Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkâri'de üç gündür etkili olan karla karışık yağış, 3 bin 857 rakımlı Sümbül Dağı'nda büyük bir çığa neden oldu. Zap Suyu'nun önünü kesen dev çığ, kısa süre sonra akıntının etkisiyle parçalanarak yol verdi.
        Hakkâri'de etkisini sürdüren karla karışık yağış, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kentte üç gündür aralıksız devam eden yağışlar sonucu, 3 bin 857 rakımlı Sümbül Dağı'nda büyük ve beklenen çığı indirdi. Dağın eteklerinden koparak aşağı doğru sürüklenen devasa çığ kütlesi, Zap Suyu yatağına kadar ilerledi. Yanardağdan akan lavları andıran görüntüler oluşturan çığ, Zap Suyu'nun önünü tamamen kapattı. Olay sırasında yoldan geçen bazı sürücüler, cep telefonlarıyla çığın akış anını görüntüledi. Bazı vatandaşların çığın üzerine çıkarak görüntü almaya çalışması ise dikkat çekti.
        Debisi yüksek olan Zap Suyu, bir süre sonra çığ kütlesini aşarak önüne kattı ve akışını yeniden sağladı. Bölgede can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, yetkililer benzer olaylara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler