Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Katile ilk duruşmada tahliye

        Halil ÖZÇOBAN / BURSA (AHT)

        Bursa'da 2 ay önce yola çivili tahta yığdığı için tartıştıkları ağabeyini öldüren ve ardından kendisine saldıran Ali Gülcan'ı bıçakla öldürmek suçundan tutuklanan Alim Akangün, ilk duruşmada tahliye edildi. Alim Akangün (50), "Hakim bey, eğer onu bıçaklamasaydım, o ağabeyim gibi beni de öldürecekti" dedi.

        Bursa'da 2 ay önce ağabeyi Mustafa Akangün ile cami tadilatı yapan Alim Akangün, inşaattan çıkan çivili tahtaları yol kenarına yığmaya başladı. Bu sırada aracıyla sokağa giren ve aynı sokakta oturan Ali Gülcan, ağabey ve kardeşi ile tahtaları neden sokağa yığdıkları konusunda tartışmaya başladı.

        EVİNE GİRİP BIÇAKLA GERİ DÖNDÜ

        Tartışma kavgaya dönünce, evine girip bıçakla geri dönen Ali Gülcan, Mustafa Akangün'ü bıçakladı. Mustafa Akangün kanlar içinde yere yığılırken, Ali Gülcan bu kez kardeşi Alim Akangün'e yöneldi. Darp edilen Akangün, tahtayla eline vurduğu Ali Gülcan'ın düşürdüğü bıçağı alıp, Gülcan'a sapladı.

        Olayda Mustafa Akangün ile Ali Gülcan hayatını kaybederken, Alim Akangün tutuklandı. Akangün hakkında kasten adam öldürmek suçundan dava açıldı. Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmasına çıkan Alim Akangün, öldürdüğü kişiyi bıçaklamasa, bu kişinin ağabeyi gibi kendini de bıçaklayacağını söyledi. Alim Akangün, "Hakim bey, eğer onu bıçaklamasaydım, o ağabeyim gibi beni de öldürecekti" diye konuştu.

        ÖLDÜRÜLEN ADAMIN EŞİ DE ŞİKAYETÇİ OLMADI

        Duruşmada tanık olarak dinlenen ölen Ali Gülcan'ın eşi Sevgi Gülcan, eşinin eve gelip bıçak aldığını gördüğünü söyledi. Küçük çocukları olduğu için peşinden çıkamadığını söyleyen Sevgi Gülcan, "Hakim bey, ben olayın nasıl olduğunu görmedim. Sanıktan da şikayetçi değilim" dedi.

        Duruşma sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanık Alim Akangün'ün suç vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak, tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verirken, tanık olarak dinlenmesine karar verilen cami imamının eşi Çevriye Öztürk'ün duruşmada hazır edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ