Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tunceli şehitleri Mersin'de törenle uğurlandı

        Tunceli'nin Nazımiye kırsalında olumsuz hava koşulları sonucu şehit olan iki askerin naaşı, Elazığ'daki askeri törenin ardından memleketleri Mersin'e gönderildi. Şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel'in (23) naaşı, merkez Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek helallik alındı.

        AİLESİ, DEVLET ERKÂNI VE VATANDAŞLAR KATILDI

        AA'da yer alan habere göre daha sonra Muğdat Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin annesi Sebahat, babası Hasan Türkel ve kardeşleri ile Mersin Valisi Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, bazı milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

        İl Müftüsü Şaban Kondi'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Türkel'in Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı. Bu sırada anne Sebahat Türkel, "Oğlum cennete gidiyor" dedi.Şehit Türkel'in cenazesi, Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

        ŞEHİT DİKMEN DE MERSİN'DE UĞURLANIYOR

        Evli ve 1 çocuk babası Şehit Uzman ÇavuşFerruhDikmen'in cenazesi ise Silifke ilçesine getirildi. ŞehitFerruhDikmeniçin Yeşilovacık Mahallesi'ndeki Dibek Camii'nde tören düzenlendi.

        Cenaze törenine şehidin eşi BüşraDikmen, 6 aylık oğlu Yağız Efe ile birlikte geldi. Cenaze törenine şehit annesi DurdaneDikmenve babası NihatDikmenile Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Mustafa Turgut, AK Parti Milletvekili Hacı Özkan, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân ve ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

        Şehit için ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Şehit Uzman ÇavuşFerruhDikmen'in cenazesi, Yeşilovacık Osmanlı Mezarlığı'nda gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ