Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yatırımcı için borsada risk ne kadar? - İş-Yaşam Haberleri

        Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Baki Atılal oldu. Borsa İstanbul'daki son günlerdeki oynaklığı değerlendiren Atılal, deprem, seçim ve Batı dünyasından gelen bankalara ilişkin olumsuz haberlerin gölgesinde endeksin nasıl bir yön çizebileceğine dair görüşlerini açıkladı. Yatırımcıların son dönede yöneldiği altın ve KKM'ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atılal, bundan sonraki süreçte borsanın yine yüksek enflasyon ve düşük faiz ile istikrarlı kur üçlüsünden yararlanın yararlanamayacağına dair fikirlerini paylaştı.

        BES'İN ETKİSİ NEDEN SINIRLI KALDI?

        REKLAM

        Atılal, başta BES devlet katkısı fonlarının yatırım tutarının artırılması olmak üzere deprem sonrası alınan önlemleri yorumlarken bu önlemlerin etki alanının neden sınırlı kaldığı sorgulanıyor. Yatırımcıların seçim ve depremin yarattığı ciddi ekonomik tahribatın ardından borsaya alternatif olarak görülebilecek alanlara yönlenmesinin ele alındığı programda seçimden önce ve seçim sonrası senaryolar masaya yatırılıyor. Atılal seçimi hangi ittifak kazanırsa döviz, faiz ve borsanın nasıl hareket edeceğine dair tahminlerini paylaşıyor.

        SEKTÖREL FARKLILAŞMA OLUR MU?

        Yatırımcılarda beklentilerin olumsuza dönmesiyle her geçen gün kan kaybeden borsada sektörel farklılıkların bu dönemde etkili olup olmayacağının ele alındığı programda Atılal, hangi sektörü şanslı gördüğünü deprem sonrası hareketlenen çimento ve demir çelik ile otomotiv sektörlerine yönelik öngörülerini de aktarıyor. Atılal ayrıca bir süredir endeksin oynaklığı nedeniyle endişeli olan küçük yatırımcılara yönelik önerini de dile getiriyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ