Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        HT CUMARTESİ/SELİN ÖZAVCI

        KONSER

        18.04.2015

        Mobilee Records’un lokomotifi, dünyaca ünlü DJ ve yapımcı Anja Schneider, bu gece Kloster sahnesinde olacak. n Sevilen şarkıları ve kendine has tarzıyla Selen Servi, Agency sahnesinde olacak. n The Black Keys’den Arctic Monkeys’e, Miles Kane’den Franz Ferdinand’a sevilen indie grupların şarkılarını yorumlamak üzere Scumbag, A’pera sahnesinde olacak. n 6. solo albümü “Denizin Arka Yüzü”nde söz ve müziği kendisine ait 10 yeni şarkıya yer veren Mirkelam, Nublu İstanbul sahnesinde olacak. n Bahar, 19.30’da Trump Cadde’de Yeni Türkü ile karşılanıyor. n Geçtiğimiz günlerde 4. albümü “Gurbet”i yayımlayan İstanbul Arabesque Project, albüm lansman konserini kendi evinde, Kadıköy Sahne’de gerçekleştirecek. n Elektronik müziğin İtalyan ikilisi Hunter/Game; Christian Löffler ve Pisetzky ile beraber Just This gecesinde Indigo kabininde olacak. n Sibel Can, “Galata” isimli son albümünden şarkıların yanı sıra sevilen diğer şarkılarını da seslendireceği konseri ile Bostancı Gösteri Merkezi sahnesinde olacak. n DJ Kaan Düzarat’ın yeni oluşumu “Analog Kültür”, plak kutusuyla Afro ve Latin Caz’dan House’a cumartesi geceleri Ravona 1906 Coffee & Bar’a eğlence katıyor. n Fransız ikili Simon Buret ve Olivier Coursier’in elektronik pop-rock projesi Aaron, 22.00’den sonra Babylon sahnesinde olacak. Warm Up ve After Party ise Shangri La Sound System’dan... n Jehan Barbur, eylülde çıkardığı 4. albümü “Sizler Hiç Yokken” ile 22.00’de Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde... n Popüler müziğin sevilen ismi Göksel, Jolly Joker sahnesinde olacak. n Kadıköy’ün yeni mekânlarından Muhit’te, ani kaybıyla hepimizi üzen, müzik dünyasının sevilen isimlerinden Ömer İpek anısına bir gece düzenleniyor. Ömer’in Muhit’inde Şaman Gecesi, 20.00’de başlayacak. n Mask Live Club’ın cumartesi gecesi programında bu hafta Kurban konseri yer alıyor. Kapı açılış 22.00’de. n Matthew Coorey şefliğindeki Bilkent Senfoni Orkestrası, Çanakkale’nin Yüzüncü Yılı Anma Konseri ile 20.00 itibarıyla CRR Konser Salonu’nda. n Elite World İstanbul Hotel Jazz Company’de sinema ve caz buluşması var: Kubilay Kan, piyanosuyla “Sinemada Caz” programı ile sahnede olacak. n Ömürden Cengiz’in, DJ DenDen ismiyle çalacağı 90’lar Türkçe Pop Partisi, Bronx Pi sahnesinde... n Celil Refik Kaya, 2. İstanbul Klasik Gitar Festivali etkinlikleri kapsamında 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

        ANKARA

        Nu-soul, R&B, hip-hop topluluğu olan ve Türkiye’nin kalburüstü müzisyenlerinin bir araya gelmesiyle kurulan Four in the Pocket, BİS sahnesinde Ankaralılarla buluşacak. n ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu, 20.30 itibarıyla Leman Sam konserine ev sahipliği yapacak. n Üniversite öğrencileri baharın gelişini University Spring Party ile kutlamaya hazırlanıyor. DJ Tayfun Acıyan, Türkçe ve yabancı pop repertuvarıyla geceye hazırlayacak; saat 00.30’daysa Soul Project IF Performance Hall sahnesinde olacak.

        İZMİR

        Dinleyicisiyle “Darmaduman” isimli son albümle buluşan Duman, İzmir Arena sahnesinde bir konser verecek. n Modern zaman meddahı Sunay Akın ve Türk rock müziğinin saygı duyulan gruplarından Moğollar, 20.30’da Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu sahnesinde; hikâye, şiir ve müzikle buluşacaklar. n “Aşkın Gözü” şarkısıyla iyi çıkış yakalayan Malt, albümlerinin sevilen şarkılarıyla 21.00’de Hayal Kahvesi Alsancak sahnesinde.

        19.04.2015

        2. İstanbul Klasik Gitar Festivali etkinlikleri kapsamında 20.00’de, Caddebostan Kültür Merkezi sahnesinde Matteo Mela ve Lorenzo Micheli’nden oluşan SoloDuo konseri izlenebilir. ANKARA n Dünyaca ünlü keman virtüözü; Ortadoğu ve Avrupa ezgilerini cazla harmanlayan Lache Cercel, The Roma Swing Ensemble projesiyle 19.00’dan sonra Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi sahnesinde olacak. n IF Performance Hall ev sahipliğinde “Keep On Rockin” konseri izlenebilir. 19.00’dan sonra sahne alacak gruplar: Sinekkaydı, Sidewalk Rovers ve Red Light.

        20.04.2015

        2. İstanbul Klasik Gitar Festivali etkinlikleri kapsamında 20.00’de gitarist Marcin Dylla konseri Caddebostan Kültür Merkezi sahnesinde. n 10. yılını kutlayan yaylı çalgılar dörtlüsü Borusan Quartet’in, keman sanatçısı Aleksey Igudesman ve piyano sanatçısı Hyung-ki Joo’nun konuk olarak katılacağı konseri, 20.00’de Kadıköy Süreyya Operası’nda. n Caz ve dünya müziğini kendine has yorumuyla bir araya getiren Hindi Zahra, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 20 ve 21 Nisan’da iki gün boyunca Babylon sahnesine konuk oluyor. n Çocuk korosu dendiğinde akla ilk gelen kurum olan Viyana Çocuk Korusu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri ile 20.00’de CRR sahnesinde olacak. n Jolly Joker sahnesi, 21.00’den sonra besteci ve söz yazarı Eda Resurreccion’ın konserine ev sahipliği yapacak. n Caz müziğin saygı duyulan isimlerinden Selen Gülün, 22.30’dan sonra Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde sahnede olacak.

        ANKARA

        Piyanist Zeynep Üçbaşaran ile ülkemizin en saygın kemancılarından Cihat Aşkın, 32. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında CSO Konser Salonu’nda Mozart Gecesi ile sahnede olacak.

        21.04.2015

        ”Perküsyonun Kraliçesi” olarak tanınan Marilyn Mazur, 60. yaşını vokalist Josefine Cronholm ve gitarist Krister Johnsson ile birlikte Akbank Sanat’ta saat 20.00’de vereceği konser ile kutlayacak. n İş Sanat Kültür Merkezi sahnesi bu akşam 20.00’den sonra trompet sanatçısı Tom Harrell’in caz konserine ev sahipliği yapacak. n Lache Cercel, The Roma Swing Ensemble projesiyle Ankara’dan sonra bu sefer İstanbul’da. Sanatçı, 19.00’da Levent Kültür Merkezi sahnesinde olacak. n Caddebostan Kültür Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı, 2. İstanbul Klasik Gitar Festivali etkinlikleri kapsamında bu akşam sahne, tekniği ve zarif müzikalitesiyle dinleyenleri büyüleyen Aniello Desiderio’ya ait. n Fatih Ahıskalı ve Çete, Mask Live Music Club sahnesinde huzurlarda olacak. ANKARA n Müzik vizyonu ve cesur deneysel tarafıyla kariyerinde 40 yılı geride bırakan Kronos Quartet, 20.30 itibarıyla CSO Konser Salonu’nda sahnede olacak. n 500 yıllık geçmişe sahip dünyanın en ünlü ve en etkileyici erkek çocuk korolarından Viyana Çocuk Korosu, İstanbul’dan sonra Ankara’da MEB Şûra Salonu sahnesinde olacak. n Şarkılarındaki hikâyelerle sevilen Emre Nalbantoğlu, 20.00’den sonra IF Performance Hall’de. ADANA n Son albümü “Yeni Ay” vesilesiyle dinleyicisiyle buluşan Sıla, 21.00’de Adana HiltonSA’da bir konser verecek.

        22.04.2015

        n ABD’li gitarist ve besteci Marc Ribot, 21.30’dan sonra Salon İKSV sahnesinde Docks of New York filminin gösterimine canlı müziğiyle eşlik edecek. n Anadolu Kültür ve Kalan Müzik işbirliğiyle düzenlenen In Memoriam | 24 Nisan konseri 20.30’da İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Gecede; Kardeş Türküler, Ara Dinkjian ve Onnik Dinkjian, Erkan Oğur, Ertan Tekin, Hasmik Harutyunyan, Karine Hovhannisyan, Haig Yazdjian, Şahan Arzruni ve daha birçok sanatçı sahnede olacak. n Estonya’nın önde gelen kilise orgcusu Piret Aidulo, 20.00’de St. Antuan Kilisesi’nde bir konser verecek. n Eskişehir’de kurulan, post-rock ekseninde deneysel müzikler yaratan On Your Horizon, Nublu İstanbul’da. n Sosyal sinema platformu Fil’m Hafızası partilere devam ediyor. Yeni parti serisi Belong’un ilki, Star Wars konsepti ile Union 22’de gerçekleşecek. DJ kabininde Orkun Bozdemir yer alacak. n Budapeşte Festival Orkestrası Oda Müziği Topluluğu, “Bridging Europe” başlığı altında her yıl başka bir ülkenin kültürüne özgü eserleri icra ederek kültürler arasında köprü kuruyor. Topluluk; saat 20.00’de CRR sahnesinde; Cemal Reşit Rey, Ulvi Cemal Erkin, Ahmet Adnan Saygun, Hasan Ferit Alnar ve Necil Kazım Akses’ten oluşan Türk Beşleri’nin eserlerini seslendirecek. n Sonic Youth’un esas adamı Thurston Moore, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Babylon sahnesinde olacak. n Rødhåd, yanına Dystopian Label’ından Distant Echoes’u da alarak Indigo’ya konuk oluyor. Gecenin açılış seti ise Havantepe’nin olacak. n Fransız perküsyonist ve gitarist Kevin Seddiki, 20.00’de caz ve dünya müziği konseriyle Fransız Kültür Merkezi sahnesinde olacak. n Folklorik öğelerle harmanladığı avant caz ve saykodelik rock’tan etkiler taşıyan müziğiyle Yasemin Mori, 20.30’da Çevre Tiyatrosu sahnesinde.

        Türk cazının en önemli gitaristlerinden Neşet Ruacan ve Trio’su, High Jazz vesilesiyle Roxy’de sahnede... n Rock müziğin yeni isimlerinden Son Feci Bisiklet, Bronx Pi Sahne’de olacak. n Mürekkep’te eğlence, DJ İlkan Eren ve Türkçe pop şarkılarla dolu Cümbüş geceleriyle sürüyor.

        ANKARA

        İngiltere’nin en önemli orkestralarının baş çalgıcılarının bir araya gelerek oluşturduğu seçkin bir nefesli sazlar beşlisi London Brass, 32. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında 20.00’de MEB Şura Salonu’nda. n İkinci albümü “Suya Söyledim”den şarkılarla Dilek Türkan, 20.30’da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda bir konser verecek. n Manhattan sahnesi, The Ringo Jets konserine ev sahipliği yapacak.

        23.04.2015

        Bostancı Gösteri Merkezi, Rock Fest. Sunar: Büyük Ev Ablukada, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Son Feci Bisiklet, Yok Öyle Kararlı Şeyler konserine ev sahipliği yapacak. n Borusan Müzik Evi sahnesi, 21.00 itibarıyla Novak Muzak serisi kapsamında Ben Frost ve Fransız deneysel rock grubu Aluk Todolo konserini ağırlayacak. n 2. İstanbul Klasik Gitar Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan Fuego del Flamenco - Flamenko Ateşi, bu akşam 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde. n Üyelerinin bir kısmı Türkiye kökenli olan Paris’li alternatif rock grubu Exile Express darbuka ve klarnet gibi Doğu ezgileri taşıyan enstrümanlarıyla Nublu İstanbul sahnesinde olacak.

        24.04.2015

        Caz sanatçısı Birsen Tezer, 21.00’de Mall of İstanbul MOİ Sahne’de sevenlerine müzik ziyafeti sunacak. n Caz ve soul müziğini eşsiz sesi ile harmanlayan Gregory Porter, 20.00’de CRR sahnesinde. n Estonya’nın en önemli oda orkestrası Glasperlenspiel String Orchestra, kemanda Andres Mustonen ve Arvo Leibur, çelloda Aare Tammesalu ile St. Antuan Kilisesi’nde bir konser verecek. n Indie rock müzik grubu The Away Days, Bronx Pi Sahne’de olacak. n İngiliz elektronik dans müziğinin usta isimlerinden Luke Vibert, cuma gecesini şenlendirmek için Roxy sahnesinde olacak. Partinin açılışını İstanbullu Wreckage Sound System ekibinden DJ Bother ve Fluctuosa, kapanışını ise yine aynı ekipten DJ Archetype yapacak. n Rock müziğin sevilen vokallerinden Aylin Aslım, Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde bir konser verecek. n KadıköySahne’nin cuma gecesi konuğu Feridun Düzağaç. Konser 22.30’dan sonra başlayacak. n Kloster’in 3 farklı odasında 13 DJ’in performans sergileyeceği Get Closer etkinliği bu gece... Teras katında ise Ade Kanon, 2insicht ve Iris Menza çalacak. n Pop müziğin sevilen ismi Demet Akalın, Wyndham Grand Kalamış Marina Hotel’de en sevilen şarkılarını seslendirecek. ANKARA n 32. Ankara Müzik Festivali kapsamında MEB Şura Salonu sahnesi 20.00’den sonra Eric Alexander Quartet’ın.

        İZMİR

        Popüler müziğin efsane gruplarından MFÖ, sevilen şarkılarını seslendirmek üzere İzmir Arena sahnesinde olacak. n Serkan Yıldız, ilk albümü “Ölüm de Var” vesilesiyle 22.00’de Bios Bar sahnesinde dinleyicisiyle buluşcak. n Container Hall sahnesi, punk ve ska müziğin sevilen ismi Athena konserine ev sahipliği yapacak.

        ANTALYA

        Club Inferno Kemer’in açılış partisinde konukların canlı olarak izleyeceği isim İrem Derici olacak. BODRUM n Mabel Matiz yeni albümü “Gök Nerede”nin Türkiye turnesine devam ediyor. Sanatçı, 22.00’de Mandalin Bodrum’da sahnede olacak. 18.04.2015

        MUĞLA

        Pop müziğin sevilen sanatçılarından Bengü, 21.00’de Tren Event Hall sahnesinde olacak. 18.04.2015 n Fado’nun Prensesi” olarak tanınan Cristina Branco, 32. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında ilk kez Ankara’da, saat 20.00’de MEB Şura Salonu sahnesinde olacak. Thurston Moore Aaron Gregory Porter

        Dönüm Noktası’na gelindi

        Barry Levinson’un yönetip Al Pacino, Greta Gerwig, Dianne Wiest ile Nina Arianda’nın oynadığı Dönüm Noktası, Philip Roth’un romanından sinemaya uyarlandı. Simon Axler bir anda ve açıklanamaz bir şekilde yeteneğini kaybettikten sonra girdiği bunalım sonucunda intihara meyilli hale gelen ünlü bir sahne oyuncusudur. Tekrar gündemdeki yerini alabilmek adına yarı yaşındaki lezbiyen bir kadınla ilişkiye girer. Kısa süre sonra, söz konusu ilişki, romantik çiftin geçmişlerindeki insanların yeniden hayatlarına girmeleriyle tamamen bir karmaşaya dönüşür.

        Eksik kalan parçalar

        Barış Atay’ın yönetip Özgür Emre Yıldırım, Nur Sürer, Barış Atay, Toprak Sağlam, Şebnem Sönmez, Funda Eryiğit ile Sarp Akkaya’nın oynadığı Eksik, 80 darbesi sonrası, parçalanan bir ailenin 30 yıllık ayrılık sürecine ışık tutmaya çalışırken, bir anne ile birbirinden ayrı büyümek zorunda kalan iki oğlu arasındaki ilişkiyi irdeliyor...

        Oysa sıradan bir çifttiler

        Tek Aşkım

        Boşanmanın eşiğinde olan Ethan ve Sophie, evlilik terapistlerinin önerisiyle baş başa bir tatile çıkarlar ancak bu küçük kaçamak, bakalım ilişkilerine nasıl bir etki edecektir? Charlie McDowell’ın yönettiği Tek Aşkım’da Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson ile Kiano Cason rol alıyor.

        Mafya ve suç ile Kanunun Kuvveti

        Cedric Jimenez’in yönetip Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Celine Sallette ile Melanie Doutey’in oynadığı Kanunun Kuvveti, 1975 yılı Marsilya’sında geçen bir suç-mafya hikâyesini anlatıyor ve elbette olaylar sarpa sarıyor!

        SERGİ

        Esra Ersen’in Türkiye’de ilk kez gösterilen işi, Olası Bir Geçmiş ile Bir Kanarya Operası İçin Seçmeler’i ve Antonio Cosentino’nun Marmara’dan Kaçış’ı SALT Ulus’un iki katını paylaşıyor. Sanatçıların dil, zaman ve mekân üzerine kurguladıkları enstalasyonlar, izleyiciyi coğrafya ve edebiyat referanslarıyla dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Sergiler 6 Haziran’a kadar görülebilir. n 19. yüzyıl ortalarından 20. yüzyıl sonlarına kadar Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi’nin kurumsal hafızasını oluşturan yazılı ve görsel belgeler ilk kez kapsamlı bir arşiv sergisiyle gün ışığına çıkıyor. Bavullardan Kataloglara Boğaziçi Arşivleri’ne Doğru isimli sergi, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Fuaye Alanı’nda hazirana kadar görülebilir.

        VİZYON YEME - İÇME

        Fransız mutfağının çekici restoranlarından Brasserie Cognac, eşsiz tatları ve zengin kokteyl mönüsüyle her cumartesi 16.00-19.00 arasında düzenlenecek “Apero” etkinliğine ev sahipliği yapacak. Brasserie Cognac, cumartesi akşamüstü sosyalleşmelerinin müdavim mekânı olmaya aday. n Karaköy’ün başarılı kafelerinden OPS’un restoran yorumu OPS Passage, Fransız Geçidi’nde açıldı... Lezzetli mutfağı, zengin mönüsü, şık dekorasyonu, keyifli barı ve modern atmosferiyle denemeye değer... Bu hafta ne yapsak?

        BAŞKA NE VAR?

        ”Şehrini ateşle” konseptiyle tüm dünyada gerçekleştirilecek olan Puma Ignite Koşusu’nun İstanbul ayağı, Türkiye’nin önde gelen koşu gruplarından İstanbul Koşu Kuvvetleri ve Hareket Candır’ın da katılımıyla, saat 08.30’da 8 kilometrelik Caddebostan parkurunda gerçekleştirilecek. n Bu yıl 10’uncu yılını kutlayan Dağ Filmleri Festivali, 24-30 Nisan tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Dağ Kültürü Derneği tarafından düzenlenen ve doğa, keşif, macera ve belgesel sinema tutkunlarını bir araya getirecek festivalde ödül rekortmeni filmlerin yanı sıra macera ile adrenalin dolu 50’ye yakın film gösterilecek. n Artık her hafta sonu farklı katılımcılarla kapılarını açan Souq Karaköy’de bu hafta World Record Store Day sebebiyle mini müzik teması var: Analog Kültür ve yepyeni plakçı Pantheon’un muazzam seçkisiyle yüzlerce plak, afiş, Anatolian Rock Revival Project sergisi...

        İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Vira Yatçılık işbirliğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk liselerarası yelken yarışı Bilgi Cup, bu yıl üçüncü kez yelken tutkunlarını bir araya getirecek. Yarın saat 11.00’de santralistanbul Kampusu’ndaki Kayıkhane’de gerçekleştirilecek yarışta, lise öğrencileri en hızlı yelkenci olmak için kıyasıya mücadele edecek. n Bugün Cihangir Manuel Deli & Coffee’de bahara giriş etkinliği var! 12.00-20.00 saatleri arası gerçekleşecek Spring Garage Sale’in ev sahibi İpek Atcan olacak. n İzmir Kitap Fuarı, 26 Nisan’a dek, Kültürpark’ta 20. kez kapılarını açıyor. Bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek İzmir Kitap Fuarı’nda söyleşiler, şiir dinletileri, panel ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 150 kültür etkinliği düzenlenecek. n UNIQ İstanbul’daki Foods in the Woods’ta yer alan Tadında Anadolu’da bugün ve yarın 13.00 ve 15.30 olmak üzere iki seansta yapılacak olan etkinlikte, katılımcılar Kaliv Zeytinyağı’na ait el yapımı seramik şişeleri özel çini boyaları ve fırçaları ile boyayacaklar. Ayrıca zeytinyağı ile ilgili detaylı bilgiler öğrenip tadım yapacaklar.

        SAHNE

        Neil Simon’un ödüllü oyunu Aklımdaki Kadınlar (Jake’s Women), Tiyatro Öykü tarafından sahneleniyor. Broadway’de 2 yıl boyunca kapalı gişe oynayan iki perdelik komedi, 22 Nisan Çarşamba günü Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de sahnelenecek. n Craft’ın çocuk ve gençlik alanındaki çalışmalarını kapsayan Crafitti bünyesinde perde açan 13 ve 15 yaşlarındaki iki çocuğun oyun oynarken sebep oldukları olayların sorumluluğunu alıp alamayacaklarını, çocuk haklarını ve vicdan kavramını gerçek bir olay üzerinden ele alan oyunu Taşlar, bu akşam 20.30 Craft Tiyatro/Kadıköy Sahnesi’nde, 22 Nisan Çarşamba 11.00 ve 14.00’te Gaziosmanpaşa/Ferih Egemen Sahnesi’nde, 27 Nisan 10.30’da ise Moda Fen sahnesinde öğrencilerle buluşacak. n 22 Nisan Çarşamba akşam 20.00’de Akbank Sanat’ta S.O.L.O. isimli dans gösterisi ve dinleti sahnelenecek. Gerçekleşecek olan bu özel gösteride dansçıların solo performansları; enstrümanlar eşliğinde uyum, uyumsuzluk, ritm, zamanlama ve farkındalık gibi temalar üzerine birer araştırmadan yola çıkıyor. Dansçılar ve müzisyenlerin ânın bilgisine odaklandıkları bu gösteride iki disiplin arasında kurulacak olan sanatsal paylaşım meraklısına... n Sanatçı Ergin İnan’ın son 3 yılda yaptığı 77 eserden oluşan Günlükler isimli sergisi 25 Mayıs tarihine kadar Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Sanat Galerisi’nde ziyaretçilere sunulacak. Bavullardan Kataloglara Boğaziçi Arşivleri’ne Doğru Dağ Filmleri Festivali Souq Karaköy Brasserie Cognac Spring Garage Sale OPS Passage Aklımdaki Kadınlar Taşlar

        Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı minik ziyaretçilerin katılımıyla gerçekleşecek Çikolata Şenliği ile kutluyor. Minik şefler hayallerindeki çikolataları gerçeğe dönüştürecek. n Raffles İstanbul Zorlu Center bünyesinde yer alan Arola Restaurant, 7-12 yaş grubundaki misafirleri için eğlenceli bir yemek atölyesi düzenliyor. Nisan ayında 11.00-14.00 saatleri arasında düzenlenecek atölyede çocuklar marshmallow, ev yapımı jöleler, pizza kurabiye ve Sponge Bob kekleri yapacakları etkinliğin sonunda, kendi hazırladıkları lezzetleri tadabilecekler. n 23-26 Nisan’da Eataly’ye gelen çocukların restoranlardaki seçimleri kendileri için özel hazırlanmış Eataly Konuşan Tabakları ile servis edilecek. Ayrıca Eataly şeflerinin ev sahipliğinde gerçekleşecek “Yemekten Sanat” atölyelerinde çocuklar, yaratıcılıklarını sanat ve yemek ile birleştirecek.

        Kültür, sanat, oyuncak

        Sakıp Sabancı Müzesi, 23 Nisan’da bahçesini çocukların yaratıcılıklarını sergileyebileceği bir alana dönüştürecek. Müzeyi ziyaret eden çocuklar, bahçedeki çiçekleri ve tüm yeşil alanları içlerinden geldiği gibi süsleyecek.

        Akbank Sanat, 24- 25 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği atölye çalışmalarında çocukları sanatın büyülü dünyasıyla buluşturuyor. Çocuklar, suluboyadan yaratıcı dramaya, oyuncak heykelden mozaiğe, linol baskıdan oyuna birbirinden eğlenceli atölyelerle keyifli vakit geçirirken, sanatla iç içe olarak kendi yeteneklerini keşfedecekler.

        Pera Eğitim, çocukları 23-25 Nisan 2015 tarihleri arasında “Müzede 3 Günlük Macera”ya davet ediyor. İpuçlarıyla rehberli tur, kat kat sanat ve doğaçlama oyunlarla, sergi gezisiyle çocuklar sanat dolu bir bayram yaşayacaklar.

        İstanbul Oyuncak Müzesi 23 Nisan’da tüm ailenin bir arada katılarak eğlenebilecekleri etkinlikler ile 10. yaşını kutlayacak. Adam Olacak Çocuk’ta Barış Manço’ya piyanosuyla eşlik eden Mine Mücür ve Çocuk Korosu, verecekleri mini konserde Barış Manço’nun şarkılarını seslendirecekler.

        Darüşşafaka Cemiyeti, 3 öğrencisini resim ve fotoğraf sergisinde buluşturuyor. “Dönüş” isimli sergi, Galeri Bu’da 19-26 Nisan tarihleri arasında görülebilir. Sahne, beyazperde n 21-26 Nisan tarihleri arasında 3. Ankara Engelsiz Filmler Festivali çocuklar için dolu dolu bir program sunuyor. Festival, görme, işitme ve ortopedik engeli bulunan çocuklara rahatlıkla film izleyebilme imkânı sunacak. Bu sene ilk kez düzenlenen “Otizm Dostu Gösterim”de ise otizm spektrum bozukluğu olan çocuk ve gençler, yakınları ile birlikte film izleyebilecekler.

        8. Ülker Çocuk Sinema Şenliği kapsamında bu yıl, “En İyi Animasyon Film” dalında Oscar alan Walt Disney Animasyon Stüdyoları yapımı “6 Süper Kahraman” filmi ücretsiz olarak gösterilecek. Bugün Türkiye genelinde 56 şehirde, 134 sinemada çocuklarla buluşacak film öncesinde Disney Channel’ın sevilen çizgi filmlerinden kısa bir derleme de sunulacak.

        Salt Perşembe Sineması kapsamında, 23 Nisan’da çocuklar için; şehrin büyümesiyle yuvalarını insanlara karşı savunmak zorunda kalan bir grup sihirli rakunun hikâyesinin anlatıldığı Pom Poko adlı anime filmin gösterimi yapılacak.

        Çekimlerinin Kuşadası Doğanbey Köyü’nde yapıldığı Pinokyo’nun son versiyonu; Alp Kırşan, Cemre Kemer ve Erdal Tosun’un seslendirmesi ile bu hafta vizyona giriyor. n Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, kuruluşunun 10’uncu yılında özel bir konserle sahne alıyor. TİM Maslak Show Center’da 19 Nisan Pazar günü 14.00 ve 16.00 saatlerinde gerçekleşecek konserde ünlü Rus besteci Sergey Sergeyeviç Prokofiev’in “Peter ve Kurt” isimli orkestra eseri seslendirilecek.

        Viko Çocuk Tiyatrosu, enerji verimliliği ve doğal kaynakların korunması temalı “Aydınlık Bir Gelecek İçin” adlı çocuk oyunu ile 25-26 Nisan tarihlerinde Üsküdar Koza Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak sahne alacak. AVM’lerde bayram n Akbatı AVYM dev Lego modelleriyle çocuklara birbirinden yaratıcı ve eğlenceli bir bayram sunuyor. Akbatı zemin kat havuz önünde yer alacak heykeller 22- 26 Nisan tarihleri arasında görülebilir.

        Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi, 26 Nisan’a dek Minik Hayvanseverler Atölyesi ile çocuklar için sevgi dolu bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Çocuklar tarafından yardıma muhtaç hayvanlar için geri dönüştürülebilir kartondan kulübeler ve mama kapları yapılacak. Minik hayvanseverler tarafından hazırlanan kulübeler, HaySev Derneği aracılığıyla ihtiyaç duyulan yerlere dağıtılacak.

        Bayram coşkusu 22 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında Capitol’de yaklaşık bir ay sürecek olan etkinlikle yaşanacak. Capitol Mini Sürüş Akademisi parkurunu tamamlayan 5 yaş ve üzeri tüm minik misafirlere ilk ehliyetleri verilecek. Çocuklar bayram hediyesi olarak 23 adet akülü arabadan birini kazanma şansı yakalayacak.

        Zorlu Alışveriş Merkezi, 27 Nisan’a dek 6 yaş ve üstü tüm minikleri Devr-i Alem’e davet ediyor. Pasaportlarını hazırladıktan sonra dünya turuna çıkacak olan minikler, Asya kıtasında 3 boyutlu yuva yapımı atölyesine katılırken Afrika’da dijital bongo çalacak, Avrupa’da ise dijital graffiti yaparak kendi sanat eserlerini yaratacaklar.

        Palladium Ataşehir AVM’de 26 Nisan’a dek ünlü macera şehri Gotham City kurulu kalacak. Her gün 12.00-19.00 saatleri arasında gerçekleşecek aktivitelerde, oyun ve yarışmalar yer alıyor.

        Teenage Mutant Ninja Turtles, 23-26 Nisan tarihleri arasında Trump Alışveriş Merkezi’nde olacak. Birbirinden enerjik özel şovlar gerçekleştirecek Ninja Kaplumbağalar, çocuklarla fotoğraflar çektirecek, Ninja maskeleri hediye edecek.

        İstanbul ve Adana Optimum Outlet 26 Nisan’a dek Kids’ Dino Dig etkinliğiyle çocukları geçmiş çağlara yolculuğa çıkarıyor. Eğlence, macera ve öğrenmeyi bir arada sunan etkinlikte rehber bir profesör eşliğinde çocuklar, paleontolog olarak dinozor kazısı etkinliğine katılıp dinozorları inceleyecekler.

        Erasta Antalya, 2. yaşını, 23-26 Nisan tarihleri arasında çocukların sevgilisi çizgi karakter Pepee’nin katılımıyla düzenlenecek özel bir çocuk festivali ile kutluyor. n Minopolis Çocuk Şehri 23 Nisan’a kadar çok keyifli bir yarışmaya ev sahipliği yapacak. Minopolis’teki Novotel istasyonunda en çok görev alan 3 çocuk ve aileleri 2 gün tatil kazanacak. Çocukların yapmaları gereken tek şey 23 Nisan’a kadar Minopolis Novotel istasyonunda görev almak.

        Çocukların 40’ı aşkın mesleği deneyimlediği, eğlenirken öğrendiği KidzMondo’da 23 Nisan’da özel bando gösterileri, neşeli tiyatro oyunları ve hareketli danslar sahnelenecek.

        Carousel Alışveriş Merkezi, 23- 26 Nisan tarihleri arasında Pelikan Akademi Bilim ve Sanat Atölyeleri ile çocukların yeteneklerini geliştirerek eğlenceyle öğrenmelerine katkı sağlayacak. Çocukların karikatür çizimleri özel çerçevelerde hazırlanıp çocuklara sunulacak.

        Tepe Nautilus AVM’de 26 Nisan’a dek Taş Devri Kasabası’nda çocuklar Fred Çakmaktaş, Barney Moloztaş, Dino ve tüm Taş Devri ailesi ile tanışma fırsatı yakalayacaklar. n Konya Kentplaza AVM’de 23 Nisan’a kadar yapılacak Roboland etkinliğinde, tüm çocuklar kendi robotlarını tasarlamanın heyecanını yaşayacak. 23 Nisan’da ne yapsak? Mutfak çocukların Kanyon’un bu yıl çocuklara 23 Nisan hediyesi Nil Karaibrahimgil’den Masallar olacak. Nil Karaibrahimgil, Kanyon Cinemaximum’da düzenlenecek özel masal seanslarında çocukları masal dünyasında gezintiye çıkaracak. Çocukların en sevdikleri masallar Nil Karaibrahimgil’in kendine özgü yorumu ile 23 Nisan’da çocuklara farklı bir deneyim yaşatacak. Bahçede şenlik

        Nesin Vakfı, “23 Nisan Alternatif Çocuk Bayramı”nın 15’incisini düzenliyor. Vakıf bahçesine kurulan etkinlik stantlarında çocuklara, gönüllerince eğlenebilecekleri imkânlar sağlanıyor. Şenlikte, çocuklar isterlerse satranç oynayacaklar isterlerse futbol, voleybol ya da basketbol... Etkinlikte Okay Temiz vurmalı çalgılar standı, Afrikalı sanatçılar ritm grubu ve masal çadırı da olacak.

        ”Abur Cubura Karnımız Tok”, kampanyasıyla çocuklarla el ele vererek obezite konusunda etkili bir bilinç yaratmayı hedefleyen Reis Gıda, 23 Nisan’da, Bakırköy Belediyesi işbirliğinde Uçurtma Şenliği yapacak.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarınızla doğanın kucağında eğlence dolu unutulmaz bir gün yaşamak ister misiniz? Bu yıl ilk kez Şile Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Anne Sokakta Şenlik Var etkinliği ile bahar havasının tadını yaşayarak keyifli bir gün geçirmek mümkün.

        La Fontaine Masalevi Anaokulu, 23 Nisan’ı, gelenekselleşen 8. Uçurtma Şenliği ile kutluyor. Kilyos Tırmata Beach Club Sarıyer’de gerçekleşecek etkinlikte rengârenk uçurtmalar havada süzülecek.

        Muzipo Kids, 23 Nisan Muzipo Şenliği ile tüm çocukları kutlamaya davet ediyor. Şenlik, uçurtma yapım ve çanta/önlük boyama atölyeleri ile çocukların becerilerini sergilemesine ve eğlenmelerine olanak sağlıyor.

        Alkuzu Çiftliği, minikleri atlarla tanıştırmak amacıyla Atlı Eğlence Parkı etkinliği düzenliyor. Türkiye Binicilik Federasyonu’ndan sertifikalı antrenörler gözetiminde gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar at ile ilgili sağlık, beslenme ve bakım bilgileri edinecek, Pony üzerinde gezinti yapacaklar. Çikolata Şenliği Eataly Teenage Mutant Ninja Turtles Gotham City Lego Darüşşafaka Cemiyeti Akbank Sanat Muzipo Şenliği

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ