Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ufka yolculuk sınav sonuçları açıklandı! 25 Mart 2018 ufka yolculuk sınav sonuçları sorgulama!

        Binlerce adayın katılımıyla yapılan ufka yolculuk sınavı 8 Nisan 2018 tarihinde saat 10.00'da gerçekleştirilmişti. Yaklaşık 690 bin kişinin katıldığı ufka yolculuk sınavının sonuçları için de heyecanlı bekleyiş sona erdi. PekiUfka yolculuk sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte ufka yolculuk sınav sonuçları ve detaylar...

        UFKA YOLCULUK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

        Ufka Yolculuk sınav sonuçları ile ilgili bugün kurumdan resmi bir açıklama gelmişti. Yapılan açıklamaya göre Ufka Yolculuk sınav sonuçlarının saat 20.00’da açıklanacağı belirtilmişti. Saatin 20:00 olmasıyla sınav sonuçları erişime açıldı. Sınav sonuçlarını aşağıdaki link yardımıyla sisteme giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

        UFKA YOLCULUK SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        UFKA YOLCULUK SINAVI NEDİR?

        Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması H.1439 / M.2018-2019 yılında Türkiye’de yazılı olarak Türkçe ve Arapça, dünya genelinde ise online olarak İngilizce ve Arapça dillerinde düzenlenmektedir.

        REKLAM

        Yarışma, Türkçe dilinde Ufka Yolculuk için özel olarak hazırlanan, ayet ve hadislerle Kur’an-Sünnet Bütünlüğü konusu çerçevesinde M. Es’ad Coşan’ın “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” adlı özel hazırlanan eserinden yapıldı. B kategorisinde aynı eserin sadeleştirilmiş hali oldu.

        A Kategorisi 10 yaş altı yarışmacılar için ise çocukların yaşlarına uygun hikayeli ve resimli “Peygamberimizden Dini Hikayeler” adlı eserden yapıldı. Arapça dilinde "( نيحلاصلا ضاير Riyazü’s Salihin)" adlı hadis eserinden, İngilizce dilinde ise “Riyad-us-Saliheen” (Riyazü’s Salihin) adlı hadis eserinden yapıldı. Yarışma Türkçe dilinde 7 (yedi) farklı kategoride, Arapça dilinde 3 (üç) farklı kategori ve İngilizce dilinde tek kategori olmak üzere toplamda 11 (on bir) farklı kategoride düzenlendi.

        Yarışma 11 (on bir) farklı kategoride yapıldı. A, B, C, D, E, F ve I Kategorileri Türkçe dilinde, G, H ve K kategorileri Arapça dilinde, J Kategorisi ise İngilizce dilinde yapıldı.

        Kategorilerin detaylı açıklaması aşağıdadır.

        A Kategorisi: 10 yaşından küçük olanlar

        B Kategorisi: 10-14 yaş arası

        REKLAM

        C Kategorisi: 14-19 yaş arası

        D Kategorisi: 19-30 yaş arası

        E Kategorisi: 30 yaşından büyük olanlar

        F Kategorisi/İhtisas Kategorisi: Resmi veya fahri din görevlileri (imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler vs.), ilahiyat mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri bu kategoride yarıştılar. Bu meslek dallarında şu anda çalışan, belirli bir süre çalışmış olan veya emekli olanların tamamı için geçerlidir.

        UFKA YOLCULUK SINAVININ ÖDÜLLERİ

        Birincilere:

        2 Umre Seyahati + 2.500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 2.500 TL

        İkincilere:

        2 Umre Seyahati + 1.500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 1.500 TL

        Üçüncülere

        2 Umre Seyahati + 500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 500 TL

        4.- 10. Olanlara:

        Apple iPad Air 16GB 9.7" Wi-Fi

        Haberi Hazırlayan: Engin Karaaslan
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ