Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yasaklar ne zaman klakacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama

        Yasaklar ne zaman kaldırılacak? Kısıtlamalar ne zaman kaldırılacak? Korona virüsü ile mücadele kapsamında yaklaşık bir buçuk ay öncesinde yeni kısıtlama ve tedbirler getirildi. Kafe restoranlar kapatıldı. Hafta içi saat 21.00 sonrası ve hafta sonu tam gün sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Öte yandan 60 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altı için de yeni yasaklar uygulanmaya başladı.

        Peki, korona kısıtlamaları en zaman kaldırılacak? Yasaklar ne zaman kaldırılacak? İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklaması...

        "KADEME KADEME KALDIRACAĞIZ!"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tip koronavirüs salgını ile mücadelede uygulamaya konulan kısıtlamaların kademe kademe azaltılacağını söyledi.

        İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

        Bu soruna kalıcı çare bulana kadar hayatımızı kendimizi salgından koruyacak tedbirlerle sürdürmeye mecburuz. Temizlik, maske ve mesafe bu tedbirlerin başında geliyor. Vaka sayısının belirli sayının altına düşmesiyle birlikte elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız. Her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır. Salgınla mücadelede önemli bir husus da aşı çalışmalarıdır. Türkiye dünyadaki aşı geliştirme ve üretim faaliyetlerini yakinen takip etmektedir. Halihazırda Çin menşeili aşıyı ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon doz aşı şu anda ülkemize geldi.

        KAFELER, RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

        Restoran, kafe ve lokantaların durumuyla ilgili henüz yeni bir açıklama yapılmadı ancak 15 Ocak itibariyle yeniden normalleşmenin başlayacağı iddialar arasında yer alıyor.

        KAFELER, RESTORANLAR SAAT KAÇA KADAR ÇALIŞIYOR?

        İçişleri Bakanlığı'dan 20 Kasım'da başlayan yeni tedbirlerle ilgili daha önce yayımlanan genelgede şu ifadeler kullanılmıştı;

        Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel­-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

        Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

        Sokağa çıkma yasağı ve diğer önlemlerin alındığı 1 Aralık tarihli koronavirüs genelgesinde de sokağa çıkma kısıtlamasında restoran ve lokanta gibi yerlerin çalışma saatlerine yönelik detaylı bilgiler paylaşıldı. Genelgede şunlar ifade edildi;

        Lokanta ve restoran tarzı iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ