Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yurt dışı seçim sonuçları son durum 2023: (Almanya, Fransa, Hollanda) Yurt dışı seçim sonuçları Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Oğan oy oranları 14 Mayıs 2023 seçimleri

        Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK), 14 Mayıs'ta yapılan seçimler kapsamında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmen için 73 ülke ve 156 yerdeki yurt dışı temsilciliğinde sandık kurulları oluşturuldu.

        Mayıs 2023 Seçiminde Yurt Dışı Sonuçları İçin Tıklayınız

        Yurt dışı temsilciliklerindeki oy verme işlemi 9 Mayıs'ta sona erdi. Bulunduğu ülkede belirlenen sürede oy kullanamayanlar 14 Mayıs'a kadar gümrük kapılarında oy verdi. Bu seçmenler için gümrüklerde 4 bin 671 gümrük sandık kurulu kuruldu.

        Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ali Uğuz, "Yurt dışında 72 ülke, 5 bin 114 sandıkta kullanılan oylar daha önce de söylediğim gibi 5 kilitli kapıda muhafaza edildi. Oyları oradan aldık, sandık sayım kurulunun masalarına tek tek yerleştirdik. 1430 sandığa böldük her bir sandık kurulu 3-5 torba sayacak. Mesaimiz uzun, sayım da uzayabilir. Yurt içinde 1 saatte sayılacak sandık, bizde 2 saatte sayılabilir. Biz bunları saydıktan sonra veri giriş merkezine gireceğiz. Daha sonra bu girişlerimiz Yüksek Seçim Kurulu'nun ilgili birimine aktarılacak. Sonuçlar oradan öğrenilecek. Şu an burada 10 binin üzerinde insan mevcut" dedi.

        REKLAM
        Mayıs 2023 Milletvekili Seçimi Sonuçları için Tıklayınız

        BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

        Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, seçim sonuçlarını Antalya il binasında parti teşkilatıyla birlikte takip etti.

        İl binası önünden toplanan kalabalığa seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanı seçim sonuçları aşağı yukarı yüzde 90 sayıldı. Yurtdışı kullanılan oyların yaklaşık yüzde 20'si sayıldı. Biz de takip ediyoruz sonuçları. Yüzde 80'i sayılmadı. Tam da kritik bir noktada. O oylar ne kadar etkileyecek inşallah göreceğiz. Dolasıyla sayım devam ediyor" diye konuştu.

        Bakan Çavuşoğlu, milletvekili oy sayımının cumhurbaşkanlığı oy sayımından sonra başladığını da belirterek, seçimin sürdüğünü söyledi.

        YSK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

        YSK Başkanı Yener yaptığı açıklamada "An itibariyle yurt içinde açılan oy oranı yüzde 89.97, yurt dışı 30.8, genel yüzde 87.13'dür" açıklamasında bulundu

        Yener "Yurt dışı ilçe seçim kurulunda oyların girişinde herhangi bir sıkıntı yoktur" diye ekledi.

        SON DURUM

        Yurt dışı oylarında 15.30 itibarıyla toplam 5114 sandığın 4994'ü açıldı.

        Açılan sandıklara göre Recep Tayyip Erdoğan %57.20, Kemal Kılıçdaroğlu %39.85, Sinan Oğan %1.90 oy aldı. Adaylıktan çekilen Muharrem İnce ise %1.06 oy oranına ulaştı.

        * Haberin görseli Anadolu Ajansı'ndan servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: İrem Kuşoğlu
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ