Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kezzabı kocası atmamış!

        Ahmet YUKUŞ/ DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır'da parkta beklediği sırada yüzüne kezzap atılan Rojda K.'nın faili İstanbul'da yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanan S.Ç.'nin Rojda'nın kocası A.K. ile arkadaş olduğu tespit edildi.

        Diyarbakır'da 14 yaşında evlenen ancak şiddetli geçimsizlik nedeniyle 1.5 yıl önce eşini terk ederek baba evine dönen Rojda K. (21) tehditlere rağmen eşine dönmedi. Bir yıldır görmediği kızı İrem K. (5) ile 1 Eylül tarihinde görüşmek için randevulaştığı Yenişehir ilçesindeki bir parkta Rojda Karagöz'ün yüzüne ve vücudunun çeşitli yerlerine bir erkek şahıs 'al serinle' diyerek yanıcı ve yakıcı sıvı bir madde döktü. Yüzü, boynu ve kolları yanan Rojda, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gördüğü tedavinin ardından taburcu edildi. Diyarbakır Valiliği canına kast edilmek istenen genç kadın ve ailesi için aldığı genel güvenlik tedbiri ise sürüyor.

        SALDIRGAN KOCANIN ARKADAŞI ÇIKTI

        Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri Rojda K.'nın verdiği ifade ve eşkâl doğrultusunda zanlıyı yakalamak için çok yönlü soruşturma başlattı. 155 Polis İmdat Hattına ihbar yapan bir şahsın olayı gördüğünü ve yapan şahsı tanıdığını belirtmesi üzerine polis Fiskaya semtindeki eve baskın yaptı. Evde yapılan aramada şüpheli S.Ç. (30) suç tarihinden itibaren İstanbul'a kaçtığını tespit etti.

        Mağdur Rojda K.'nin fotoğraftaki şahsı teshiş etmesi üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, İstanbul polisi ile iletişime geçerek saldırganı Gaziosmanpaşa İlçesinde gözaltına aldı. Rojda'nın İstanbul'da yaşayan kocası A.K.'nin arkadaşı olan S.Ç., polis sorgusunda susma hakkını kullandı. Bakırköy adliyesine sevk edilen S.Ç. tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konuldu. Tehdit ve yönlendirme suçundan aranan Rojda'nın kocası A.K.'nin yakalama çalışmaları sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ