Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Karanlıkta dışarı çıkacak cesareti olmayan biriydi"

        Yusuf DALAMAN/ANTALYA - YOZGAT (AHT)

        Kayseri'de bayram şekeri için kapısını çalan ikisi kardeş üç çocuğu öldürüp Yozgat'ın Çayıralan ilçesi Aşağı Yahyasaray köyü yakınında toprağa gömen cinayet zanlısı Uğur Veli Gülışık'ın anne babasının yaşadığı Çayıralan'ın Külekçi köyünde ise şok yaşanıyor. Zanlının, kalp hastası olan yaşlı anne babası evlerine kapanırken, Muhtar Arif Kaygısız, "Bırakın cinayet işlemeyi, akşamları evden dışarı çıkmaya cesareti olmayan bir gençti" dedi. Katil zanlısı Gülışık'ın 1.5 yıl önce cesetleri gömmek için bir köylüden kazma kürek isterken "Arabam kuma saplandı" dediği, cinayeti çözen polislerin de panik yaratmamak için cesetleri çıkarmaya geldiğinde muhtara aynı sözleri söylediği belirtildi.

        GECE EVDEN DIŞARI ÇIKACAK CESARETİ OLMAYAN BİR ÇOCUKTU

        Kayseri'nin Talas ilçesinde yaklaşık 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplarken kaybolan Türkan Ay (10), Ahmet Tuna Tekin (7) ve Dilruba Tekin (6) kardeşleri öldürdüğünü itiraf eden Uğur Veli Gülışık'ın Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı Külekçi köyünde yaşayan hasta annesi Fatma ve babası Ahmet Gülışık evine kapanırken, olayı "utanç verici" olarak nitelendiren köylüler şokta. Gülışık'ın Almanya'dan emekli olup 6 yıl önce köye dönen anne babasının samimi birkaç arkadaşları dışında kimseye kapıyı açmadığı belirtildi. Külekçi Köyü Muhtarı Arif Kaygısız, "Bu cinayeti işleyecek bir tip değil. Askere gidinceye kadar köyde yaşadı. Geceleri dışarı çıkıp gezecek bir cesareti yoktu. Tek başına yaptığına ihtimal vermiyorum, yapacak biri değil" dedi. Olayın tüm Türkiye'nin acısı olduğunu belirten Kaygısız, çocuklarını kaybeden ailelere baş sağlığı dileyerek, "Olay acı, keşke olmasaydı. Uğur Veli'nin böyle bir şey yaptığını duyunca şok olduk, böyle bir şey yaptığına ihtimal veremiyorum. Şu anda aile de yıkıldı. Aile büyük stres yaşadı. Anne ve babası rahatsız, yaşlılar. Baba Almanya'dan emekli. Köyde herhangi bir yanlış hareketi yoktu. Bu işi yapacak bir tip de değildi. Hiç kimseye bir yanlışı yoktu. Sessiz sakin içine kapanık bir gençti. Köylüler olarak şok içerisindeyiz, stres, çok büyük bir şok içerisindeyiz. Böyle bir vahşetle anılmak istemezdik" diye konuştu. "Zanlının daha önce de sapıkça işlerin içine girdiğine" dair iddiaları duymadığını belirten Kaygısız, "Televizyondan takip ettiğimiz kadarıyla bazı yanlış bilgiler çıktı. Çocuğun daha once bazı şeyler yaptığı söyleniyor, öyle şeyler söz konusu değil, görmedik, duymadık" dedi. Zanlının ağabeyi ile ablasının Avusturya'da, oturduğu evi kendisine tahsis eden diğer ablasının ise Fransa'da yaşadığı öğrenildi.

        "ARABAM KUMA SAPLANDI"

        Cesetlerin bulunduğu Aşağı Yahyasaray Köyü Muhtarı Davut Cankurtaran ise, çocukların cesetlerinin bulunduğu gün akşam saatlerinde kapısının çalındığını, karşısındaki birkaç kişinin kendilerini ?sivil polis' olarak tanıttıklarını belirterek, "Araçlarının kuma saplandığını söyleyerek benden kazma ve kürek istediler. Hiç şüphe duymadım ve istedikleri kürek ve kazmaları verdim. Sabah uyandığımda ise bölgede jandarma erlerini gördüm" dedi. Katil zanlısının da 1.5 yıl önce cesetleri gömmek için aynı köyden başka bir kişiden aynı bahaneyle kazma kürek istediği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ