Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşte ünlülerin burçları ve özellikleri...
        1

        Koç Burcu

        2

        Niteliği Öncü (ilkbaharı başlatan) Hayatı başlatmayı sever. Elementi: Ateş grubu, canlı, sıcak, kıpır kıpır, yerinde duramayan, yaşam canlılığı yüksek, motivasyonu sağlam

        KADİR İNANIR

        3

        Özellikleri: Öncü, fikir adamı, atılgan, çoşkulu, lider, gözüpek, düşüncesiz, kaba, hep ben diyen, bencil, başkalarının ona öğüt vermesinden hoşlanmaz, acelecidir, sakardır, çabuk parlar ama çabuk söner. Görüntüsüne önem verir. Spora yatkın, kas yapısı iyi çalışır, baş bölgesine her zaman dikkat etmeli. Sosyal, neşeli, nüktedan, bazen laf sokan. Sonunu düşünmeden hareket eden, içgüdüsel. Düştüğünde devamlı yerden kalkan ve devam eden, kazanma duygusu yüksek, kaybetmekten nefret eder. Aşkta hep bir mücadele olmalı, bu yüzden duygusal konularda kıskanç ve huzursuz.

        NURGÜL YEŞİLÇAY

        4

        Boğa Burcu

        Niteliği: Sabit ( mevsimlerin sabit noktası, ilkbaharın en oturmuş ayı), değişmekte zorlanan. Kimlikte sabit. Kararlı.

        5

        Elementi:Toprak grubu kararlı, pratik, ayakları yere sağlam basan, maddiyatçı

        BÜLENT İNAL

        6

        Özellikleri: Sabit, sadık, dikkatli, temkinli yavaş hareket eder, aceleye getirilmekten hoşlanmaz. Sabır en önemli özelliği, hafızası kuvvetli, tepkileri yavaş, oturan boğadan aklına gelsin. Yemeyi, içmeyi seven konformist, keyfine düşkün. İnatçılık en önemli özelliği, biriktirmeyi sever, maddiyatçıdır, ayaklarının yere sağlam basmasını ister, riski sevmez. Dokunmak ve işitmek önemli. Müzik, sanatın her tür formuyla ilgilenme, banka, kuyumculuk, parasal konularda başarılı.

        DEMET AKALIN

        7

        İkizler Burcu

        Niteliği: Değişken ( her duruma adapte olabilen ilkbaharı yaza değiştirmeye başlar, havaların değişimi)

        8

        Özellikleri: çeşitli, iletişimci, çitf yönlü kişilik. Çabuk adapte olur, iletişim onun için önemlidir. Çabuk hareket eder. İnsanlar arası bilgi taşır, bazen dedikoducudur. Beyin çok çalıştığından sinirlidir. Mantıklı ve sistemlidir. Aşka aşıktır ve herşeyi bir oyun olarak görebilir. Çöpçatan. Çok zeki, kardeşleriyle iyi geçinen.

        FAHRİYE EVCEN

        9

        Elementi: Hava grubu, iletişimci, sosyal, entellektüel düşünce önemli, mantıklı, insancıl

        KENAN İMİRZALİOĞLU

        10

        Yengeç Burcu:

        Niteliği Öncü (yazı başlatan) aile ve yuva hayatını başlatmayı sever.

        11

        Elementi: Su gurubu, pasif, empatik, duygusal, kabın şeklini alan, yaratıcı

        SERENAY SARIKAYA

        12

        Özellikleri: aileye, yuvasına, vatana, güvenliğine düşkündür. Bazen karnında konuşur. Ailesiyle ilgili konuları başlatmayı sever. Duygusaldır ve duygu sömürüleri meşhurdur. Kıskanç ve sahiplenici bir tarafı vardır. Dış dünyaya karşı mesafeli ve korumacıdır. Beslemeyi ve annelik yapmayı sever. Yaratıcıdır. Sanatsal konularda yetenekleri yüksektir. Kendini güvensiz hissettiğinde oradan kaçmak ister. Herkes gerçek duygularını bilemez, bir çok şeyi kabuğunda saklar, samimi olmadığında mesafelidir, geçmişi ve nostaljiyi sever, geçmişte yaşar, anıları biriktirir.

        ENGİN AKYÜREK

        13

        Aslan Burcu

        Niteliği: Sabit ( mevsimlerin sabit noktası, yazın en sıcak ayı), değişmekte zorlanan. Kimlikte ve duygularda sabit.

        14

        Elementi: Ateş grubu, canlı, sıcak, kıpır kıpır, yerinde duramayan, yaşam canlılığı yüksek, motivasyonu sağlam

        ELÇİN SANGU

        15

        Özellkleri: gösterişli, duygusal, cömert, sıcakkanlı ve hayata tutunmayı seven kişilerdir. Başkalarının onu alkışlaması ve el üstünde tutmasına bayılırlar. Her zaman odak noktası olmalıdırlar. Dikkat çekmezlerse sinirlenirler, bazen dikkat çekmek uğruna gülünç duruma düşebilirler. Organizasyon yetenekleri yüksektir. Her işi kontrol etmeye ve organize etmeye bayılırlar. Sabırsız yapıları vardır, sinirlendiklerinde adeta kükrerler. Herşeyi ben bilirim tavrı yüksektir. Öğütlerden ve eleştirilmekten hoşlanmazlar. Sahne sanatları onu yönetimindedir.

        ENGİN ALTAN DÜZYATAN

        16

        Başak Burcu

        Niteliği: Değişken ( her duruma adapte olabilen yazı sonbahara değiştirmeye başlar, havaların değişimi)

        17

        Elementi: Toprak grubu kararlı, pratik, ayakları yere sağlam basan, maddiyatçı

        BERGÜZAR KOREL

        18

        Özellikleri: Mükemmelliyetçi, pratik, endişeli ama becerikli. Hizmetkarların burcu. Hizmet ve iş yapma onun yönetiminde, hastalık konusunda pimpirikli. Sevgi konusunda duygularını göstermekten çekinen, mantıklı. Düzenli, tertipli ve herşeyi analiz eden, sınıflayan bir kişilik. Güven en önemli ihtiyacı, bir insana güven duyduktan sonra açılırlar. Maddiyatçı ve hep buna göre hareket eden.

        KAAN TANGÖZE

        19

        Terazi Burcu

        Niteliği Öncü (sonbaharı başlatan) ilişkilerde başlatmayı sever.

        20

        Elementi: Hava grubu, iletişimci, sosyal, entellektüel düşünce önemli, mantıklı, insancıl

        BURCU ESMERSOY

        21

        Özelliği: Sanatçı, estetiğe ve uyuma önem veren, koç burcunun zıt burcu bu yüzden koç ne kadar ben derse, terazi o kadar sen der. Hep karşı tarafı düşünür, ilişkiler onun için önemli, kendini partnerinin gözünden görmek ister. Sosyal, arkadaş canlısı. Herkes onu sevsin istiyor bu yüzden hayır diyemeyen bir burç. Kararsızlıkları meşhur çünkü olayların her iki tarafını görmeden hareket etmeyi sevmez. Yalnız kalmaktan nefret eder. Güzellik, barış, adalet onun için önemli. Renklere, müziğe, ahenge ve barışa duyarlıdır. Kavgacı ortamlardan kabalıktan hoşlanmaz, kaçar, çöpçatan, arabulucu. Burçlar kuşağının en güzel insanları.

        TARKAN

        22

        Akrep Burcu

        Niteliği: Sabit ( mevsimlerin sabit noktası, sonbaharın en oturmuş ve karanlık ayı), değişmekte zorlanan. Kimlikte sabit.

        23

        Elementi: Su gurubu, pasif, empatik, duygusal, kabın şeklini alan, yaratıcı

        BERRAK TÜZÜNATAÇ

        24

        Özellikleri: değiştirmeyi, dönüştürmeyi seven, duygusal, şüpheci, çekici, devamlı gerçekleri arayan. Kimliğini ve özel hayatını paylaşmayan, derinden giden, iz bırakmayan, güçlü, manyetik, affetmeyen, kin, nefret gibi duyguları yoğun olan. Hiçbir şeyi unutmayan. Doğrucu davut. Tensel temastan çok ruhsal temasa önem veren.

        KIVANÇ TATLITUĞ

        25

        Yay Burcu

        Niteliği: Değişken ( her duruma adapte olabilen sonbaharı kışa değiştirmeye başlar, havaların değişimi)

        26

        Elementi: Ateş grubu, canlı, sıcak, kıpır kıpır, yerinde duramayan, yaşam canlılığı yüksek, motivasyonu sağlam

        HANDE DOĞANDEMİR

        27

        Özellkleri: sosyal, özgürlüğüne düşkün. Yeni insanlarla bir araya gelmeyi, tanışmayı seven, dil, din, felsefe ve akademik konulara eğilim. Yabancı kültürlerden etkilenme. Saf, bazen kibirli, en son söyleyeceği şeyi en başta söyleme, patavatsız, sabırsız, aceleci, hayal kurmayı seven, fanatik, bir yerle bağ kurmayı reddeden. Göçebe. Gezmek, dolaşmak onun için önemli. 6. Hissi kuvvetli. Gezgin.

        NECATİ ŞAŞMAZ

        28

        Oğlak Burcu

        Niteliği Öncü (kışı başlatan) iş konularında başlatmayı sever.

        29

        Elementi: Toprak grubu kararlı, pratik, ayakları yere sağlam basan, maddiyatçı

        ÇAĞLA ŞIKEL

        30

        Özellikleri: iyi bir organizatör, sorumluluk almayı sever. Zamanı iyi kullanır, disiplinli, pratik, becerikli, duygusal konularda beceriksiz, işe odaklı, soğuk, mesafeli, metodik, iyi bir hafız, entellektüel, züppe, bilimsel, mühendis, yapmayı, inşa etmeyi sever. Kontrolcü, geleneksel ve pesimist, negatif yüklü çünkü çok realist. Maddiyatçı.

        BURAK ÖZÇİVİT

        31

        Kova Burcu

        Niteliği: Sabit ( mevsimlerin sabit noktası, kışın en oturmuş ayı), değişmekte zorlanan. Kimlikte ve fikirlerde sabit.

        32

        Elementi: Hava grubu, iletişimci, sosyal, entellektüel düşünce önemli, mantıklı, insancıl

        HANDE SORAL

        33

        Özelliği: özgürlüğüne düşkün, liberal, demokratik, grupsal enerjiye inanan, toplum için bir şeyler yapmaya çalışan, sosyal, arkadaşlıklar çok önemli. Züppe, bilmiş, herşeyi ben bilirim tavrı yüksek, bilimsel, teknolojik, gelişmeyi ve yeni teknikleri seven, devrimci, kalıpları yıkmayı arzulayan, dahi, deha,duygusal olarak yüzeysel ve kopuk. Zamanın ilerisinde yaşayan, toplum tarafından zor kabul görülen, herkesin sevdiğini sevmeyen, farklılığını ortaya koymaya çalışan.

        İBRAHİM ÇELİKKOL

        34

        Balık Burcu

        Niteliği: Değişken ( her duruma adapte olabilen kışı ilkbahara değiştirmeye başlar, havaların değişimi)

        35

        Elementi: Su gurubu, pasif, empatik, duygusal, kabın şeklini alan, yaratıcı

        BEREN SAAT

        36

        Özellikleri: duygusal, şefkatli dış koşullardan etkilenen, zarif, naif, evrensel sevgiye ve bütünlüğe inanan, başkalarına hayır diyemeyen, kararsız, başkaları tarafından kolay yönlendirilen, sezgileri kuvvetli, kendine ayrı bir dünya yaratan, gerçeklerden kaçan, kendi yarattığı mükemmel dünyasında diğer insanlardan kopuk yaşayan. Sanata ve yaratıcılığa önem veren. En iyi müzisyen, oyuncu ve ressamlar bu burçtan çıkar, büyülü, balık gibi kolay ele avuca gelmeyen. Hülyalı, uzaklara dalan.

        MURAT BOZ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ