Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Tonlarca yağ geldi! Ayçiçek yağı fiyatları düşecek mi? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Ayçiçek yağı fiyatları haftalardır en çok konuşulan konuların başında yer alıyor. Ayçiçek yağı stoklarının biteceği ve sıvı yağ ithalatında aksamlar yaşanacağı iddiları sonrası vatandaşlar marketlere akın etmişti. 6 bin ton ayçiçek yağının Mersin’e ulaşmasının ardından yağ fiyatlarında düşüş olup olmayacağı merak konusu oldu. Peki, Ayçiçek yağı fiyatları düşecek mi? İşte, detaylar…

        2

        6 BİN 99 TON AYÇİÇEK YAĞI GELDİ!

        Rusya'nın Yisk Limanı'ndan 9 Mart'ta yola çıkan ayçiçeği yağı yüklü "Lilac" adlı gemi 7 günlük yolculuğunun ardından Mersin'e ulaştı. Marmara Denizi'nde yol alarak Çanakkale Boğazı'ndan da geçiş yapan Liberya bayraklı 140 metre uzunluğunda ve 4 bin 684 groston ağırlığındaki gemi, gece saatlerinde Akdeniz ilçesi açıklarına geldi. Tankerin, kıyıdan yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki deniz platformu SAVKA'ya demirleyeceği ve ambarlarındaki 6 bin 99 ton ayçiçeği yağının sevkiyatına başlanacağı öğrenildi.

        3

        AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

        6 bin 99 ton ayçiçek yağının gelmesinin ardından ,sonraki sevkiaytlara da bağlı olarak, ayçiçek yağı fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ