Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Toplu ulaşım zammının ardından... Taksimetreler için güncelleme kuyruğu sürüyor - Haberler
        1

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) nisan ayı toplantısında kabul edilen toplu ulaşıma yüzde 40’lık zam teklifi sonrasında taksiciler, taksimetrelerini güncellemek için uzun kuyruklar oluşturdu.

        2

        Güncellemenin yapıldığı Bağcılar'daki servisin önünde dün başlayan kuyruk bugün de devam ediyor.

        3

        Bir yıldır taksicilik yaptığını söyleyen Levent Serkan, “Zam geldi, iyi oldu yani. Bize bayağı bir etki ediyordu. Ben şahsen bırakmayı düşünüyordum ama şu anda çok iyi. Vatandaşlardan zam şikayeti almadım, onlar da farkında her şeyin yükseldiğinin. Bir şekilde bu zaman geçecek. Sadece yakıta değil, araba parçalarından tutun da her şeye zam geliyor. O yüzden şu an devam” dedi.

        4

        Toplu ulaşıma yapılan yüzde 40’lık zamdan memnun olmayan taksi şoförü Ali Atak Demir, “Değişen bir şey olmayacak, sonuçta aldığımız ücretin hepsini yakıta veriyoruz. Bize yansıyan bir şey yok. Vatandaşa da yazık günah. Hayırlı uğurlu olsun yani ne diyelim. Mazot çok pahalı. Yakıta ya da yıkamaya veriyoruz aldığımızı” ifadelerine yer verdi.

        5

        Zamdan memnun olduğunu söyleyen taksici Mithat Şengüler, “3 saattir bekliyorum, hala sıra gelmedi. İlla ki bir rahatlama olur. Taksiciler açısından genelde bir rahatlama olur” şeklinde konuştu.

        6

        Taksici Ali Genç "Zam bizim için iyi oldu. Ama bakalım devamı gelecek mi? Yakıta zam gelmeye devam ederse, bir önceki zammın bir faydası olmadığı gibi bu zammın da bize hiçbir faydası olmayacak. Şu anki zam oranından memnun değiliz. 1 Saattir burada sırada bekliyoruz" dedi.

        7

        Başka bir taksi şoförü Sunay Yılmaz ise, "Şu anda daha zamlı tarifeden siftah yapmadık. Sırada bekliyoruz ama yakıt çok pahalı. Zam oranı bizi memnun eder mi etmez mi şu an bilmiyorum. Ben 32 senelik taksiciyim. Yaklaşık 1 saattir bekliyoruz. Taksimetre güncelleme ücretinin 1250 Türk Lirası olduğunu söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

        8

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ