Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sonunda Türkiye'ye de geldiler!

        Vücutlarını leopar deseniyle boyayan Amerikalı ve Kanadalı PETA kızları, Taksim'de eylem yaptı

        Hayvan haklarını korumak amacıyla soyunarak yaptıkları eylemleriyle tanınan PETA adlı örgüt, bu sefer Taksim'deydi. Vücutlarını leopar deseniyle boyanmış PETA kızları, soğuk havaya aldırmadan eylem yaptı.

        Türkçe ve İngilizce yazılı "Sadece Hayvanların Kürkü Olmalı" pankartıyla Taksim'e gelen 2 PETA kızı, bir büfenin arkasına geçerek üzerlerindeki eşofmanları çıkardı. Çıplak vücutları leopar deseniyle boyanmış olan eylemciler, soğuk havaya aldırmadan Taksim Meydanı'nda çıplak eylem yaptı. Eylemi vatandaşlar da meraklı gözlerle izlerken, soğuk hava nedeniyle PETA kızları tir tir titredi.

        Eylemcilerden Amerikalı Ashley Byrne, "Herkesi alışveriş listesinden kürkü çıkarmaya davet ediyoruz. Hayvanlar çok acı çekiyorlar. Bu acıları bizim canımızı yakıyor. Bu İstanbul'da ilk eylemimiz, buradan tüm dünyaya sesleniyoruz; sadece hayvanların kürkü olmalı. İstanbul'daki insanlar çok sıcakkanlı. Ben hayvanların derilerini kurtarmaya yardımcı olacaksam seve seve bu havada çıplak gezerim" derken, Kanadalı eylemci Emily Levander ise, "Hayvanların derilerini kurtarmamız gerek. Onların acı çekmelerini engellememiz gerek" diye konuştu.

        Eyleme destek veren Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Ahmet Şenpolat da PETA'nın medya ve kamuoyunun dikkatini çekmek için bu tip eylemler yapmak zorunda olduğunu dile getirerek, ''Gönül isterdi ki PETA soyunmadan, yaptığı basın açıklamalarıyla bu konuları insanların gündemine getirsin. Ama ne yazık ki bu çok zor'' dedi.

        Soğuk hava nedeniyle üşüyen PETA üyesi iki kadın, daha sonra eylemlerini sona erdirdi.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ