Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Amasyalı Seyfettin Şimşek'in tasarladığı ve Üret Çelik Mutfak tarafından üretimi gerçekleştirilen kumda kahve keyfiyle geleneksel Türk kahve kültürü yeniden canlanıyor. Özel olarak deniz kumları arasından seçilen ve 300 dereceye dayanıklı kumların kullanılmasıyla yapılan yeni ürün kahve severlerin nostalji yaşamasını ve damak zevklerine uygun yeniden geleneksel Türk kahve kültürünü yaşamalarını sağlıyor. Gaziantep'te bulunan Hüner Endüstriyel Mutfak Ekipmanları'nın show roomunda tanıtımı gerçekleştirilen kumda kahve keyfi kahve tutkunları kadar bilim adamlarından da tam puan aldı.

GAÜN Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök yeni cihazın geleneksel Türk kahve kültürünün yeniden canlanmasında önemli rol oynayacağını ve cezve lezzetine yeniden dönüşün artacağını ifade etti. Hüner Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Hüner'de Türk kahve kültürünün önemli bir unsur olduğunu ve kahve tiryakileri için kumda kahve keyfinin nostaljiye dönüş olarak nitelendirildiğini ifade etti.

Kumda kahve keyfinin mucidi Amasyalı Seyfettin Şimşek konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bilindiği üzere kahve kültürümüz çok eski bir tarihten geliyor. Biz bu kültürü daha canlı bir şekilde yaşatmak için kumda kahveyi ürettik. Önceden kahvelerimiz külde pişerdi biz buna yenilik katarak kumda pişirmeyi denedik ve çok güzel oldu. Kumumuz deniz kumunun tanelerinden birleştirilerek yapıldı. Kahveyi 15-20 dakika içinde pişirme özelliğine sahip bir kum. Kum 300 derece sıcaklığa geldiğinde kendi ısısını içerisinde tutmaya başlıyor. Evlerde kullanmak için pratik bir kahve makinesi yaptık makineyi 300 dereceye ayarladıktan sonra cezvemizde hazırladığımız kahveyi makinenin içinde bulunan kuma koyarak pişmesini bekliyoruz yaklaşık olarak 15-20 dakikada kahvemiz pişiyor. Yavaş yavaş piştiği için kahvenin tadı daha bir güzel oluyor. Normal kahveler gibi olmuyor tadı, eskiden yapılan külde kahveye özenerek yaptığımız bir makine bu. Elektrikli olduğu için daha pratik oluyor ve ateş tadı olmadan lezzetli bir kahve yapılıyor. Üstelik bol köpüklü bir Türk kahvesi içme şansı yakalıyorsunuz. Özellikle Ruslar çok ilgi gösteriyor kumda kahveye çünkü orada kahve kültürü daha bir farklı, uluslararası fuarlara gittiğimizde de standımızın önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Rusya, Azerbaycan ve AB ülkeleri en önemli müşteri guruplarımız arasında" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ