Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOKİ genç başvuru şartları ve tarihleri 2022 | TOKİ genç kategori başvurusu nasıl ve nereden yapılır, yaş sınırı var mı ve genç kontenjan sayısı ne kadar?
        1

        TOKİ genç başvuru şartları, sosyal konut projesine başvuru yapmak isteyenlerin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Gazi ve şehit yakınları, engelliler, emeklilerin yanında gençlere de kontenjanın ayrıldığı proje de başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı merak konusu oldu. Peki TOKİ sosyal konut genç başvurusu nasıl yapılır, yaş sınırı var mı, genç kontenjan sayısı belli oldu mu? İşte merak edilen soruların yanıtı...

        2

        TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

        Sosyal Konut Projesi'nde başvuru şartları da belli oldu. TOKİ aracılığıyla inşa edilecek konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.

        BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

        "Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak."

        4

        TOKİ UCUZ KONUT GENÇ BAŞVURU KONTENJANI BELLİ OLDU MU?

        TOKİ genç başvuru kontenjanı 50 bin konut olarak açıklandı.

        5

        Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek.

        Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Genç kategorisine 1991 Eylül ayından sonra doğanlar müracaat edebilecek.

        6

        Öte yandan Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olması şartı aranacak.