Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Gaziantep FK Vedat'ın kırmızı kartı olay oldu! (Gaziantep - Fenerbahçe maçı yazar yorumları) - Gaziantep FK Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL

        Yanal’ın 6 merkez oyunculu kadro tercihine itirazım yok. Eğer iki savunma kanadını çizgiye indirecek pas trafiğini kurarsanız ve önde 2 santrfor özellikli oyuncuyla oynarsanız bu işler.

        2

        Ancak Fenerbahçe savunma arkasına top atmak isteyince, oyunu genişletme çabasına girmeyince hücum ilk yarıda işlemedi. Yani riski azalttılar ama hücum yönünde de çok kolaya kaçtılar.

        3

        İkinci yarıda Rodrigues’in oyuna girişi merkezin Emre ve Gustavo’ya bırakılışı Antep’in istediği alanları bulmasına yol açtı.

        4

        Fenerbahçe kanatlardan geniş alanda hücum şansı buldu ama ev sahibi de her kaptığı topla bütün alanı geçip tehlike yarattı. Maç Rus Ruletine döndü. Bir takımın sadece bir oyuncu değişikliğiyle bu kadar geçirgenleşebilmesi ilginç.

        5

        Muriç kırmızıyı arar normal. Doğru ya da yanlış bu bir etik tartışmadır kuşkusuz ama normal olmadığını söyleyemeyiz. Peki hakem ‘niyetini anladım vermiyorum kartı’ dese ne olur?

        6

        Kruse’nin attığı gol maçın kalitesinin üzerinde bir iş. Daha fazlasını bekliyorduk. Şutları o kadar yumuşak ki, insan inanamıyor. Seyrettiğimiz bu futbolcunun Kruse olduğuna insanın inanası gelmiyordu. Attığı gol ‘Evet o olabilir’ dedirtti.

        7

        Yanal, Rodrigues’i oyuna aldığında orta sahayı kaybetti. Ozan’ı, Gustavo’nun yanına çekmemesinin sebebini anlayamadım. Eğer Rodrigues’le oynayacaksa Emre ve Kruse’den birini kenara çekmesi lazım. Bunu neden yapmadı anlamadım.

        8

        UĞUR MELEKE

        Dün 45 dakikada 19 faul, 5 sarı karta karşılık toplam yalnızca 8 şut ve 4 korner atıldı. Oyun sürekli faullerle ve sakatlıklarla durdu. Daha doğru bir ifadeyle, 45 dakikalık bir SAKATLIK GÖSTERiSi, zaman zaman oynanan futbol nedeniyle kesildi...

        9

        Maalesef bu ülkede azıcık darbe alan kendini yere bırakıyor. Çünkü biliyor ki oyun duracak. O, kenara gidecek. Ve oyun tekrar başlar başlamaz sahaya dahil olacak.

        10

        Sumudica, ilk devrede beşli savunmasını çok önde kurdu, neredeyse orta üçlüsüyle yapışık oynattı. Fenerbahçe bu sekizli bloğun arasında pas yapamadı, savunma arkasına uzun denemeye mecbur kaldı ve ilk bir saatte ofsayt rekoru kırdı.

        11

        Ersun Yanal da rakibinin ekmeğine yağ sürecek garip tercihlerle başladı maça. Solda Kruse, sağda Tolga’yla verimsiz bir 30 dakika oynandı. 30’da Kruse’nin merkeze dönmesi, 46’da da Rodrigues’in oyuna girmesiyle çaresizlik bulutları dağıldı ve Alman forvetin golü geldi.

        12

        Golden sonra daha fazla giden-gelen bir oyun, daha eğlenceli bir 40 dakika izledik Antep’te. Sumudica son bölümde yine Djilobodji’yi orta sahaya kaydırdı, Twumasi ile forveti üçledi ama bayağı geç kaldı bana sorarsanız.

        13

        Sumudica, bu olumlu futbolu izletmek için gol yemeyi beklememeliydi, maçın başından itibaren olumlu oynayabilecek potansiyelleri var bence.

        14

        ERMAN TOROĞLU

        İlk yarı hiç oyuna girmeyen bir G.Antep var. Mümkün olduğu kadar kalabalık defans yapıp, aradan oyuna çıkmayı düşünüyorlar ama bir türlü çıkamıyorlar. Bu ne zaman bozulacak? Bir gol olacak ve bu golü F.Bahçe atarsa, G.Antep oyuna çıkmaya başlayacak. Nitekim de öyle oldu.

        15

        F.Bahçe maçın başında güzel baskı yaptı, topa da sahip oldu. Ama pozisyon var mı? Yok... Bir tek Serdar Aziz'in pozisyonu var, çok net olmayan; onu da auta attı. Vedat'ın da var ama gerçekten zor bir pozisyon. Top havadan geliyor, kafa vuruşu zor yapabilir oyuncu; nitekim de öyle oldu.

        16

        Maç boyunca F.Bahçe'nin bu kadar ofsayta düşmesi enteresan. Bu, takımın akordunun henüz tam oturmadığını ve bozuk olduğunu gösterir. Maçta kalite yoktu, ikinci yarı heyecan vardı ve F.Bahçe kazandı. Bu tip oyunla nereye kadar gidersiniz, bu belli olmaz.

        17

        Hakeme fazla iş düşmedi. Düştüğü zaman da doğru işler yaptı. Şu bir gerçek, biraz kilo vermesi lazım.

        18

        Vedat Muriqi, gördüğü sarı nedeniyle cezalı duruma düşmüş ve önümüzdeki haftaki Başakşehir maçında oynayamayacaktı. Ne yaptı, uzatmalarda kırmızı kart gördü.

        19

        Atatürk ne demişti: "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim." Nokta... Bunun yıllarca çok örneklerini gördük. O zaman iş federasyona düşüyor. Göstere göstere kurallar deliniyorsa, gereğini yapın arkadaşlar. Kimse de kimseyi, aptal yerine koymasın.

        20

        AHMET ÇAKAR

        Fenerbahçe çok ama çok önemli bir galibiyeti zor da olsa aldı ama dün gece akıllarda kalacak olay Vedat Muriqi'in yaptığı rezilliktir.

        21

        Oyuna baktığımızda ilk yarıda rezil bir Fenerbahçe, ikinci yarının başında şahlanan, kanatları çok daha iyi kullanan bir Fenerbahçe ve Kruse ile bulunan güzel bir gol.

        22

        İlk yarıda Fenerbahçe'de kimse ne yaptığını bilmezken, ikinci yarı sağdan ve soldan çok daha iyi gelip, ayrıca Rodrigues'in süratini de kullanıp Gaziantep'i sahadan sildiler.

        23

        Bu coşkulu dakikalarda da sağdan Vedat Muriqi ortaladı ve Kruse hem futbol zekası hem de tecrübesini konuşturup rakibin önünde kafayı çok iyi vurdu. Bu dakikadan sonra top bir orada bir buradaydı.

        24

        Fakat Fenerbahçe oyunu bir türlü tutamadı. Art arda pozisyonlar verdi hatta golü de yediler ama VAR kararıyla gol iptal edildi ve iptal kararı kesinlikle doğruydu.

        25

        Maç öyle sıkıştı ki Antep her an beraberlik golünü bulacak derken Vedat Muriqi ile Fenerbahçe'nin üç puanını perçinleyen gol geldi.

        26

        Ama ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. Spor ahlakı, centilmenlik yerle bir edildi. Vedat Muriqi uzatma dakikalarında bilerek isteyerek kendini attırdı sonra da 80 milyonu aptal yerine koyarcasına hakem Hüseyin Göçek'e itirazlar etti.

        27

        Tabii ki kimse yemedi ama bu davranış Vedat'ın alnında sportif bir kara leke olarak kalacaktır. Hiç yakışmadı. Bütün sempatisini, sözüm ona bir futbol şeytanlığı ile yerle bir etti. Maçın gerçek kahramanı Hüseyin Göçek'ti. Mükemmel bir maç yönetti.

        28

        VAR kararıyla iptal ettiği gol kararında haklıydı. Uzun yıllardır kendisini bu kadar başarılı görmemiştim.

        29

        ALİ ECE

        Sezon başında Gaziantep’in ismi Gazişehir’ken Kadıköy’deki maçta tribünleri fazlasıyla umutlandıran cinsten akıcı ofansif futbol oynayan bir Fenerbahçe vardı.

        30

        Dün gece ise ilk yarıda tam tersi bir Fenerbahçe izledik çünkü ilk 11’deki 4 oyuncu en iyi oynadıkları mevkilerden farklı yerde başladılar: Sağ kanat Dirar sol bekte, forvet Kruse sol kanatta, defansif orta sahalardan Tolga sağ önde Jailson ise stoperde.

        31

        Gaziantep ilk 10 dakikada Dirar-Kruse kanadından etkili geldi. Artık Ersun hoca bu yüzden mi bilinmez bir süre sonra oyuncuların yerlerini değiştirdi. Hâlbuki asıl yapması gereken Deniz Türüç, Ferdi, Rodrigues üçlüsünden ikisinin olduğu bir 11’le başlamaktı.

        32

        İkinci yarıya en azından Rodrigues’le başlayınca Fenerbahçe’nin tıkalı hücum damarı açıldı. Kruse fiziksel açıdan biraz toparlanmış ama kariyer ortalama seviyesi daha yüksek. Vedat Muriç ise her maç üstüne koyuyor, artık kafası ve solu kadar sağıyla da üretiyor.

        33

        Muriç’in kupa-lig maçı tercihinde gördüğü 2. sarıdan kırmızı çok tartışıldı. Peki, asıl tartışılması gereken bu manipüle edilmeye çok açık aptalca kuralın kendisi değil mi?

        34

        Solak Vedat Muriç sağ ayağıyla bir asist yaptı, bir de güzel gol attı. Ayrıca hem çok iyi ofansif servisler yaptı hem de yerden havadan orta sahası ve savunmasına büyük yardımlarda bulundu.

        35

        Maçın olayı Hüseyin Göçek’in geçen sezon Serdar Aziz’in Galatasaray’da oynadığı dönemdeki VAR masasındaki hakeme güvenme hatasından ders alıp pozisyonu bizzat gidip izledikten sonra doğru kararı vermesi.

        36

        Halen orijinal sol bek ve majör stoper alınmaması giden Comolli’ye fatura edilebilirse de Ersun hocanın Deniz Türüç, Ferdi, Rodrigues gibi gerçek kanat forvetleri varken ilk 11’de hiçbiriyle başlamaması tamamen hocanın çelişkisi.