Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Son dakika: Wonder Woman pandemi sürecinin en iyi açılışını yaptı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Warner Bros, kısa bir süre önce filmlerini dijital platformlarda sinema salonlarıyla eş zamanlı olarak gösterime çıkaracağını açıklamıştı. Kimisi bu durumu sinemanın yok olacağı şeklinde kimisi de çağın gerekliliği olarak yorumlamıştı.

        Sinema sektörünün yetkin kişileri Habertürk'e yaptıkları açıklamada Warner Bros'un bu kararının yansımalarının nasıl olacağı yönünde görüşlerini 'Devrim mi Ölüm mü?' başlıklı haberimiz için dile getirmişti.

         Dijital devrim mi yoksa ölüm mü?
        Dijital devrim mi yoksa ölüm mü? Haberi Görüntüle

        'Wonder Woman 1984', dijital platformda ve sinema salonlarında eş zamanlı olarak gösterime girdi. Yaklaşık 40 ülkede izleyiciyle buluşan film, 85 milyon dolarlık açılış yaptı. 'Wonder Woman 1984'ün hasılatının 16 milyon 700 bin doları salonların % 35'inin açık olduğu ABD'de sağlandı. Üstelik New York, Los Angeles, San Francisco, Chicago ve Philadelphia gibi büyük şehirlerde sinema salonlarının tamamen kapalı olmasına rağmen.

        'Wonder Woman 1984', 53 milyon dolarlık hasılatla açılan 'Tenet'i geçerek pandemi sürecinin en iyi açılışına sahip oldu.

        ABD'de diğer filmlerin hafta sonu hasılatları şöyle;

        News of the World... 2.4 milyon dolar

        The Croods: A New Age... 1.73 milyon dolar

        Monster Hunter... 1.1 milyon dolar

        Promising Young Woman...680 bin dolar

        200 milyon dolar harcanan, Patty Jenkins'in yönettiği, başrolleri Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Connie Nielsen ve Robin Wright'in paylaştığı 'Wonder Woman 1984'ün masrafının yaklaşık yarısını 3 günde çıkarması, sinema salonu - dijital platform ikilemi arasında oldukça belirleyici oldu.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Çalışkan
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ