Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Tolga Güleryüz trafik kazasından iki gün önce paylaşmış! Melis İşiten, Ceyhun Fersoy, Sergen Deveci... - Son dakika magazin haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kaza, dün gece Amasya'nın Merzifon ilçesinin Çaybaşı Köyü mevkisinde meydana geldi. Çorum'da 'Baş Belası' adlı tiyatro oyununu sahnelemelerinin ardından Samsun’a doğru hareket eden oyuncuları taşıyan Aykut Bektaş yönetimindeki minibüs, önünde seyreden Hacı Ahmet Kılıç kontrolündeki TIR’a arkadan çarptı.

        ÜÇ KİŞİ KAZA YERİNDE YAŞAMINI YİTİRDİ

        Minibüste sıkışan Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş kaza yerinde hayatını kaybederken, sürücü ile minibüste yaralanan Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu, Ceyhun Fersoy ve Filiz Özbek de ihbarla gelen ambulanslarla Merzifon ve Suluova'daki hastanelerde tedaviye alındı.

        Sergen Deveci, Melis İşiten, Ceyhun Fersoy
        Sergen Deveci, Melis İşiten, Ceyhun Fersoy

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Yapılan incelemenin ardından minibüsten çıkartılan cenazeler de hastane morguna götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, ünlü isimlerin dün Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu'nda "Başbelası" adlı tiyatro oyununu sahneledikleri öğrenildi.

        ÜÇ KİŞİ TABURCU, SERGEN DEVECİ YOĞUN BAKIMDA

        DHA'da yer alan detaya göre; Amasya’nın Merzifon ilçesindeki kazada yaralanan Melis İşiten, Filiz Özbek ve Aykut Bektaş, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, Uğur Şalvarcıoğlu ve Özgür Ayaz ise Samsun’daki hastaneye sevk edildi.

        Ceyhun Fersoy ve Burak Gülçebi'nin hastane servisinde, Sergen Deveci’nin ise yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

        "BİLİNCİ AÇIK"

        Sergen Deveci'nin menajerlik şirketi de oyuncunun son durumuyla ilgili mesaj yayınladı. Yapılan açıklamada, "Sergen'den iyi haber... Tiyatro turnesindeyken Amasya'da geçirdiği trafik kazasında yaralanan oyuncumuz Sergen Deveci'nin doktorları hayati tehlikesinin olmadığını, durumunun iyiye gittiğini ve bilincinin açık olduğunu söylediler. Kazada hayatını kaybedenlere rahmet, Sergen ve diğer yaralılara acil şifa dileriz" ifadelerine yer verildi.

        CENAZELER TESLİM EDİLDİ

        Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş'ın cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde organizatör olarak görev yapan Özgür Karataş'ın cenazesi, Samsun'un İlkadım ilçesinde, Burak Topçu'nun İstanbul'da, Tolga Güleryüz'ün ise İzmir'de toprağa verileceği öğrenildi.

        MİNİBÜS SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

        Kazayla ilgili sürdürülen soruşturmada süratli olduğu tespit edilen minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş (28) ile TIR şoförü Hacı Ahmet K. gözaltına alındı.

        Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede hakimliğe çıkarılan 2 sürücüden Aykut Bektaş tutuklanırken, diğer sürücü ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

        SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuyla ilişkin şu açıklamaları yaptı:

        Dün gece Amasya Merzifon’da tiyatro sanatçılarını taşıyan bir minibüsün bir TIR ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada minibüste bulunan 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. 8 yaralı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, 1 kişi ise tedaviye ihtiyaç duymadı.

        Kazada hayatını kaybeden sanatçılarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımız arasında durumu ağır olan kimse yok. Hepimiz adına, kendilerine geçmiş olsun diyorum.

        KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI'NDAN TAZİYE MESAJI

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amasya'nın Merzifon ilçesinde tiyatro oyuncularını taşıyan minibüsle kamyonun çarpışması sonucu yaşamını yitiren tiyatrocuların ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

         Tiyatrocuları taşıyan minibüs kamyona çarptı: 3 ölü, 8 yaralı
        Tiyatrocuları taşıyan minibüs kamyona çarptı: 3 ölü, 8 yaralı Haberi Görüntüle

        Bakan Ersoy, yaptığı paylaşımda, Çorum'da sahneledikleri oyun sonrası Samsun'a dönen tiyatro oyuncularını taşıyan minibüsün kaza yaptığını derin üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

        Kazada vefat edenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır dileyen Ersoy, "Yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadesini kullandı.

        "TURA DEVAM" DEMİŞTİ

        Yaşamını yitiren Güleryüz, iki gün önce kazanın gerçekleştiği minibüste Ceyhun Ersoy, Melis İşiten ve ekiple birlikte çekilen anlarını, "Tura devam" ifadeleriyle yayınlamıştı.

        Tolga Güleryüz
        Tolga Güleryüz

        "DÖRT GİTTİ, ÜÇ KALDI"

        Tolga Güleryüz, bu pozlara ise, "Dört gitti, üç kaldı... Bu akşam Tokat'ta oynuyoruz" notunu düşmüştü.

        CEYHUN FERSOY'UN EŞİYLE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMUŞ

        Tolga Güleryüz'ün, kazadan saatler önce minibüste bulunan Ceyhun Fersoy'un eşi Begüm Öner'le görüntülü konuştuğu ve Instagram'dan karşılıklı paylaşımlar yaptıkları görüldü.

        Tolga Güleryüz, Sergen Deveci, Ceyhun Fersoy
        Tolga Güleryüz, Sergen Deveci, Ceyhun Fersoy

        8 OYUNA İMZA ATTI

        Tolga Güleryüz, dekor tasarım, ışık tasarım, yapımcı, yardımcı yönetmen ve yönetmen olarak 8 oyuna imza attı. Güleryüz'ün 'Suit', 'Aşk Listesi', 'Eski Zaman Hikâyesi' ve 'Baş Belası' adlı oyunları sahnelenmeye devam ediyordu.

        ÜNLÜ OYUNCUNUN ESKİ EŞİ

        Tolga Güleryüz, 2015 yılında dünyaevine girdiği oyuncu Zeynep Gülmez ile 2017'de yollarını ayırmıştı.

        Gülmez, 'Alemin Kralı', 'Sev Kardeşim', 'Parmaklıklar Ardında', 'Annem' gibi projelerde rol almıştı.

        "MİNİBÜSÜN SÜRATLİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ"

        Ayrıca Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek, kazada yaralanan tiyatro ekibine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

        Ziyaret sonrası açıklamada bulunan ve yaralıların sağlık durumlarına ilişkin bilgi veren Vali Masatlı, şöyle konuştu:

        "Kazada maalesef üç insanımızı kaybettik. Kaza sonucu yedi tiyatro ekibinden vatandaşımız da yaralandı. Bunlardan iki tanesini Samsun'a sevk ettik. Bir tanesi taburcu oldu. Dört tanesi de şu an itibariyle Sabuncuoğlu Araştırma Hastanemizde tedavi altındalar. Bunlardan bir tanesinin durumu birazcık kritik. İleri bir tedavi için belki başka bir hastaneye de sevk edebiliriz. Ceyhun Bey'le de görüştüm. Şu an için kendisinin durumu iyi. Sadece ayakta tendonlarda bir sorun varmış. Diğer taraftan vücudunun farklı yerlerinde çok önemli olmayan bazı yaralar var. Tahmin ediyorum birkaç güne kadar kendisini buradan taburcu ederiz. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk incelemede tiyatro ekibini taşıyan minibüsün süratli olduğu ve bu sürat neticesi aynı hatta seyreden TIR'a arkadan çarpması sonucu kazanın meydana geldiği yönünde şu an itibariyle tespitlerimiz var."

        Fotoğraflar: AA, İHA, Instagram

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Şevval Yılmaz
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ