Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 15 kedi ve köpek zehirlendi, 20 köpek de kayıp

        Musa ÖZTÜRK / ORHANGAZİ (AHT)

        Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Dutluca köyünde son bir haftada 15 kedi ve köpeğin et verilerek zehirlenmesi ile 20 köpeğin kaybolması vatandaşları isyan ettirdi. Yaşananlar karşısında çaresiz kalan köyüler, yetkililerden yardım istedi.

        Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Dutluca köyü sakinleri, son bir haftadır yaşanan kedi ve köpek ölümleri ile köpeklerin kaybolmasının şokunu yaşıyor. Bir hafta içinde 15 kedi ile köpeğin et verilip zehirlenmesi, sahipli 20 köpeğin de ortadan kaybolması köyde yaşayanları tedirgin ederken, vatandaşlar bu işin sorumlularının bir an önce bulunmasını istiyor.

        Köylülerden Özgür Kuru, tüm aşılarını yaptırdığı kimlikli av köpeğinin de meçhul hayvan düşmanının kurbanı olduğunu söylerken, muhtar ve azalarının da konudan bilgi sahibi olmadığını söyledi. Kuru ve köylüler, "Bir hafta içerisinde yaşanan bu zehirlenmeler bizleri tedirgin ediyor ve çok üzüldük. Köyde yaklaşık 15 kedi ve bazı köpekler aynı şekilde zehirli et parçasıyla telef edildi, yaklaşık 20 köpek de kayıp. Köylüler olarak bu olayı gerçekleştirenleri bulmak için mücadele veriyoruz, ama çaresiz kaldık. Hayvan düşmanlarının bir an önce bunmasını istiyoruz" dediler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ