Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Savaş çanları çalıyor! Son dakika: Ukraynalı general 'Rus işgali' için olası tarihi açıkladı
        1

        İngiliz The Times gazetesinde Cumartesi günü yayınlanan bir röportajda Korgeneral Alexander Pavlyuk, Rusya işgalinin önümüzdeki ay Pekin'de düzenlenecek Kış Olimpiyatları'nı izleyen günlerde düzenlenebileceğini söyledi.

        2

        20 Şubat'ın kritik bir tarih olduğunu belirten Pavlyuk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in oyunları bir savaşla gölgeleyerek Çin'i rahatsız etmekten kaçınmak isteyeceğinibu yüzden oliimpiyatların bitmesini bekleyeceğini ileri sürdü.

        3

        Pavlyuk'un belirttiği bu tarih, aynı zamanda Ukrayna sınırında planlanan Rus-Belarus ortak askeri tatbikatlarının da sonunu işaret ediyor.

        4

        Ukraynalı ve Batılı yetkililer, aylardır Rusya'nın işgalinden korktukları konusunda uyarıyor ve Moskova'nın 100.000'den fazla Rus askerinin Ukrayna sınırına konuşlandığına dikkat çekiyorlar.

        5

        Russia Today'in haberine göre Kremlin, saldırgan niyetleri olduğunu defalarca reddetti ve NATO ile güvenlik görüşmeleri yapılması çağrısında bulundu.

        6

        Ancak Pavlyuk'un uyarısına rağmen Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, televizyonda yayınlanan bir konuşmada vatandaşlara işgal riskinin artmadığını söyledi.

        7

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ