Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TUS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA: 2022 2. dönem ÖSYM ile TUS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, bugün açıklanır mı? TUS tercihleri sonuçları sorgulama, tıkla öğren
        1

        TUS tercih sonuçları, 14-25 Ekim tarihleri arasında tercih işlemlerini gerçekleştiren adayların gündeminde yer alıyor. Yerleştirme işlemleri Başvuru Kılavuzu'nda yer alan kurallara göre gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından yapılacak son dakika açıklamasını bekleyen doktorlar "TUS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt arıyor. İşte, 2022 TUS tercih sonuçları sorgulama ekranı ve açıklanacağı tarih hakkında detaylar...

        2

        2022 TUS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        TUS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl tercihler 14 Ekim’de sona ermiş ve sonuçlar 1 hafta sonra erişime açıldı.TUS 2022 2. dönem tercih işlemleri 19-25 Ekim tarihleri arasında tamamlandı. Bu süre dikkate alındığında tercih sonuçlarının 1 Kasım tarihinde açıklanması öngörülüyor.

        3

        TUS TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

        TUS tercih sonuçları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden erişime açılacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle giriş yaparak sorgulama yapabilir. Yerleştirme sonuçları basılı olarak adaylara bildirilmeyecek. İnternet üzerinden açıklanan sonuçlar tebliğ hükmünde olacak.

        4

        KAYIT, ATAMA BİLGİLERİ VE GEREKLİ BELGELER!

        Adaylar TUS yerleştirme sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir.

        5

        Bu ilan tarihinden bir iş günü sonra başlamak üzere, adayların yerleştirildikleri kurumlara 10 iş günü içerisinde kayıtlarını yaptırmaları zorunludur.

        6

        Sağlık Bakanlığı, Üniversiteler ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Tıpta Uzmanlık Eğitimi programlarına yerleştirilen adaylara ait yerleştirme sonuç bilgilerini, ÖSYM’den edinecekleri şifreleri ile internet üzerinden fss yoluyla almaları sağlanacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ