Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Türkiye corona virüs tablosu Sağlık Bakanlığı 28 Mart! Türkiye'de koronavirüs ölü sayısı kaç? Güncel vaka sayı

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı ardından basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, "Son 24 saatte 2 bin 69 pozitif vaka tespit ettik. Toplam vaka sayımız 5 bin 698. Bugün kaybettiğimiz 17 kişiyle can kaybımız 92'yi buldu. 42 hasta iyileşerek taburcu olmuştur" dedi. Bakan koca yapılan testlerle ilgili olarak şöyle konuştu: Şu an 7-8 binlere ulaşan test sayısı oldu. Önümüzdeki günlerde bu sayı 15-20 binlere kadar tarama testiyle birlikte çıkmış olacak. Hızlı 15 dakikalık tarama kitleri var. Şu an 350 bin tane hazır kit var.

        "BU BULAŞICI HASTALIK EN ÇOK SOSYAL ORTAMDA BULAŞMAKTADIR"

        Biz de 10 Mart'tan öncesine dönemeyiz. Önümüzdeki günler istesek de istemesek de farklı olacak. Bu hastalık bütün dünyada hayatı değiştirecek yayılma kabiline sağlık. Bu bulaşıcı hastalık, en çok sosyal ortamda bulaşıyor. Temas kesilince virüsün önü kesiliyor. Hastalığın engellenmesini şartlarını sağlamak zorundayız. Bugün Bilim Kurulumuzda belki de en önemli toplantımızı yaptık. Daha ileri tedbirlere ihtiyacımız olduğunu gördük. Dünyada başarı göstermiş yöntemleri değerlendirdik.

        REKLAM

        TÜRKİYE CORONA VİRÜS TABLOSU 27 MART 2020

        SAĞLIK BAKANLIĞI CORONA TABLOSU: TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜSÜ VAKA SAYISI VE ÖLÜ SAYISI KAÇ? Sağlık Bakanlığı güncel verilerlene göre açıklanan rakamlar şu şekilde...

        HABERTÜRK CORONA VİRÜS TABLOSU

        .png
        .png CORONA VİRÜS SON DAKİKA GELİŞMELERİ

        TÜRKİYE CORONA VİRÜS TABLOSU 28 MART 2020

        Veriler henüz açıklanmadı. Sağlık Bakanlığı'dan alınan bilgilere göre verilerhttps://covid19.saglik.gov.tr/internet adresinden açıklanacak.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ