Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS sonuçları açıklandı! ÖSYM YKS sonuçları sorgulama ekranı yayında 2020

        YKS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci ÖSYM'nin sonuçları erişime açması ile birlikte öğrenebilecek. ÖSYM YKS sonuçlarını açıkladı.

        YKS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

        ÖSYM YKS sonuçlarını az önce açıkladı. Milyonlarca öğrenci https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi üzerinden TC kimlik numarası ve aday şifreleriyle üniversite sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

        YKS SONUÇLARI TIKLA

        YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

        2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 21-24 Temmuz 2020 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Bu kılavuz öğrenciler için ön bilgilendirme niteliğinde. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmekte.

        REKLAM
        YKS TERCİH KILAVUZU

        YKS SINAVI İLE İLGİLİ DETAYLAR

        TYT: 20 Haziran 2020 Cumartesi, 135 dakika

        AYT: 21 Haziran 2020 Pazar, 180 dakika

        YDT: 21 Haziran 2020 Pazar, 120 dakika

        YKS’de baraj puanı var mı?

        Evet. TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için TYT’de 150 ve üzeri puan almak gerekmektedir. SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde 180 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ