Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
.png
.png

11'inci kalkınma planında Bireysel Emeklilik Sistemi'nden nakit çekim, yüzde 25'lik devlet katkısının yaşa ve gelire göre değişmesinin yanı sıra çocuğunun eğitimi, tatile gitmek ve beyaz eşya almak için bankalarda para biriktirenlere vergi desteği sağlanacak. Muhtemelen KDV olmayacak veya indirimli olacak.

Kalkınma planında hanehalkı tasarruflarının artırılmasını teminen borçlanarak harcama yerine harcama öncesinde tasarruf etme davranışının destekleneceği belirtilerek "Dayanıklı tüketim malları ile eğitim, tatil gibi harcama kalemleri için bankalarda harcama kalemi grubuna özel birikim hesapları oluşturulacak ve bu birikimler kullanılarak gerçekleştirilen harcamalarda ilgili ürünler için vergisel teşvikler uygulanacaktır" denildi. Yani vatandaşlar eğer bankalarda tatil, çocuğunun eğitimi ve beyaz eşya almak için para biriktirirse Maliye bu birikim kullanılarak yapılan harcamalardan vergi almayacak veya daha düşük vergi alacak.

Read more!
KOBİ'LERE YÖNELİK ÇALIŞMA YAPILACAK

Planda finansal okuryazarlığın artırılması yoluyla hanehalkı ve firmaların tasarruf yapma farkındalığı ve tasarrufların yönlendirileceği finansal araçlara yönelik bilgi düzeyinin artırılacağı, şirket tasarruflarının artırılmasına yönelik olarak özellikle KOBİ finansal okuryazarlığına odaklanılacağı ifade edildi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başta olmak üzere kamu kurumlarınca yürütülen finansal eğitim faaliyetlerinin yaygınlaştırılacak, temel finans kavramlarına yönelik

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ