Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ece sükan, moda editörlüğü, manken ece sükan, heja bozyel, selfie tüyoları

        Heja BOZYEL / HT Cumartesi

        heja@htgazete.com.tr

        Modeldi, moda editörlüğüne el attı, oyunculuk da yaptı, modada karar kıldı. Ece Sükan şimdi uluslararası bir gözlük markasının Türkiye yüzü. Sükan’la Türkiye ve dünyadaki moda reklamlarını konuştuk, yaz için işimize yarayacak selfie tüyoları da aldık

        Ece Sükan, 10 parmağında 10 marifet haliyle kulvarındaki herkesten bir adım önde gidiyor. Dijital dünyanın “kutsal” moda sitesi Style.com’a bile haftalık yazılar yazıyor. Bu da kısa vadede uluslararası alanda adının daha çok duyulacağı anlamına geliyor. Biraz daha kalın ve kısa bacakları olsaydı hiç fena olmazdı! İnsan kendini onun yanında bu denli şekilsiz hissetmezdi o zaman. Ece Sükan ile Karaköy’de Vogue Eyewear’ın lansmanında buluştuk...

        ■ Global markanın yerel yüzüsünüz...

        Luxotica bu sene, global reklam kampanyasının yanında Brezilya ve Türkiye’de yerli ünlülerle çalışmayı düşünmüş. Çünkü bazı ülkelerde global kampanyalar yeterli etkiyi yaratamıyor, tüketiciyle iletişim kuramıyor. Benimle de bu bağlamda çalışmak istediler. Gözlük benim günlük stilimde aksesuvar olarak çok önemli zaten.

        ■ Çoğu kadın için idol denebilecek Kate Moss gibi isimlerin daha önce birlikte çalıştığı, reklamlarında yer aldığı bir markayla çalışmak baskı yaratıyor mu?

        Tabii. Merkez İtalya olduğu için yapılan her şey İtalya onayıyla yapılıyor. Şu anda global kampanyada Eva Mendes ile çalışıyorlar. Dünya modasında çok önemli isimler, o yüzden tabii ki de bir heyecan var. Umarım herkes memnun kalır.

        ‘ARTIK GERÇEK KİŞİLERİN ÖNEMİ ARTIYOR’

        Markalar yabancı değil de yerli isimlerle çalışmanın önemini yavaş yavaş anlıyor mu sizce?

        Türkiye çok fazla şahsına münhasır bir ülke. Çok fazla yurtdışında vakit geçirip oradaki endüstrinin de içinde olduğum için analizler yapabiliyorum. Türkiye’de yerli isimlerle çalışmak çok önemli. Bunun çok fazla örneği var.

        ■ Sokak markaları artık tanınmayan isimlerle çalışmayı tercih ediyor. Yakında büyük markalar da sokaktan insanlarla çalışmayı tercih eder mi?

        Yeni bir evreye giriyoruz. Bu dijital çağla alakalı. Artık kimse o kadar ünlü değil, kimse ulaşılamaz değil. Herkesin çok alternatifi var. Instagram’da da meşhur olabilirsin artık Twitter’da da. Bunların etkisi her türlü işte görülüyor. Artık gerçek kişilerin önemi artıyor.

        ‘Başkası gibi olmaya çalışmak büyük haksızlık’

        ■ Dergilerde stil önerileri 20’li yaşlar, 30’lu yaşlar diye hep ayrılır... Böyle kategoriler hâlâ geçerliliğini koruyor mu?

        Bunlar sadece içerik üretmek için hepimiz mecburen yapıyoruz. Ama artık kozmetik ve teknoloji çok ilerledi. Kadınlar kendilerine çok iyi bakıyor. Hepsinden öte zamansız stil her yaş için geçerli. Yaşlara göre kategorilerin doğru olduğunu çok düşünmüyorum. Anahtar nokta kendini iyi hissetmek, giydiğinle iyi enerji verebilmek, vücuduna yakıştırmak, akıllı davranmak.

        ■ Bir kadının kendine yapabileceği en büyük haksızlık ne sizce?

        Başkası gibi olmaya, giyinmeye, yaşamaya çalışmak. Bizim toplumumuz bireyselliğe çok açık değil. Hep “Başkası ne der” kodlarıyla büyüdüğümüz için özgürlüğümüzü, stilimizi ortaya koyamamışız. Şimdi kırılıyor.

        Selfie tüyosu: En iyi kamuflaj gülmek ve gözlük!

        ■ Instagram’dan dolayı artık herkes fotoğrafçı, herkes top model... Göz kirliliği yaratmamak adına, nasıl doğru poz verilir?

        Selfie için konuşursak, kamerayı biraz tepeden tutmak, çeneyi hafif aşağı tutmak genelde daha iyi gösteriyor yüzü. Açı kazandırıyor. Bence en iyi kamuflaj gülmek ve gözlük! Çünkü ifadedeki güvensizliği en iyi kapatacak şey gözlük!

        ■ Bu sene gözlük modasında neler var?

        Hem çok klasik çizgiler hem de sezonun flaş renklerini gösteren modeller var. Artık modanın her noktasında çeşitlilik var. 60’larda herkesin etek boyu birdi, Şimdi öyle bir şey modada da yok, müzikte de, sinemada da. Devir bireysellik ve özgünlük devri.

        ‘Anne olmak istiyorum’

        ■ Yaptığınız çok fazla iş var. İçinizde kalan bir şey var mı?

        Aslında oyunculuğu biraz daha fazla yapabilmek isterdim. Hep 2-3 işi aynı anda yürütüyordum. Bir yandan moda editörlüğü, bir yandan çekimler, oyunculuk... Yurtdışı bağlantılarım da çoğalınca moda konusunda yatırım yapmaya devam ettim. Oyunculuğa devam etseydim daha lokal kalacaktım. Yine de bir sinema filminde oynamak isterdim. Bir türlü bitmeyen bir fotoğraf kitabı projesi var ama o benim hareketliliğimden dolayı bitmiyor.

        ■ Annelik?

        Onu artık istiyorum yavaş yavaş.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ