yaşındaki al-Hadary, sahaya çıkması halinde "Dünya Kupası tarihinde forma giyen en yaşlı futbolcu" olacak. Rekoru, 43 yaşındayken Brezilya 2014'te oynayan Kolombiyalı file bekçisi Faryd Mondragon elinde tutuyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        1934'te düzenlenen 2. Dünya Kupası'nda Afrika kıtasını temsil eden ilk takım olan Mısır, sonraki turnuva tecrübesi için 1990'a kadar bekledi. Mısır'ın dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1934 - İlk tur

        1990 - Grup aşaması

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ