Yıkım kararı çıkan evini 150 metre karadan yürüttü
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde orman sınırına yapıldığı gerekçesiyle yıkım kararı verilen ve ray sistemi kurularak tapulu araziye iş makinesi yardımıyla 150 metre taşınan evin sahibi, 1 milyon 250 bin lira kârda olduğunu söyledi. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethinde gemileri karadan yürütmesinden ilham aldığını belirten evin sahibi Hasan Karateke, "Ev yıkılsaydı tekrar yapmam 1,5 milyon maliyetli olacaktı, 250 bin TL'ye taşıdık. Kârdayım" dedi
ABONE OLGazipaşa'nın Kızılgüney Mahallesi'nde yaşayan Hasan Karateke, 7 yıl önce tapulu olduğunu düşünerek inşa ettiği evin orman sınırları içinde kaldığı gerekçesiyle yıkım kararıyla karşılaştı. Çözüm arayışına giren Karateke, sıra dışı bir yönteme başvurdu. Yaklaşık 150 metre uzunluğunda ray hattı döşeyen Karateke ve ekibi, iş makinesi yardımıyla 30 tonluk evi adım adım taşıdı.
"Altına demir raylar koyduk, elektrik direkleriyle destekledik. Direkler kırıldı, ipler koptu ama yılmadık. Son 30 metreyi de tamamladık. Şimdi evimiz yeni yerinde, sapasağlam" diyen Karateke, taşıma işleminin üç gün sürdüğünü belirtti.
Evi yeniden yapmanın maliyetinin 1,5 milyon TL'yi bulacağını belirten Karateke, "Biz bu evi 250 bin TL'ye taşıdık. Hem büyük bir zarardan döndük, hem de çevreye zarar vermedik. Tapulu arazimize taşıdık. Sosyal medyada olumsuz yorumlar da aldık ama kimsenin hakkına girmedik. Bence biz kârdayız" ifadelerini kullandı.
Karateke, taşıma sürecinde en büyük zorluğun yüksek sıcaklık ve eşek arıları olduğunu belirtti. "Bir arı kulağımı, biri de parmağımı soktu. Kepçenin içine yuva yapmışlardı. Onun dışında işlerimiz planlı şekilde ilerledi" dedi.