Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Trabzonspor Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Erol Bulut, bir 5-6 dakika geç kalsa da Mesut'u oyundan aldı ve Pelkas'ı 10 numaraya çekti. Bu oyuncu kanatta oynadığında sıradan bir hale bürünüyor. Lakin 10 numaraya geçtiğinde neredeyse yüzde 100 etkisini artırıyor. Bulut, ilk kez Ferdi'yi doğru bir şekilde sol öne attı. Bu oyuncu da sağ kanatta oynayamıyor.

        2

        Soldan Ferdi atağı başlattı Pelkas harika bir gol attı. Sonra Valencia hamlesi de doğruydu. Ben son değişikliğin iyice yorulan Gönül yerine Nazım olmasını bekledim ama hoca Novak'ı alıp 5'li savunmaya döndü. Bu değişiklik sonrası öndeki oyunculardan kontra ve top tutması beklenir. Ama yapamadı Fenerbahçeliler.

        3

        Gelelim bu maçtan çıkan sonuçlara: Herhalde Caner bir süre daha oynamaz. Pek de ihtiyaç yok. Pelkas 10 numara değilse santrfor oynasın bence. Kanatta olmuyor ne yazık ki. Osayi acemi futbolcu ama Valencia tam bomba. Ya süper işler yapıyor ya bomba. Sağ önde Ozan ile başlamak düşünülebilir. Mert Hakan Yandaş bugün ilk defa iyi oynadı. Emre Abisi'ni mahcup etmedi.

        4

        İBRAHİM YILDIZ: İki takım adına büyük önem taşıyan maçı kazanan Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında olduğunu kanıtladı. Trabzonspor beklenilenin aksine çok kötü oynadı.

        5

        Forvette bir tek Nwakaeme bir şeyler yapmak istedi. O da son anlarda ortaya çıktı. Gökhan tecrübesi ile rakibini iyi marke etti. Arkadaşları da yardım ettiler. Aslında takım olarak iyi alan kapatıp, oyun kurmalarına izin vermediler.

        6

        Sarı-lacivertliler 3 puandan fazlasını aldılar diyebiliriz. Hatta Fenerbahçe adına lig yeniden başladı. Karanlık hava dağıldı. Bu galibiyet Fenerbahçe’ye büyük moral oldu.

        7

        MEHMET DEMİRKOL: Bu sonuç, Pelkas’ın kişisel bir başarısıydı. Alanı geçişi, şut tercihi, her şeyiyle... Sonrasında oyundan çıkışı ise topu zaten alacak olan Trabzonspor’a ikram gibi oldu. Hakemin Bakasetas’ın yüzüne, Valencia’nın koluyla müdahalesine penaltı çalmayışı Bulut’un şansı oldu.

        8

        Açık söylemek gerekirse Fenerbahçe ilk 11’ini gördüğümde bu Erol Bulut’un kadrosu olmaz dedim. Mert Hakan ve Sosa’yı önde Mesut’la desteklemek yumuşak bir yapı oluşturacaktı ve Bakasetas için bundan daha ideal bir yapı olamazdı.

        9

        35’ten sonra da oyun buna evrildi zaten. Ancak öncesinde planın iyi işlediğini söylemek lazım. Szalai ve Gökhan’ın top çıkarmaya yardım eden oyunları, Trabzonspor ön alan baskısını kırdı. Sosa ve Mert Hakan bu bölümde en iyi oyunlarını oynadılar ve yüzde 75’lere varan oranda topa sahip oldular.

        10

        ŞANSAL BÜYÜKA: F.Bahçe iyi oynadığı, etkili pozisyonlar yakaladığı, rakibine oranla çok daha üstün olduğu bir maçı kazandı. Bu galibiyette futbolcuların yürekli oyunları sonuca önemli katkı yaptı. Ama hakça davranıp birinciliği Erol Bulut‘a verelim...

        11

        Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır fazla mesai yaparken, Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır yere yatmadan oyunu bitirdi. Bu bile Fenerbahçe‘nin maçı ne kadar hak ettiğini çok açık gösteriyor.

        12

        ERMAN TOROĞLU: Maçın son anlarında ceza alanında Valencia'nın Bakasetas'ın yüzüne kolu ile vurması ise net penaltı. Pozisyon gri filan değil, çok net. VAR'daki Cüneyt Çakır'ın hakemlik ömrü kısaldı. Çakır bu pozisyonda çağırmayarak ileriye yatırım yapıyor.

        13

        DENİZ ÇOBAN: Mücadelede iki kritik hakem hatası vardı. 7. dakikada sarı kart gören Ekuban, 52'de Gökhan'ın ayağına bastı ve çift sarıdan atılmalıydı. Son anlardaki Valencia/Bakasetas mücadelesinde Trabzon'un net penaltısını es geçti.

        14

        GÜRCAN BİLGİÇ: Maçın 60'tan sonra başlayacağını söyledim. Erol Bulut, değişiklerle ön tarafının enerjisini korudu. İkinci bölgede kapılan top Pelkas'ın klasıyla tabelaya yazıldı. Takım olarak çok koştular, çok istediler ve direndiler.

        15

        27. haftada Fenerbahçe'nin ligi yeniden başladı. Detaylar çok fazla bu maçta. Kazanmak büyük barışı da getirecek Fenerbahçe'ye. Gustavo ve İrfan Can'ın geri dönmesi, Mesut ve Pelkas'ın maç ritmini bulması çok şeyleri değiştirecek.

        16

        AHMET ÇAKAR: Kaybetselerdi şampiyonluk şansı çok azalacak, Erol Bulut yüzde 99 kovulacak, bütün dinamikler sarsılacaktı. Ama şimdi tekrar şampiyonluk potasına 3 puan dezavantajla girmiş oldular.

        17

        Özellikle Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki oyununa baktığımızda Trabzonspor'u adeta sahadan sildi. Ama sadece ilk yarı... Tüm kontrolleri eline aldı, kolay top kaybetmedi, Trabzonspor ise izledi. Özellikle Attila Szalai gecenin en iyi futbolcusuydu.

        18

        Pek tabii ki golü atıp Fenerbahçe'yi hayata döndüren Pelkas'ı da unutmamak gerek. En büyük hayal kırıklığı Mesut Özil... Fizik olarak bir türlü hazır olamıyor. Dün akşam Trabzon'da yorulana kadar sahada var mıydı yok muydu belli değil. Aslında ilk yarı Uğurcan olmasa Fenerbahçe öne geçmişti bile...