Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van'ın Erciş ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

        Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, 15 Temmuz Demokrasi Parkı önünde devam etti.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kaymakam Murat Karaloğlu, 1 Nisan 1918'in Erciş'in işgale karşı verdiği mücadelenin simgesi olduğunu belirtti.

        Zaferin, milletin birlik ve beraberliği sayesinde kazanıldığını vurgulayan Karaloğlu, gençlere tarih bilinciyle hareket etmeleri çağrısında bulundu.

        Şiir ve müzik dinletisi, halk oyunları gösterileri ve kurtuluş temalı etkinliklerin yapıldığı tören, Kurtuluş koşusunda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

        Törene 108. Topçu Alay Komutanı Topçu Albay Murat Payas, Erciş Cumhuriyet Başsavcıvekili Aykut Kağnıcı, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Ölmez, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Murat Geniş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe sakinleri katıldı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler