Dünya nüfusu 7 milyar oldu! GALERİ
İşte "7 milyarıncı insan" olarak tarihe geçen bebekler...
ABONE OLBu kapsamda, Türkiye'nin 7 milyarıncı bebeği de Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gözlerini açtı.
UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, dünya üzerindeki 7 milyarıncı bebeğin nerede doğacağının bilinmesinin imkansız olduğundan, dünya genelinde her ülkede 31 Ekim günü doğacak ilk bebeğin, dünya üzerindeki ''7 milyarıncı insan'' olarak tarihe geçmesinin kararlaştırıldığını söyledi.
GALERİ: İŞTE DÜNYANIN EFE'LERİ
Bu kapsamda Türkiye'de ''7 milyarıncı bebeğin'' belirlenmesi için Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa olarak, gün içinde çok sayıda doğumun gerçekleştiği Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin seçildiğini dile getiren Huque, bu özel güne ismini verecek bebeğin dünyaya geldiğini belirtti.
Huque, Türkiye nüfusunun büyümeye devam ederek 2050 yılı itibarıyla 100 milyona yaklaşmasını tahmin ettiklerini ifade ederek, ''Türkiye'nin batısında yaşayan kadınlar yaşamları boyunca ortalama 1.7 çocuğa sahip olurken, doğu bölgesindeki kadınlar 3.3 çocuğa sahip oluyorlar. Halihazırda, nüfusun yaklaşık dörtte biri genç yaş grubundan oluşurken, nüfusun yüzde 11'i 60 yaş ve üzerinde. 2050 yılında yaşlıların sayısının 23 milyona ulaşmasını tahmin ediyoruz'' diye konuştu.