Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Ümraniyespor Trabzonspor Ümraniyespor MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ! - Futbol Haberleri

        Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nın çeyrek final ilk maçında Spor Toto 1. Lig ekibi Ümraniyespor'la 0-0 berabere kaldı. Trabzonspor'da genç kaleci Uğurcan Çakır sakatlığı nedeniyle bu mücadelede forma giyemezken Ünal Karaman 18 yaşındaki genç kaleci Arda Akbulut'a 11'de şans verdi.

        Trabzonspor maça hızlı başladı. 5. dakikada Abdülkadir Ömür'ün ara pasında, kalesini terk eden Burak Öğür, Ekuban'ın önünde topa müdahale ederek tehlikeyi önledi.

        36. dakikada sağdan rakibinden sıyrılarak ceza alanına giren Serkan Göksu'nun pasında, penaltı noktası gerisinde Madinda'nın düzgün vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü.

        40. dakikada Ibanez'in soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde uygun durumdaki Abdulkadir Parmak'ın kafa vuruşunda, top direğin az farkla yanından auta gitti.

        45. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sol taraftan pasında, ceza alanı içinde Abdulkadir Parmak'ın yakın mesafeden şutunda meşin yuvarlak auta çıktı.

        Trabzonspor, 49. dakikada gole yaklaştı: Abdülkadir Ömür, Ümraniyespor savunmasının hatasından faydalıp kaleciyle karşı karşıya kalmak istedi ancak yerde kaldı.

        YUSUF DİREĞE TAKILDI!

        51. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı! Yusuf Yazıcı'nın mükemmel kullandığı serbest vuruş, direkten döndü.

        66. dakikada Kamil Ahmet'in sağ kanattan yaptığı ortayı kaleci Burak uzaklaştırdı. Abdülkadir Parmak, dönen topa yarım vole vurdu ama kaleyi bulamadı.

        MÜKEMMEL KURTARIŞ!

        85. dakikada Sağ kanattan yapılan ortaya Atabey iyi vurdu ancak kaleci Arda mükemmel bir kurtarışla gole izin vermedi.

        Mücadelenin kalan dakikalarında da gol olmayınca karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı. Bu maçın rövanşı, 26 Şubat'ta Ümraniyespor'un stadında oynanacak.

        MAÇTAN NOTLAR

        Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında sahasında Ümraniyespor'u konuk eden Trabzonspor'da, ligde MKE Ankaragücü ile oynanan karşılaşmanın 11'ine göre 5 oyuncu değişikliğine gidildi.

        Bordo-mavili takımın teknik direktörü Ünal Karaman, sakatlıkları bulunan Uğurcan Çakır'ın yerine kalede Arda Akbulut'a, sol bekte ise Novak'ın yerine Ibanez'e görev verdi.

        Karaman ayrıca Abdulkadir Parmak, Rodallega ve Toure'yi Galatasaray maçı öncesi dinlendirirken, bu oyuncuların yerine İranlı oyuncular Hosseini ve Amiri ile Batuhan Artarslan'ı sahaya sürdü.

        ARDA AKBULUT İLK KEZ KALEDEYDİ

        Trabzonspor'un ligde MKE Ankaragücü ile oynadığı karşılaşmasında Uğurcan'ın sakatlanmasının ardından teknik direktör Ünal Karaman, Ümraniyespor karşısında 18 yaşındaki genç kaleci Arda Akbulut'a forma şansı tanıdı.

        Daha önce yine bu sezon kupada Sivas Belediyespor ile oynanan karşılaşmanın 72. dakikasında oyuna dahil olarak A takım ile ilk maçına çıkan Arda, Ümraniyespor karşılaşmasıyla birlikte ise ilk kez 11'de forma şansı buldu.

        Onazi ile Sosa'nın sakatlanmasının ardından orta sahada sorun yaşayan ve geride kalan haftalarda bu mevkide Abdulkadir Parmak ile Yusuf Yazıcı'ya görev veren teknik direktör Ünal Karaman, Ümraniyespor karşılaşmasında ise Asya Kupası'ndan dönen sol kanat oyuncusu Vahid Amiri'yi bu mevkide görevlendirdi.

        TRİBÜNLER BOŞ KALDI

        Trabzonsporlu taraftarlar, Ümraniyespor maçına ilgi göstermedi. Medical Park Stadyumu'nun tribünlerinin önemli bir bölümü boş kaldı.

        Takımlarını desteklemeye gelen taraftarlar ise maç öncesi futbolcuların isimlerini çağırarak moral verdi. Az sayıda konuk ekip taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde yer alarak maçı takip etti.

        TURGUT UÇAR UNUTULMADI

        Trabzonsporlu futbolcular, pazar günü vefat eden bordo-mavili takımın eski futbolcusu Turgut Uçar'ı unutmadı.

        Futbolcular, karşılaşma öncesi ısınmaya, Turgut Uçar'ın fotoğrafının olduğu ve üzerinde 'seni unutmayacağız' yazılı tişörtlerle çıktı.

        ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİLER?

        ÜMRANİYESPOR

        Ziraat Türkiye Kupası'na 3. turdan katılan Ümraniyespor, Erzin Belediyespor'u 4-1'le geçtikten sonra 4. turda 24 Erzincanspor'la eşleşti. İstanbul temsilcisi rakibini 5-1 mağlup ederek 5. tura kaldı.

        REKLAM

        Ümraniyespor 5. turda yine bir Trabzon ekibi olan 1461 Trabzon'la mücadele etti. İlk maçı 4-1 kazanan Spor Toto 1. Lig ekibi, rövanş mücadelesinde deplasmanda rakibine 3-1 mağlup olmasına rağmen bir üst tura yükseldi ve Fenerbahçe'yle eşleşti.

        Son 16 turu ilk maçında Fenerbahçe'yi konuk eden Ümraniyespor, 10 kişi kalan rakibini 1-0 mağlup etti. Deplasmanda da Fenerbahçe'yi son dakikalarda attığı golle yine 1-0'lık skorla mağlup eden Ümraniyespor, tek yenilgiyle çeyrek finale geldi.

        TRABZONSPOR

        Kupaya 4. turdan katılan Trabzonspor, rakibi Bak Spor'u 2-0'lık skorla eledi ve 5. turda Sivas Belediyespor ile karşılaştı.

        Sivas'ta oynanan 5. tur ilk maçında rakibiyle 2-2 berabere kalan bordo-mavililer, iç sahadaki maçta ise Sivas ekibine 5 farklı üstünlük kurdu ve son 16'ya kaldı.

        Son 16 turunda Spor Toto 1. Lig ekibi Balıkesirspor Baltok'u ilk olarak konuk eden Trabzonspor, rakibini 2-1 mağlup etti. Deplasmandaki maçta ise rakibine 3-1'lik üstünlük kuran bordo-mavililerde Abdülkadir Parmak attığı 2 golle dikkat çekti.

        MEDICAL PARK STADYUMU

        Harita
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ