Vali Gül'den, kurban atıkları uyarısı
İstanbul Valisi Davut Gül, Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı. Vali Gül yaptığı açıklamada, "Belediyelerimiz, kurban kesim ve kurban satış yerlerini ilan etti. Hemşehrilerimizden sadece belirtilen yerlerde kurbanlarını kesmelerini istirham ediyoruz. Kurallara uymayan, düzensiz kurban kesimleri yapan, atıklarını standartlara aykırı bertaraf eden, çevreyi kirleten kurum, işletme ve şahıslara gerekli cezai işlemleri yapacaktır. Bu cezalar, Marmara Denizi'ne atık dökme, kirletme olarak tespit edildiğinde iki misli olarak uygulanacaktır." ifadelerini kullandı
ABONE OLİstanbul Valisi Davut Gül, kentte bayram tatili süresince İçişleri Bakanlığı koordinesinde emniyet ve jandarmaya bağlı 18 bin 380 asayiş, 4 bin 104 trafik, 2 bin 784 motorize ekibin görev yapacağını bildirdi.
AA'da yer alan habere göre Gül, Eyüpsultan'daki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) düzenlenen emniyet verileri aylık değerlendirme toplantısında, İstanbul'da alınan Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı.
İstanbulluların Kurban Bayramı'nı tebrik eden Gül, şehirde vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirebilmeleri için bazı tedbirler aldıklarını söyledi.
En büyük önceliğin trafik kazalarının önlenmesi ve vatandaşların huzurunun korunması olduğunu belirten Gül, "Bu kapsamda bayram tatili süresince İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde emniyetimiz ve jandarmamıza bağlı 18 bin 380 asayiş, 4 bin 104 trafik, 2 bin 784 motorize ekibimizle bütün personelimiz görev yapacaktır." bilgisini paylaştı.
Vali Gül, kentin içerisinde ve çıkış noktalarında başta trafik tedbirleri olmak üzere elektronik denetleme sistemlerinin, radarların bayram süresince açık olmaya ve denetim yapmaya devam edeceğini aktararak, "Bu vesileyle vatandaşlarımızdan trafik kurallarına titizlikle uymaları, gidecekleri yere bir an önce varmak için hız yapmamaları, sevinç ve neşe günleri olan bayramları matem ve yasa dönüştürmemeleri en büyük arzumuz." ifadesini kullandı.