Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Pizza hamuru nasıl yapılır? Evde Pizza hamuru tarifi

        Pizza yapmak istiyor ama pizza hamurunun nasıl yapılacağını bilmiyorsanız pratik pizza hamuru tarifi bu soruna çare olacak. Hem pizza yemek istiyorsunuz hem de pizzanız size özel olsun istiyorsunuz o zaman kolları sıvayın.

        Pratik pizza hamuru nasıl yapılır?

        Özel ya da kendinize ayıracağınız o gecede 'pizzanız neli olsun' sorusunun tek muhattabı damak tadınız. Bu nedenle pizzanın malzemesini dilediğinizce seçme hakkına sahipsiniz ancak pizza hamurunu doğru yapmak şartıyla.

        Pratik pizza hamuru malzemeleri;

        4 su bardağı un

        1 küp yaş maya

        4 çorba kaşığı zeytinyağı

        2 tatlı kaşığı tuz.

        Malzemeleri elde ettikten sonra gelelim pizza hamurunu hazırlamaya;

        Öncelikle yaş mayayı ufalayıp un ile karıştırın. Bu karışımın üzerine yarım su bardağı ılık su, yağ ve tuz ekleyip yoğurun.Ardından ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hamur yoğurma işlemini tamamlayın. Ardından hamurun üzerini bir bezle örterek oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin. Ardından yağladığınız ve hafif un serptiğiniz fırın tepsisinin üzerine hamuru (inceliğini kendiniz belirleyerek) yayın. Daha sonra dilediğiniz şekli verip dilediğiniz malzemeyle üzerini kapladıktan sonra daha önceden ısıtılmış 225 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Size özel pizzanız servise hazır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ