Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erkek 4 element ve dekorasyon tarzları, Elemetler ve Dekorasyon Tarzları, Kişilere Göre Dekorasyon Tarzları
        1

        DÖRT ELEMENTİN DEKORSAYON TARZLARI NEDİR?

        HAVA: Ferah ve aydınlık alanları modern ve aykırı objelerle tamamlamayı severler. Yaşam alanlarını farklı ülkelerden toplanmış rafine ve imzalı parçalarla süslerler. Onlar için dekorasyonun çıkış noktası zihni besleyen, iletişimi kolaylaştıran sistem ve ürünlerdir. Bu yüzden teknolojik ekipman önemlidir. Kısacası onların evi modern ama elektrik bir stil yaratır.

        2

        SU: Duygularını dışa vurduklarından yumuşak renk geçişlerini tercih ederler. Dekorasyon stilinde geçmişten izler bulabilirsiniz. Onları en iyi retro yansıtır. Tablo, heykel gibi sanatsal değer taşıyan ürünler ön plandadır. Hatıraları canlı tutmak için aile yadigarı mobilyaları yenilmeyi tercih ederler.

        3

        ATEŞ: Onlarınki yaratıcılığın ön plana çıktığı klasik dekorasyon tarzı. Oymalı dikkat çekici ve renkli mobilyalar ateş grubunu yansıtır. Ağdalı, marka tasarımlar, çarpıcı renkler, yaratıcı temalar, çarpıcı renkler, geniş mekanlarda hayat bulur. İhtişamlı ve farklı eğilimlerden etkilenir.

        4

        TOPRAK: Yalın ve hayatı kolaylaştıran, dekorasyon tarzını benimseyen topraklar, eşyalardan arınmış, detayların doğallıkla buluştuğu yaşam alanlarını tercih ederler. Onları konforlu, huzurlu ve pratik ama geçmişin izlerini taşıyan bir dekorasyon yansıtır. Bu yüzden modernist ama aynı zamanda dömi klasik bir stilde döşenmiş abartıdan uzak evlerde rahat ederler.

        5

        RENK, DESEN, MALZEME VE FORM TERCİHLERİ?

        HAVA: Düz pastel renkleri, çizgili ve geometric desenler ile birleştirirler. Metal ve cam yüzeyleri tercih ederler. Yeni nesil tekno kumaşlar, imzalı porselen yemek takımları, zarif biblolar, ünlü ressamlara ait peyzajlar ya da somut çalışmalar öne çıkar. Eskiyi yeniyle güncelleyerek, yaşam alanlarını “resetlemeyi” severler.

        6

        SU: Pastel ve göz yormayan renkleri, çiçek, kelebek ve su gibi yumuşak desenlerle kullanırlar. Evlerinde suyun derinliğini yansıtan gizemli ve ölümü yansıtan semboller siyah ve kırmızı ile ifade edilir. Sanatın her dalına ait eserlere mutlaka rastlarsınız.

        7

        ATEŞ: Çarpıcı renkler, varaklı aksesuarlar, oymalı mobilyalar, kırmızı, bordo desenli kadife kumaşlar evin olmazsa olmazları. Gücü temsil ettiği için totem, savaş temalı tablolar ve ihtişamı yansıtan geniş metrekarelere ihtiyaç duyarlar. Ayrıca lüks ve kaliteyi yansıtan deri mobilyalarla mekanların konseptini güçlendirmeyi severler.

        8

        TOPRAK: Doğal malzeme ve desenler onların vazgeçilmezleri, toprak renkleri bej, krem gibi renklerle yumuşatarak kullanırlar. Pamuklu kumaşlara, ahşap ve cam yüzeylere her zaman yer verirler. Modern tasarımlar, sadelik ve yaşamı kolaylaştıran stiller toprak grubu için biçilmiş kaftandır. Tepsili sehpa ya da tekerlekli tabure gibi hareketli gibi mobilyalar onların yaşamını konfora dönüştürür.

        9

        ONLARA AİT ODALAR VE OLMAZSA OLMAZLARI

        SU: Favori mekanları mutfakla iç içe oturma alanları. Hayal kuran, sanatla uğraşan su grubu mutfağa girmeyi de sever. Bu alanın vazgeçilmezi ise bolca resim, hatıralarını yazdığı günlük.

        10

        HAVA: Üretmek ve yeniliklerden haberdar olmak önemli olduğundan global dünya ile iletişim halinde tutan araçların olduğu odalarda rahat ederler. Bilgisayar ve televizyonun birlikte olduğu, konforlu bir çalışma köşesi enerjisini yükseltir. En önemli parçaysa tabii ki işlevsel bir çalışma masası. Bol camlı ve ışık alan, dünyayla iletişimini güçlü tutan bir mekanda arkadaş ağırlamaktan hoşlanırlar.

        11

        ATEŞ: Zevklerine göre tasarladıkları kişisel alanlar değerlidir. Yaratıcılıkla bezenmiş bu alanda davetler düzenlemekten zevk alırlar. Salonları olabildiğince geniş ve ferah olmalıdır. Kendi yaptıkları eserleri, geniş kütüphaneleri ve pahalı zevklerini yansıtan salonlarında olmazsa olmaz ise şöminedir.

        12

        TOPRAK: Fonksiyonel ve pratik çözümler ön plandadır. Hayat düsturları her şeyi kısa sürede düzenlemek ve kalan zamanı iyi değerlendirmektir. Geniş ve açık mutfaklar onları mutlu eder. Böylece dünyada olup biten takip edilir, dostlarla sohbete dalınır ve aynı zamanda pişirilen yemek gözden kaçmaz.

        (EVİM)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ