Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Oreşnik Balistik füzesine dair açıklamada bulundu.

Zelenskiy, söz konusu füze sisteminin Belarus'ta nereye konuşlandırılacağını bildiklerini ve bu bilgiyi ortaklarla paylaştıklarını belirtti.

Zelenskiy, Oreşnik'in operasyonel kapasitesini işaret ederken, bu sistemin Almanya ve Polonya gibi pek çok Avrupa ülkesi için tehdit oluşturduğunu söyledi.

Oreşnik'in dron vasıtasıyla engellenemeyeceğini söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı, bu sistemin yapımında kullanılan parçaları üreten şirketlere yönelik yaptırım çağrısında bulundu. Zelenskiy, söz konusu şirketlerin Avrupa'da ve diğer ülkelerde olduğunu söylerken, bu şirketlere yönelik bir yaptırım göremediğini belirtti.

Oreşnik balistik füzesi ile ilgili detaylı bilgi bulunmazken, ilgili sistemin RS-26 Rubezh balistik füzesinin biraz daha geliştirilmiş hâli olduğu düşünülüyor.

Atmosferi aşan füze daha sonra yeryüzüne yönelerek tek bir savaş başlığında taşıdığı 6 ayrı füzeye ayrılıyor. Saatte 12500 kilometre hıza ulaşabilen Oreşnik, yeryüzüne inişinde salınarak hareket ettiğinden hava savunma sistemlerinin müdahalesini zorlaştırıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ