Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
HT CUMARTESİ/DİLEK BİRGEN

40 yılda dünyanın pek çok şehrinde 2 bin oyun izlemiş bir tiyatro tutkunu o. Fransa’da kimya mühendisliği okumuş, üstüne Grenoble Nükleer Santral’ında çalışmış bir mühendis aynı zamanda. 1997’de oğulları Boston’da üniversite okurken New York Film Akademisi’ni bitirmiş bir anne. Tilda Tezman’dan bahsediyorum. Daha çok cemiyet hayatından tanıdığımız Tezman’la büyük tutkusu tiyatroyu ve şu sıralarda İngilizce ve Fransızca’ya çevrilen kitabı Oyunname’yi konuştuk.

■ “Oyunname” adlı ilk kitabınızdan bahsedildiğini çok duyuyorum. Yazma fikri nasıl doğdu? Oyunname’nin çıkış öyküsü biraz enteresan. Çocukluğumdan beri tiyatro üstüne notlar tuttum, bir tür mektup diyebiliriz. Yurtdışı seyahatlerimde gördüğüm çok cazip projeleri de yazdım. Böylece izlediğim oyunlar üstüne yazılmış mektuplar dizisi çıktı ortaya.

■ Daha sonra ne yaptınız bu yazdıklarınızı? Bu yazılar Vizon Dergisi, Tiyatro Dergisi, Milliyet Sanat ve Radikal gazetelerinde yayımlandı. “Yazdığım ‘name’leri de geniş bir okuyucu kitlesi ile paylaşayım” dedim.

■ Yani mektupları... Evet. Böylece yıllar içinde “Oyunname” ortaya çıktı. Bu kitaptaki her yazı benim o oyunlarda geçirdiğim 2-3 saatin hatıra defteridir. Meraklıları için ve Avrupa tiyatrosundaki değişimi izlemek isteyenler için bir toplu çalışma oldu bu notlar.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ