Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin 'Three Thousand Years of Longing' Cannes'da: Zerrin Tekindor... - Magazin Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        George Miller'ın, "Mad Max: Fury Road"dan bu yana ilk yönetmenlik çalışması olan "Three Thousand Years of Longing"ın (Üç Bin Yıllık Özlem) promiyeri Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirildi.

        George Miller
        George Miller

        Zerrin Tekindor, Ece Yüksel, Burcu Gölgedar ve Erdil Yaşaroğlu gibi isimlerin de rol aldığı yapımın gösteriminden önce oyuncular kırmızı halıda poz verdi. Bazı sahneleri İstanbul'da çekilen filmin, 31 Ağustos'ta ABD'de vizyona girmesi bekleniyor.

        Zerrin Tekindor, Ece Yüksel, Burcu Gölgedar, Erdil Yaşaroğlu
        Zerrin Tekindor, Ece Yüksel, Burcu Gölgedar, Erdil Yaşaroğlu

        Burcu Gölgedar, başrol oyuncus Idris Elba'nın eşi Sabrina ile birlikte objektiflere poz verdi.

        Bu yıl 75'inci kez düzenlenen Cannes Film Festivali'nde Türk sineması sadece tek bir filmle, Emin Alper'in 'Kurak Günler' adlı filmiyle temsil ediliyor.

        REKLAM

        FİLMİN KONUSU

        İngiliz yazar A. S. Byatt'ın 1994 tarihli “The Djinn in the Nightingale's Eye” adlı kısa öyküsünden uyarlanan “Three Thousand Years of Longing”de Tilda Swinton, bir kavanoza hapsedilmiş bir Djinn (Idris Elba) ile karşılaşan parlak bir bilgin Alithea rolünde.

        İstanbul'da bir otel odasında uzun bir sohbet sırasında Djinn, Alithea'nın özgürlüğünü kazanmasına yardım etmesi halinde üç dileğini yerine getirmek için onunla bir anlaşma yapar. Alithea'nın dilekleri, zaman içinde yirmi yıl atlamayla sonuçlanır, bu arada birbirleri için beklenmedik duygular gelişir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ