Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar ‘Kesinlikle Sayısal oynamam’

        HT PAZAR / Nazenin TOKUŞOĞLU

        Adını Yetenek Sizsiniz' duyurdu Aref Ghafouri. Görüntüsü, adı, tavırları farklıydı. Gösteriden gösteriye koşar oldu. Geçenlerde hiç oynamadığı halde sayısalın rakamlarını tahmin etiiğini öğrendim. "Aref bu doğru mu" diye sordum...

        Nasılsın... Hayat sakinledi mi?

        İyiyim. Gösterilere ve yeni projelerime hızla devam ediyorum.

        Hayal ettiğin yerde misin? İyi ki katılmışım Yetenek Sizsiniz'e diyor musun?

        Yarışma bana daha geniş kitlelere ulaşma imkânı sağladı. Ama hayal ederek bir şeyler yapmam. Ben yaparım, olaylar beni olması gereken yere götürür.

        Ben hâlâ senin birinci olman gerekiyordu noktasındayım. Sen?

        Teşekkür ederim. Hiç düşünmedim. Önemli olan kendimi tanıtmam ve sevdirmemdi.

        Maddi anlamda getirisi olmaya başladı mı?

        Maddi konulardan bahsetmek pek hoşuma gitmiyor ama bu aralar yeni gösteriler ve belki eylül ayı gibi bir Avrupa turnesi planımız var.

        Nasıl bir hayatın var? Mesela karşındakinin aklından geçenleri hissediyor musun?

        Çok fazla yeni insanla tanışmıyorum ama bir insanın yanıma gelişinden önce niyetini tahmin edip ayağa kalkmış oluyorum. Vaktim çoğunlukla yakın arkadaşlarla geçiyor. Ata binmeyi, karting yapmayı ve sinemaya gitmeyi seviyorum.

        Ankara'da yaşıyorsun. Yaptığın iş için İstanbul daha iyi olmaz mı?

        İstanbul merkezi bir şehir ama Ankara'dan işleri yönetmek daha kolay. Ankara çok daha düzenli ve disiplinli. Burayı seviyorum.

        Arada bir Eymir Gölü'ne birlikte gittiğin bir maymunun varmış...

        Doğru ama kronik bir rahatsızlığı vardı ve maalesef kurtaramadık. Çok üzüldüm.

        "Başıma bir şey gelmesinden korktuğum için altıyı tutturmuyorum" dedin. Biraz anlatır mısın? Bu yetenek değil bildiğin his. Belli zamanlarda mı oluyor?

        Sahnemde loto tahminine yönelik gösteriler yapıyorum. Ama geçen sene 3 hafta üst üste 5 rakamı tutturduğumda; 6 bilmekten çekindim. Şu an loto kesinlikle oynamıyorum. Sahnemde gösteri olarak kalmasından yanayım. Çalışıp kazanılmayan büyük paraların kimseye katkısı olmaz.

        Milli Piyango İdaresi yetkilileri, başına bir şey gelir korkusuyla gösteriye sıcak bakmamış. Nasıl bir konuşma geçti?

        Onlarla direk temas kurmadım. O dönem menajerim çekilişin yapıldığı kanalın yetkilisine bir teklif sunmuştu; gösteri Milli Piyango'ya zarar verir endişesiyle kabul etmediler.

        Bu cumartesi çekilecek sayısalla ilgili aklından geçenleri yazar mısın? Röportaj Pazar çıkacağı için bir işe yaramayacak ama merak ediyorum ne kadarı tutacak...

        Bu cumartesi ile ilgili aklımdan geçenleri bir yere yazdım, oynamayı düşünmüyorum ama bu tahminimle ilgili küçük bir sürpriz düşünüyorum.

        'Dünya rekoru kırmak istiyorum'

        Başka neler hissediyorsun?

        Ben gösteri adamıyım. Medyum gibi algılanmak istemiyorum. Hiç kimse doğa üstü güçlere sahip değildir. Ama bazı insanların algı ve ön sezileri, bilimsel verileri de kullanırsa ön plana çıkabilir.

        "Boğaz'ı yarıp geçeceğim" demiştin...

        Bu tarz hedefleri koyuyorum ki daha çabuk onlara ulaşabileyim. Ama bunları hemen hayata geçirmek ve tüketilmesini izlemek istemiyorum. Doğru zamanı bekleyeceğim.

        Kızlar bayılıyor sana, var mı sevgilin diye sorsam?

        Teşekkür ederim; gösterilerime de çok ilgi gösteriyorlar. Fanlarım, resim, kitap, yazı, video hediye ediyor. Şu an kız arkadaşım yok ve daha çok işlerimle ilgiliyim. Doğru zamanda olmasını isterim tabii...

        'Türk vatandaşı oldum'

        Biraz İran'dan bahseder misin? Nerede doğdun büyüdün? Azeri kökenlisin bildiğim kadarıyla. Orada ne kadar yaşadın?

        Evet İran'ın Orumieh şehrindenim ve Azerbaycan Türküyüm. 6-7 ay önce Türk vatandaşlığına geçtim ve artık burada yaşayacağım.

        İran'dan bahseder misin? Şair Füruğ, Küçük Kara Balık'ın yazarı Samed Behrengi okur musun?

        Okurum. İran çok enteresan bir ülkedir. Tarih neredeyse her sokak başında kendini gösterir. Benim şehrimde 5 bin yıllık yapılar var. Türkiye'de ve Türkçe'de de çok fazla İran esintisi var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ