Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van’ın Başkale ilçesinde karla kaplı kırsal mahalle yollarını açmak için ekipler gece gündüz demeden çalışıyor. Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu bölgede iş makineleri karda kayboldu.
        İran sınır noktasındaki Van'ın Başkale ilçesinde yer yer 5 metreyi bulan karla kaplı yolları açmak için ekipler gece gündüz demeden çalışıyor. Kış mevsiminin ağır geçtiği Van'da, 2 bin 460 rakımla Türkiye'nin en yüksek ilçesi ve İran'a 144 kilometre sınır hattı olan Başkale'deki sınır mahallelerinin yolları ve hudut yol ağı yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kar kalınlığı 5 metreyi geçti. Sorumluluk alanlarındaki sınır yol ağında faaliyetlerini gerçekleştiren Ekipleri, kar kalınlığının iş makinelerinin boyunu geçtiği yolda yoğun mesai harcıyor. Zor şartlarda çalışan karla mücadele ekipleri, ulaşımın tekrar sağlanması için bölgede kar savurma araçlarıyla yolları ulaşıma açıyor.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler