Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Tanınmayacak halde!
        1

        Kilolarından kurtulmak için ameliyat olan 26 yaşındaki Britt Nicholson, görenleri şaşırtıyor.

        2

        Nicholson, "İlk önce, lise başladığında benim yaşımdaki diğer kızlardan daha kilolu olduğumu fark ettim. Yazın yaklaşık 11 kilo aldım ve en son 80 kiloyu gördüm. Bu kadar kısa sürede hiç bu kadar kilo almamıştım ve işler içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı.

        3

        16 yaşındaydım ve korkunç mide ağrıları yaşıyordum. Ayrıca polikistik over sendromu (PKOS) gibi bir sorunum da vardı. Kullandığım ilaçlar beni daha da çok acıktırıyordu.

        4

        Kendimi diğer kızlarla karşılaştırmaktan alıkoyamıyordum. Bir değişim yapmak istedim ve diyet programlarını araştırmaya başladım ve günlük 500 kalori beslenmeye başladım, egzersiz de yapıyordum ama bu program benim için sürdürülebilir değildi.

        5

        Hukuk Fakültesine girdiğimde kilo vermeye çalışmaktan yorulmuştum, toplamda 130 kiloydum.

        6

        25 yaşında mezun olduktan sonra, kilo verme planlarımı tartışmak için doktoruma gittim. Ameliyattan bahsetti, bu daha önce hiç düşünmediğim bir şeydi.

        7

        Başlangıçta sıcak bakmadım ve yaşam tarzımı değiştirerek bunu başarabileceğime inandım. Kilo yaptığını düşündüğüm ilaçlarımı da bıraktım ama PKOS hastalığım geri dönünce tekrar kullanmaya başladım ve en sonunda obezite cerrahisine karar verdim.

        8

        Eylül 2018'de ameliyat oldum. Midemin yüzde 80'i alındı. Ameliyat sonrası ilk altı ay boyunca 80 kilo verdim. Bu ameliyatı yaptıran birçok insan abur cubur yemeye ve kaybettikleri kiloyu almaya devam ederler ama nihayet vücudumda bir değişiklik görebilmek için gereken şeyleri yapmaya karar verdim.

        9

        Doyduğumda yemeyi bıraktım. Artık günde yaklaşık 1000 kalori alıyorum. Aralıklı olarak oruç tutuyorum ve karbonhidratları kısıtladım. Yoğun bir egzersiz olmasa bile, her gün egzersiz yapmaya çalışıyorum" dedi.