Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Van'daki evlat nöbetine bir aile daha katıldı - güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Van'da, dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan ailelere, 49'uncu haftada bir aile daha katıldı.

        Terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler, 49'uncu haftada da Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde "Dağları kurtlara, kuşlara bırakın", "Çocuklarımızı istiyoruz", "Anneler nöbette", "Artık yeter, yakamızdan düşün", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak" yazılı dövizlerle yürüdü.

        İL BİNASINDAN YÜKSEK SESLE MÜZİK ÇALINDI

        REKLAM

        HDP binasına kadar yürüyen aileler için polis de güvenlik önlemi aldı. Aileler, binanın önünde "Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

        HDP İl Başkanlığı binasından da ailelerin sesini bastırmak için yine yüksek sesle müzik açıldı. Müzik sesine tepki gösteren aileler, terör örgütü PKK aleyhinde slogan attı.

        AĞABEYİ İÇİN EYLEME KATILDI

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 15 yaşındayken dağa kaçırılan ağabeyi Nurullah için eyleme katılan Şahin Salim, "Ağabeyim gelene kadar bu eylemi sürdüreceğim. Ağabey; beni görüyorsan, duyuyorsan aile olarak perişan haldeyiz. Gel, devletin şefkatli ellerine teslim ol. 2014 yılında dağa kaçırıldı. O günden bugüne hiçbir haber alamıyoruz. Anne ve baban seni çok özlüyor. Seni dağlarda kaybetmek istemiyoruz" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ